Kage smurt op med ganache og pyntet med fondant

Jeg har lavet kage til familiens sommerfest, selvfølgelig skulle jeg have en kage med, det er da klart:)

Jeg havde fuldstændig frie hænder og selvom man skulle tro at det er fedt, så kan det altså være svært. Jeg er nemlig typen der får alle mulige forskellige ideer på en gang, og så har en smule svært ved at sortere ud. Jeg valgte at lave disse fine gerbera blomster, og ender tit ud med dem, da jeg synes, at de er så flotte. Måske du kan finde inspiration, hvis du står og skal lave kage til familiens sommerfest.
Denne kage er egentlig et eksperiment på flere områder. Bunden er en brownie, de 2 andre bunde er en almindelig lys “sponge”, fyldet består af den nye hindbær, brombær og jordbær mousse på bloggen samt en rigtig chokolade mousse, og ikke en ganache som jeg plejer at bruge. Forskellen er, at en ganache kun består af fløde og chokolade, hvorimod en chokolade mousse består af en æggesnaps, stiftpisket æggehvider samt flødeskum, altsammen vendt sammen. Den er mere luftig og super lækker. Det kan jeg godt anbefale at prøve. Det er selvfølgelig noget mere omfattende at lave, men resultatet er altså virkelig lækkert.

Planen for kagen

Egentlig var det min plan, at overtrække kagen med fondant, men det droppede jeg. Rent tidsmæssigt kunne jeg nok godt have nået det, men jeg orkede ikke, at skulle stresse over det. Dertil skal også nævnes, at der faktisk er mange der ikke spiser fondanten, den ligger pænt tilbage på tallerknen. Så jeg tænkte, at jeg da hellere ville lave noget lækkert, som faktisk var til at holde ud at spise. Det viste sig at være en ret god beslutning, da det var noget lunt i vejret, og de fleste ved hvad det betyder når man arbejder med fondant.

Kage til familiens sommerfest – smurt op med ganache

Kage med fondant blomster
Jeg har ikke prøvet sådan rigtigt at smøre en kage op med ganache før, men det var faktisk ret simpelt. En ganache til opsmøring består af fløde og chokolade, som smeltes og sættes til afkøling. (Jeg har her brugt mørk callebaut kvalitetschokolade, i forholdet 1 l fløde til 100 g mørk chokolade). Samtidig med at det afkøler ændres konsistensen og det begynder at tykne. Jeg havde ikke særlig meget tålmodighed, og gik faktisk igang, mens den stadig var noget tynd. Det kan sagtens lade sig gøre, det sviner bare noget mere.
Da jeg smurte min kage op, var planen stadig at betrække med fondant, derfor lavede jeg den glat og med skarpe kanter. Havde jeg vidst, at der ikke skulle fondant på fra en start, havde jeg nok lavet den lidt mere “bølget” i ganachen, det synes jeg ser ret fint ud.

Kage smurt op med ganacheJeg tror at jeg endte op med at smøre 3-4 lag på kagen, hvor den var på køl indimellem, så ganachen kunne størkne. Jo mere du skraber og smører på, jo pænere bliver slut resultatet.
Det var super nemt, og jeg tror godt, at jeg kan finde på at gøre det igen en anden gang. Det er altså lidt mere lækkert fremfor en super sød frosting, som kan virke helt malplaceret i en kage med mousse og creme der er knap så sødt. For til sidst at betrække med en lige så sød fondant. Men fondant giver altså bare et helt særligt udseende og mulighed for at pynte på alverdens måder. Det må man jo gøre op med sig selv, alt efter hvad kagen skal bruges til.
Jeg har ikke tænkt mig at stoppe med at bruge fondant.
Mit næste forsøg bliver med hvid chokolade som er farvet, det tror jeg også kunne være fint.

Links til de redskaber, som jeg har brugt til kagen

Blomsterne er lavet med en solsikke plunger udstikker, som jeg har købt som et sæt i 3 størrelser. Jeg synes at lige disse blomster bliver vildt flotte, men du kan bruge hvilke som helst udstikkere, som du har liggende derhjemme.
Bladene er udstukket med disse blad udstikkere.
Den orange farve har jeg fået med en farve fra Sugarflair der hedder Tangerine/apricot.
Den grønne farve har jeg fået med en farve fra ProGel der hedder Mint green.
Jeg har brugt denne skummåtte til at bearbejde blomsterne på, og det kugle formet værktøj i dette sæt.
Jeg har brugt fondant fra FunCakes, det er min klare favorit at arbejde med.

2 Comments on Kage til familiens sommerfest

 1. Hej Sofie
  Jeg beklager det sene svar og håber at du har kastet dig ud i det selv. Jeg vil alligevel prøve at give et bud på dine spørgsmål:)
  Jeg vil mene at kagen var 25 cm i diameter og mængden af ganache, tja måske 3-4 dl fløde med 3-400 g mørk chokolade. Det må være mit bud:)

 2. Hej Annette – tak for et fint indlæg!

  Jeg håber du har mulighed for at svare mig på mit spørgsmål, selvom indlægget er et par år gammelt. Hvor stor var din kage og hvor meget ganache brugte du til opsmøring? Jeg er altid nervøs for at løbe tør, men vil hellere ikke lade chokolade gå til spilde.

  Kan ganchen godt sætte sig. selvom du bruger rigtig chokolade? Du tempererer ikke?

  /Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *