Verdens bedste chokoladekageOpskrift på en lækker og virkelig nem og hurtig chokolade frosting fra Annettes Kager

Søger du en nem frosting opskrift på chokolade frosting, som du kan bruge til en hvilken som helst kage? Du har måske bagt en kage, men ved ikke helt hvad du skal toppe den med? Du er måske en smule træt af flydende glasur af flormelis og vand? Her får du en nem og hurtig chokolade frosting.

Jeg har efterhånden en del erfaring med frostings, så for mig er det ingen sag at bikse noget sammen uden en opskrift foran mig. Det vil jeg gerne dele med dig, så du kan få lavet en frosting lige så nemt som jeg. Når du først har lavet chokolade frostingen nogle gange, så sidder den på rygraden og du vil altid kunne piske en god chokolade frosting hurtigt sammen.

Jeg bruger mest denne frosting som topping til en bradepandekage af chokoladekage. Jeg elsker alt den chokolade sammen, du kan også bruge den til hvilken som helst anden kage og cupcakes. Men jeg kan virkelig anbefale at lave denne frosting til chokoladekage.

Chokolade smørcreme frosting

Når du kigger i en opskrift på smørcreme vil forholdet mellem smør og flormelis tit være dobbelt så meget flormelis som smør. Du finder også nogle af disse opskrifter her på Annettes Kager. Men jeg er faktisk begyndt at tilsætte noget mindre flormelis, når jeg laver dem.
I denne smørcreme opskrift finder du lige del smør og flormelis og det er helt bevidst. Jeg er personligt ikke fan af, at det hele skal smage af sødt med sødt på. Der må godt være nogle smagsnuancer i det jeg spiser. Synes du at tanken om alt den smør er vammel, tilsætter du blot mere flormelis. Men det vil selvfølgelig give en anden frosting end den du ser her på billederne.

Nu opskriften på lækker chokolade frosting

Chokoladekage med chokolade frosting og krymmel

Ingredienser til opskrift på chokolade frosting

100 g smør
100 g flormelis
1 spsk. kakaopulver med top
50-60 g mørk smeltet chokolade (kan udelades hvis du ikke har)

Fremgangsmåde

Du skal bruge en el-pisker til denne opskrift. Opskriften her er tilpasset til en chokoladekage bagt i en springform på 24 cm. Men skal du lave frostingen til f.eks. en bradepandekage, skal du alligevel gange opskriften lidt op. I det tilfælde vil du sagtens kunne bruge din røremaskine. Til en almindelig stor bradepande som passer i vores ovne vil jeg gange med 2,5, så vil jeg tro at der er frosting nok.
Søger du også opskriften på den chokoladekage som jeg har bagt i dette opslag, så skal du kigge på min e-bog “11 skønne kager med mousse“. Til denne e-bog udviklede jeg denne chokoladekage, og derfor kan jeg ikke bare dele den med dig. Det ville ikke være fair over for dem som har købt min e-bog.
Har du ikke de præcise mængder i køleskabet og skabene, så prøv dig frem med det du har. Det kan sagtens blive til en skøn topping, som du kan bruge til din kage, selvom du ikke følger opskriften 100 %.

  • Smør, flormelis og kakaopulver hældes i en mindre skål. Det er en fordel, hvis du har taget smørret ud af køleskabet lidt på forhånd, så det ikke er helt hårdt. Men har du ikke fået gjort det, kræver det bare lidt længere tids pisken, før smørret er blødt og frostingen ensartet. Så det er ikke en umulig opgave, hvis du har glemt det.
  • Pisk din frosting luftig. Er smørret hårdt ved start vil der først dannes en masse smørklumper, men bliv ved med at piske, så bliver din frosting ensartet til sidst.
  • Tilsæt den smeltede chokolade til frostingen og pisk den godt ind.
  • Den lækre chokolade frosting er nu klar til brug med det samme. Smør den udover kagen og drys med skøn krymmel.

Krymmel

Der findes en masse fint krymmel hos Bagetid. Men er du ligesom jeg lidt af en krymmel nørd, så kan du få de fineste krymmel blandinger fra denne engelske hjemmeside. Jeg er selv stor fan af mærkerne Sweetapolita og Fancy SprinklesJa, det løber lidt op når man handler, men jeg køber gerne flere af gangen og spørger gerne omkring mig om flere skal have noget med. Så er vi flere til at dele porto udgiften. Men jeg vil ikke lyve, det er en post hvor jeg godt kan lide at bruge lidt ekstra penge.

Lav selv krymmel (DIY krymmel)

Jeg har også fundet en sjov lille video på Youtube, hvor du kan se hvordan du selv kan lave dine egne blandinger. Både fra bunden, ved at farve hvid krymmel dine fortrukne farver og ved at blande krymmel sammen, som er købt farvet og klar til brug.

Chokoladekage med chokolade frosting

Frosting med rigtig chokolade

Jeg synes, at det giver noget virkelig lækkert til frostingen, at man tilføjer rigtig smeltet chokolade. Du kan sagtens nøjes med kakaopulver, det får du også en lækker frosting ud af. Men den smeltede chokolade giver altså lige det sidste i forhold til smagen.
Du kan godt lave frostingen før du skal bruge den. Pisk den blot op og sæt den i køleskabet indtil den skal bruges. Chokolade toppingen skal lige piskes op igen inden den kan bruges, så den bliver lækker og luftig.
Denne frosting er forholdsvis blød, så jeg vil anbefale at du smører den ud på kagen. Vil du bruge den som en Cupcake frosting kan du jo bruge en ske og lave nogle fine hvirvler i frostingen som dekoration. Jeg ville ikke lave en høj swirl på en cupcake, da jeg er lidt usikker på om det kan holde fordi den er så blød. Men du kan godt sprøjte noget fint ud med en sprøjtepose og tyl på toppen af kagen og dine cupcakes.

Kage med frosting

Nem og hurtig chokolade frosting

Så her er har du fået en meget nem opskrift på chokolade frosting med kakaopulver og smeltet chokolade. Jeg har det selv personligt sådan at en chokoladekage går man aldrig galt i byen med. Men den skal selvfølgelig helst være lækker svampet og ikke tør. Min egen chokoladekage opskrift er helt fantastisk og den forbliver mest lækker hvis du har den stående på køkkenbordet og ikke i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *