Jordbær muffinsHer får I en skøn opskrift på jordbær cupcakes med fløde, toppet med vanilje frosting.

Jeg har eksperimenteret lidt med denne opskrift på jordbær cupcakes med fløde. Jeg har nemlig skiftet den sædvanlige mælk ud med fløde i dejen og det gav jordbær kagerne en skøn sprød top. Virkelig lækkert. Det er en nem jordbær cupcake opskrift, så alle kan være med her.

For mig er netop danske friske jordbær og fløde indbegrebet af en skøn Dansk Sommer. Jeg elsker, at bruge frisk frugt i mine cupcakes, det gør hele kagen så dejlig frisk. Er du ikke til kage med bagt jordbær, så skær de friske jordbær i skiver og læg dem oven på den færdigbagte vanilje cupcake. Pynt med luftig vanilje frosting på toppen og du har en anden variant af en skøn jordbær cupcake med fløde.

Ingredienser til jordbær cupcakes med fløde (giver ca. 24 cupcakes af den almindelige størrelse)

120 g smør
300 g sukker
2 æg
3 dl fløde
320 g mel
2 tsk. bagepulver
lidt salt
240 g friske hakkede jordbær

Alle ingredienser skal gerne have stuetemperatur

Fremgangsmåde

  • Smør og sukker piskes let og luftigt, det kan godt tage 5 minutters tid.
  • Æggene tilsættes et af gangen, og piskes godt ind i dejen.
  • Mel, bagepulver og salt blandes i en skål.
  • Mel blandingen og fløden tilsættes på skift af flere omgange til dejen.
  • De friske hakkede jordbær vendes forsigtigt i dejen med en dejskraber, dejen er god tyk, så de synker ikke til bunds under bagningen.
  • Dejen fyldes i papirsforme ca. 1 cm fra kanten.
  • Bag dine jordbær cupcakes i ca. 15-20 min ved 180 grader. Hold øje og brug evt. en tandstik hvis du er i tvivl. En god bageregel er, at hvis du trykker forsigtigt på den bagte cupcake og kagen “hopper” ud igen, er den færdigbagt.
Skønne jordbær cupcakes med fløde

Jordbær cupcakes med luftig frosting

Skønne jordbær cupcakes

Jeg har toppet disse skønne cupcakes med jordbær med min vanilje frosting uden smør. En super lækker kombination. Man går aldrig galt i byen, når man sætter jordbær og vanilje sammen. Denne luftige hvide frosting er egentlig en marengs, og klæder de færdige bagte cupcakes super godt. Denne frosting er også uden flormelis, da jeg altid bruger sukker i min marengs. Jeg synes personligt godt, at jeg kan smage forskel, så for mig giver det mening at bruge sukker. Jeg giver gerne lige sukkeret en tur i min mini hakker, så det bliver lidt finere i det.

Jeg elsker at lave frosting swirls på mine cupcakes og har på denne friske jordbær cupcake pyntet med lyserødt slik på toppen. Lige min stil. Du kan evt. læse mit indlæg på bloggen med min cupcake guide, hvis du er lidt ny i det her med at bage cupcakes og muffins.

Find også min opskrift på jordbær cupcakes med Baileys frosting her.

1 Comment on Jordbær cupcakes med fløde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *