Hjemmelavet islagkage med browniebund

En fantastisk skøn og nem opskrift på hjemmelavet islagkage, som er både lækker og super fin.

Islagkagen består af en kagebund af en skøn brownie, samt et lag lækker hindbæris af kondenseret mælk. Herefter er den smurt op med et tyndt lag af flødeskum. En nem hjemmelavet islagkage kan kombineres af lige den kage og is, som du bedst kan lide. De lyserøde “dutter” på toppen af kagen er også lavet af flødeskum, der er farvet.
Til sidst har jeg strøet en skøn tivolikrymmel fra DrOetker udover kagen.
Jeg elsker simpel hen den krymmel med alle de skønne farver, og jeg synes, at den blev ret fin på denne hvide islagkage.

Hjemmelavet hindbær islagkage med krymmel

Inden du går igang

Skal du selvfølgelig beslutte hvad din islagkage skal bestå af. Her tænker jeg selvfølgelig kage og is. Du behøver ikke, at bruge en kagebund i din islagkage, du kan sagtens “nøjes” med is. Det er helt op til dig.
Vælger du at bruge en kagebund, skal du bare være opmærksom på, at jo tykkere den er, jo længere tid tager det for kagen, at blive serveringsklar. Islagkagen kommer jo fra fryseren, så kagebunden er frossen, når du tager den op. Får den ikke lang nok tid til at stå og blive lidt blød, kan man simpel hen ikke skære gennem den og den vil også være svær at spise.
Min anbefaling vil være ikke, at lave bunden tykkere end 2-3 cm.

Hvilken type kage?

Jeg vil mene, at du kan bruge hvilken som helst kage, som du har lyst til, så bare find favoritten frem.
Du kan også bruge flere bunde og bygge din islagkage op som en lagkage, det er kun fantasien der sætter grænserne.
Men du skal selvfølgelig holde dig inden for din forms højde, da det hele jo ellers vil flyde udover.
Det samme gælder med isen, brug din/dine favoritter, så kan det kun blive en succes.
Har du ikke mod på at gå igang med at lave isen selv, kan du sagtens købe den færdig. Lad den blive en smule blød og fyld den herefter i formen.

Nem hjemmelavet islagkage – Sådan gør du
Hindbær islagkage med brownie

 • Start dagen i forvejen med fx. at bage en lækker browniebund efter denne opskrift, jeg har brugt en fin rund silikoneform. Du kan købe et helt sæt silikoneforme her, i 3 forskellige størrelser. Du kan også bruge en springform som denne. Formen er 18 cm i diatmeter og 6,5 cm høj. Den tynde browniebund køler hurtigt af, så du kan også sagtens bage den om morgenen, den dag du skal servere din islagkage.

Hindbær islagkage i silikoneform

 • Når kagen er fuldstændig afkølet, lægger du den tilbage i formen, da islagkagen skal støbes i denne.
 • Lav din ismasse og hæld den i formen, jeg har brugt hindbæris af kondenseret mælk. Ved at fylde formen helt op til kanten med ismasse, får du en skarp og lige top på den færdige islagkage.
 • Sæt din form i fryseren og lad den står minimum 8 timer, så skulle isen være helt frossen. Jeg laver gerne denne islagkage minimum 1 dag før, da jeg synes, at denne is er mest lækker efter 1 døgn i fryseren. Bruger du en ismaskine behøver den ikke stå helt så lang tid. Her vil 3 timer være meget passende.
En guide til hjemmelavet islagkage

Hindbær islagkage rustik

Den færdigstøbte islagkage

Herover er den færdigstøbte islagkage bestående af en browniebund og hindbæris.
Kagen kan sagtens serveres som den er nu, jeg synes personligt, at den er ret fin, sådan lidt rustik. Men du kan også pynte den med lidt flødeskum ved hjælp af en sprøjtepose og revet chokolade som herunder.

Hindbær islagkage pyntet med flødeskum

Vil du hellere kaste dig ud i fuld opsmøring, smører du et tyndt lag flødeskum udover hele kagen. Jeg havde arbejdet meget med min islagkage, så den var blevet temmelig blød til sidst. Jeg gav den et tyndt lag flødeskum og efter en tur i fryseren, kunne jeg give den endnu et lag, så den blev fin, glat og skarp. Til det kan du fx. bruge en spartel som denne.

Hindbær islagkage pyntet med flødeskum og krymmel

Jeg farvede lidt flødeskum, som jeg puttede i en sprøjtepose og lavede små dutter rundt i kanten med en tyl som denne, og strøede til sidst med lidt krymmel.
Herefter satte jeg den tilbage i fryseren et par timer, så den kunne blive helt hård igen.
Så fik den lidt film udover sig, og så tilbage i fryseren til den skulle spises.
Du kan sagtens vente med, at pynte den til lige inden servering, hvis du hellere vil det. Men du kan også sagtens gøre den helt klar, så du bare skal tage den ud af fryseren 10-15 minutter før servering.

Hvad er holdbarheden på sådan en islagkage?

Med hensyn til holdbarhed af islagkagen, er det jo sådan med is, at jo flere gange det bliver taget ud af fryseren og sat en smule optøet ind igen, vil der opstå iskrystaller. Iskrystaller er det vi helst ikke vil have i vores is, så det skal man prøve at begrænse.
Men jeg ville personligt ikke være bange for at have denne islagkage i fryseren i et par uger. Den kan muligvis godt klare længere, men hjemmelavet is er bare bedst, når det er frisklavet.
Jeg vil tro, at der er islagkage her til ca. 6-8 pers., men det kommer jo helt an på hvem der skal spise den, og hvor glade de er for is.

Hindbær islagkage stykke

Slå dig løs med forskellige slags is, farvet bunde og andre farver flødeskum og krymmel. Tilsæt andre spændende lækkerier som fx knuste kiks til din islagkage, kun fantasien sætter grænserne.
Spørg endelig løs, jeg skal prøve, at svare hvis jeg kan.

Affiliate links

Siden her indeholder affiliate links. Det betyder, at der når du klikker på mine links, vil lægge sig en lille cookie hos dig. Hvis og når du evt. handler i den webshop, som jeg linker til, vil jeg modtage et lille beløb for dit køb. Dette har ikke betydning for det beløb du handler for, det er webshoppen der betaler mig.
Beløbet gør det muligt for mig, at prøve endnu flere kreative ideer af og dele med dig.
Tak fordi du støtter mit arbejde, det er værdsat.

4 Comments

4 Comments on Nem hjemmelavet islagkage – sådan gør du

 1. Hej Tina
  Nej når du laver den med kondenseret mælk er det ikke nødvendigt at røre i isen. Den kondenserede mælk gør netop at der ikke opstår iskrystaller:)

 2. Hej Camilla
  Lige først tænkte jeg ganache, altså chokolade og fløde. Men det er jo ikke helt hvidt og om man kan opnå den samme effekt som marengs ved jeg ikke rigtigt. Jeg ved ikke hvordan marengs opfører sig i fryseren, men alternativt kan du jo bare smøre kagen ind i marengs lige inden den skal serveres:). Det lyder i øvrigt som et meget spændende projekt:)

 3. Hej

  Ved du om man kan bruge andre former for frosting til islagkager? Er kommet til at love min datter en Frost islagkage til hendes fødselsdag og har et eller andet indre billede af en islagkage opsmurt i “skinnende” hvid frosting (a’la din skumfidusfrosting) som et snelandskab (altså ikke smurt helt glat og tyndt)

  Mvh Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.