Hjemmelavet koldskål med A38

Så er der opskrift på hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg på bloggen. Du behøver ikke købe den længere, nu kan du lave koldskål selv.

Hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg, endnu en dansk klassiker hvis I spørger mig. Grunden til at jeg laver den selv, er smagen. Jeg kan godt smage forskel på min egen koldskål og den købte. Jeg kan bedre smage kærnemælken i mig egen, og jeg kan selv justere sødmen. Jeg kan sådan set godt lide min koldskål sød, men den skal heller ikke være for sød.
Når jeg laver koldskål selv, er det mig der bestemmer. Mit bedste tip til dig er: Smag dig frem.
Herhjemme kan vi godt finde på at spise den som en let aftensmad, men den er nok bedre egnet som en lækker sommerdessert. Vi spiser den med kammerjunker og indimellem også müsli. Hjemmelavet koldskål med friske jordbær vil også være super lækker. Vil du gå endnu længere, kan du blende de bær som du bedst kan lide, og tilsætte til din koldskål.

Ingredienser til hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg (til ca. 4 personer)

4 past. æggeblommer
100 g sukker
1 l kærnemælk
1 l tykmælk
Citronsaft og evt. lidt skal
Evt. lidt vaniljepulver/korn

Fremgangsmåde

  • Æggeblommer og sukker piskes dejligt luftigt, vil du have vanilje i din koldskål kan den også tilføjes nu. Det er færdigt når sukkeret ikke længere knaser og massen er godt luftig.
  • Tilføj kærnemælk samtidig med at du forsigtigt rører rundt med et piskeris.
  • Tilsæt nu tykmælk, jeg starter med lidt mere end en 1/2 l og smager mig frem. Som regel bruger jeg ikke en hel liter, da koldskålen så mister sin sødme. Men smag dig frem og se hvad du synes.
  • Når det er rørt godt sammen kan du tilføje citronsaft og evt. skal. Igen skal du smage dig frem. Herhjemme vil vi ikke have en syrlig koldskål, men man må godt lige ane citronen når man spiser den. Det gør den færdige koldskål dejlig frisk.

Servering

Hvis du har mulighed for det, må koldskålen meget gerne få 1 time eller mere i køleskabet inden servering. Så kan den få lov til, at blive dejlig kold igen. Det er dog sjældent, at vi kan gøre det herhjemme. Vi laver som regel koldskålen, lige inden den skal serveres.
Jeg vil lige til sidst tilføje, at du selvfølgelig sagtens kan bruge almindelig æg. Risikoen for salmonella skulle være så lille i dag, så man ikke “anbefaler” kun at bruge pasteuriseret æg, til retter der ikke varmes op.

Koldskål arla opskriftJeg elsker selv koldskål om sommeren og især med den lidt syrlige smag fra citron. Smag dig gerne frem når du laver den, så den ikke bliver alt for sur til din smag. Koldskål med kærnemælk, æg og tykmælk er bare fantastisk forfriskende i sommervarmen. Mine piger foretrækker min koldskål herhjemme, og dette er en nem opskrift som børnene også kan være med til at lave.

Når det kniber med tiden køber vi Arlas koldskål og den smager også dejligt. Dog lidt for sød til min smag, men pigerne klager ikke. Man kunne jo evt tilsætte lidt citronsaft til den selv.