Pavlova dessert med is og friske jordbær

Her får I en lækker opskrift på pavlova med is og friske jordbær. Det er en super nem opskrift på pavlova.

Denne opskrift på pavlova med is og friske jordbær er noget helt særligt, det er nemlig en familieopskrift fra min mands familie. Min mands farmor serverede denne pavlova med frisk frugt ovenpå og flødeskum udover, så man ikke kunne se frugten. Den version har jeg desværre ikke nået at få smagt. Min svigerinde har lavet pavlova masser af gange, men hun serverer den som regel med vaniljeis og frisk frugt, den er virkelig lækker og helt sikkert min favorit. Is og marengs går altså bare godt sammen.
Jeg har valgt at lave den med vaniljeis og friske jordbær til bloggen, men man kan jo vælge lige den topping man har lyst til.

Ingredienser til pavlova (passer til et rundt fad på 26 cm)

375 g sukker
3 æggehvider
1 tsk. eddike

Fremgangsmåde

Når jeg laver marengs, finhakker jeg gerne sukkeret så det bliver helt fint, på den måde undgår jeg knasen i den færdige marengs.

  • Tænd ovnen på almindelig varme ved 150 grader.
  • Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker lidt af gangen.
  • Pisk det rigtig godt og tilsæt eddike når du har tilføjet alt sukkeret. Pisk indtil det har en god sej konsistens.
  • Bred den færdige marengs ud på en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Bages i 45 min. ved 150 grader.
  • Tag den færdige pavlova ud af ovnen og køl den helt af

Marengsbund

Efterfølgende har jeg den stående på køkkenbordet med et viskestykke over. Jeg ved ikke, om man kan have den stående sådan i flere dage, jeg laver den gerne selv på selve dagen hvor den skal bruges. Fortæl endelig hvordan I gør hjemme hos jer.

Når din pavlova skal gøres klar til servering lægges isen ovenpå. Jeg har her købt 1 l vaniljeis og skåret den ud i skiver. Vi var alle enige om, at der godt kunne have været mere is på, så det tip vil jeg gerne give videre.

Pavlova med is og friske jordbær

Så er det tid til den friske frugt. Skyl, skær ud og pynt med lige de frugter og bær, som du synes er mest lækre.

Pavlova med is og friske jordbær - Annettes kager
Så er der serveret skøn og lækker pavlova med is og friske jordbær. Jeg synes personligt, at det er verdens nemmeste dessert. En marengs er ret hurtig at piske sammen. Den passer sig selv i ovnen og lidt is og frisk frugt er hurtigt klaret.
Jeg ville elske, hvis I vil skrive hvordan I plejer, at lave og spise jeres pavlova.

Et alternativ til isen kunne være den lækre vaniljecreme som Mette Blomsterberg har lavet.

Små pavlova med is og jordbær

Er du mest til portionsanrettet desserter? Så kan du sætte 6 lige store “klatter” marengs på bagepladen og nøjes med at bage dem i 25 minutter. Anret dem med is og frugt inden servering. Eller lav små skåle med forskelligt tilbehør, hvor man selv kan vælge hvad man vil putte på sin mini pavlova.