Lækre brownies fra Martha Stewart

Her kommer den oversatte opskrift på de lækre brownies fra Martha Stewart. Ønsker du en gluten fri brownie skal du blot erstatte de 95 g mel med 50 g mandelmel.

Mandelmel kan købes, men du kan også meget nemt hælde mandler i en lille køkkenhakker og lave dit eget. Jeg har selv haft stor succes med at bruge hjemmelavet mandelmel i denne opskrift.

Jeg har tit tænkt på at bage brownies, fordi de ser så lækre ud og indeholder masser af chokolade. De er nemme at bage og gode til kaffen. Men de opskrifter jeg er faldet over, indeholder som regel nødder, og det er jeg ikke til. Ikke at jeg ikke kan lide nødder, men jeg vil bare gerne have min brownies uden.
Så faldt jeg over en super nem opskrift på brownies, det blev til indlægget her med de lækre brownies fra Martha Stewart. Jeg har dog justeret lidt i nogle af ingredienserne, efterhånden, som jeg har bagt kagen flere gange.

Kagen er bagt i en firkantet form på 20×20 cm og kan skæres ud til ca. 9-16 brownies.

Ingredienser til lækre brownies fra Martha Stewart

125 g smør
250 g god mørk chokolade (jeg bruger Callebaut 60%)
330 g sukker
4 store æg
2 tsk vanilje sukker (opskriften siger 1 tsk. vanilje essens)
100 g mel (50 g mandelmel hvis glutenfri brownie)
Lidt salt

Fremgangsmåde

 • Smør og chokolade sættes over vandbad til det er smeltet, lad det afkøle til stuetemperatur.
 • Rør sukker i chokolade blandingen med et piskeris.
 • Herefter tilsættes æggene et af gangen og røres godt ind i dejen.
 • Rør vaniljen godt ind.
 • Tilsæt mel og salt og vend det forsigtigt i dejen med for eks. en dejskraber.
 • Hæld dejen i en foret bageform og bag ved 180 grader (ikke varmluft) i 40-45 minutter.
 • Tag kagen ud og afkøl.
 • Kagen kan opbevares i lufttæt emballage op til 3 dage. (Så lang tid holdte den dog slet ikke her).

Da jeg bagte den tidligere i dag kom jeg til at grine lidt af mig selv. Første gang jeg lavede denne opskrift, var jeg nemlig ikke helt tilfreds med den færdige kage. Når jeg har set billeder af brownies havde de sådan en knækket overflade, som fik dem til at se enorm sprøde ud. Sådan så min brownie ikke ud. Jeg tror faktisk også, at jeg gav den noget ekstra tid, da jeg troede, at den ikke var færdigbagt. Men det viste sig, at den sprøde overflade kommer i det øjeblik du skærer kagen ud. Åhh ja man bliver klogere hver dag ik.

Du kan lave en lækker ganache eller måske en creme cheese frosting og tilføje ovenpå kagen. Eller måske lidt rørt vanilje is. Jeg havde selv lyst til en meget enkel kage uden alt muligt på og det smager den ikke mindre godt af.

Lækre brownies fra Martha Stewart, med en skøn og intens smag af chokolade.

 Brownies fra Martha Stewart, med en skøn og intens smag af chokolade.

Jeg har brugt denne virkelig lækre hindbær frosting oven på denne brownie, og det er en skøn kombination.

Jeg har ganget opskriften her med 2 1/2 til en form på ca. 37 cm x 22 cm.

11 Comments on Lækre brownies fra Martha Stewart

 1. Hej Trine
  Det lyder da spændende med en tal kage:) Ja du kan sagtens bruge sådan en helt almindelig brownie til en talkage 🙂 Den smager super lækkert. Rigtig god fornøjelse 🙂

 2. Hej 😀
  Jeg skal lave en talkage til min datters fødselsdag, kan denne bruges som bund? Eller vil du anbefale en anden slags, da der jo skal en del fyld på?

 3. Hej Tinna
  Jeg tror at jeg ville lave den i hvert fald x 3 til en almindelig bradepande til ovnen. Men prøv at regne det ud. Find målene til bradepanden frem og gang derop af. Jeg har her bagt kagen i en form på 20 x 20. 🙂

 4. Hej Annette,

  Hvor mange gange skal man lave opskriften til en alm. bradepande størrelse?

  Mvh Tinna

 5. Hej Johanne
  Jamen det kommer jo helt an på hvordan du skærer den. Man kan vælge at skære den ud i 9 stykker, så bliver de pænt store, eller 12 stykker, som bliver selvfølgelig bliver lidt mindre. Jeg vil sige at det er en tung kage, så man spiser ikke nødvendigvis mere end 1 stykke af den.:)

 6. Hej Bente
  Det med bagetid er svært at sige, for det kommer an på din form. En brownie skal helst være “flad”. Altså man kan ikke putte den i en form der er 10 cm høj og forvente at den bliver på samme måde. Hvis du laver den i en bradepande, ville jeg give den 10 minutter mere og så teste med en tandstik. Jeg kan simpel hen ikke huske hvor lang tid jeg selv gav min. Men jeg plejer gerne at give 10 minutter ekstra og tjekke løbende.:)

 7. hej Annette
  Hvor lang er din bage tid når du ganger opskriften op med 2,5??

  mvh
  Bente

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *