Opskrift på Nutella is

Leder du efter en god opskrift på noget med Nutella? Måske ligefrem en rigtig god og nem opskrift på Nutella-is?

Så har jeg en skøn opskrift på hjemmelavet is af kondenseret mælk til dig lige her. Ser det ikke bare afsindig lækkert ud? Jeg kan love dig for, at du bliver overrasket over hvor nemt det er, at lave is af kondenseret mælk, også Nutellais.

Ingredienser til Nutella-is

1/2 l piskefløde
1 dåse kondenseret mælk
200 g Nutella

Sæt dåsen med kondenseret mælk i køleskabet sammen med fløden, den skal også gerne være iskold når du skal piske ismassen.

Du skal bruge en elektrisk håndmixer eller en røremaskine hvis du har sådan en. En stor skål, en dejskraber og en bøtte til at fryse isen ned i. Evt. en silikoneform, hvis du har sådan en fin en. Du kan jo også sagtens lave små ispinde i stedet for en stor is, det vil børnene sikkert elske. Jeg har faktisk også brugt brødforme til formålet. Så kan du evt. lægge lidt bagepapir i formen inden du hælder ismassen i. Afhængig af formens og bagepapirets størrelse, kan du så pakke papiret rundt om is, inden du sætter den i køleskabet.

Fremgangsmåde

  • Hæld piskefløde, kondenseret mælk og Nutella i en skål og pisk det godt indtil, at det har en lækker cremet men stadig blød konsistens.
  • Hæld Nutellaismassen i din form og sæt den i fryseren.
  • Jeg lader gerne min hjemmelavet Nutella-is med kondenseret mælk stå minimum 24 timer. Men den kan være klar på mindre. Jeg synes selv, at isen klæber mere til ganen hvis den får kortere tid end 24 timer. Men prøv dig frem og vid at mindre end 24 også kan gøre det, hvis du har lidt travlt.

Nem og hurtig dessert

Nem dessert

Hvem elsker ikke en nem dessert? Især hvis du kan lave is uden ismaskine, det er da et kæmpe plus. Kondenseret mælk forhindrer at der opstår iskrystaller i ismassen når den fryser, så den bliver virkelig creamy. Det er tit iskrystaller vi kæmper med, når vi godt vil lave en god hjemmelavet is uden ismaskine. Brug evt. min vaniljeis/base, og tilføj de ingredienser, som du har lyst til. Det er faktisk ikke mere svært end det. Er du ikke tryg nok endnu til selv at eksperimentere? Så har jeg et lille udvalg af isopskrifter med kondenseret mælk, som du kan kigge på. De ligger under mine desserter. Men jeg kan love dig, at når du først har prøvet at lave “basen” et par gange, så skal du nok blive tryg nok til også at eksperimentere med dine favorit ingredienser. Jeg tror faktisk at jeg skal prøve at blande små stykker brownie i min Nutella-is, næste gang jeg skal lave den.

Jeg har toppet min Nutella-is med lidt Tivolikrymmel, min favorit krymmel fordi den bare kan gøre hvad som helst festligt at se på.

Hjemmelavet Nutella-is

Nem Nutella-is