Honningkage cupcakes med kanelfrosting

Disse skønne honningkage cupcakes med kanelfrosting smager helt vildt meget af jul. De er fyldt med masser af krydderier der giver den helt rigtige smag og duft.

Ingredienser til honningkage cupcakes (ca. 30-34 stk.)

440 g mel
140 g smør
230 g brun farin
3 æg
ca. 430 g melasse*  (Jeg har fået tilbagemeldinger om at mørk sirup også fungerer fint)
1 spsk. stødt ingefær
½ tsk. kanel
½ tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt muskatnød
1/4 tsk. salt
2 tsk. natron
2 3/4 dl varmt vand

*mørk sirup lignende tyk masse. Kan blandt andet købes hos Helsam.dk med gratis fragt til din nærmeste Helsam. Et glas med 430 g koster 42,5 kr.

Fremgangsmåde

  • Brun farin og smør piskes godt og luftigt (3-5 min).
  • Tilsæt æggene et af gangene og pisk indimellem.
  • Tilsæt melasse (kan evt. erstattes med mørk sirup).
  • Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål.
  • Tilsæt skiftevis vand og tørre ingredisenser og pisk forsigtigt indimellem. Du må ikke tilsætte så meget af gangen så det “falder” igennem dejen, det kan slå alle de fine luftbobler ud som blev pisket ind i i starten. Stop undervejs og skrab skålens sider.
  • Fyld dej i formene, lidt mere end halvt og bag dem ved 180 grader i ca. 15 min. Test evt. med en tandstik hvis du er i tvivl.

Ingredienser til kanel frosting

(til ca. 30-34 cupcakes hvis de kun lige bliver frostet som på billedet)
56 g smør
500 g flormelis
2 tsk. stødt kanel
1/4 tsk. vanilje essens
250 g smør ost (ikke light)

Fremgangsmåde

  • Alle ingredienser piskes godt sammen så det bliver let og luftigt.

Denne opskrift giver ikke en meget stiv frosting, men du kan tilføje mere flormelis, hvis du ønsker at lave stående swirls. Bemærk dog at det selvfølgelig også vil påvirke smagen. På billedet har jeg blot sprøjtet med en sprøjtepose der er klippet et hul i, for at få en lidt større åbning end det tyl 1A giver. Det er en nem måde at pynte sine cupcakes. Lav evt. fine kristtjørn blade og bær af farvet fondant imens kagerne bager. Lad pynten tørre inden du putter den på kagerne.

Jeg har brugt den store kristtjørn udstikker fra sættet. Samt farverne poppy rød og holly grøn, men du kan bare købe færdigfarvet fondant.

Affiliate links

Siden her indeholder affiliate links. Det betyder, at der når du klikker på mine links, vil lægge sig en lille cookie hos dig. Hvis og når du evt. handler i den webshop, som jeg linker til, vil jeg modtage et lille beløb for dit køb. Dette har ikke betydning for det beløb du handler for, det er webshoppen der betaler mig.
Beløbet gør det muligt for mig, at prøve endnu flere kreative ideer af og dele med dig.
Tak fordi du støtter mit arbejde, det er værdsat ♥

4 Comments on Honningkage cupcakes med kanelfrosting

  1. Ja Bettina, det er det;). Man har i denne opskrift valgt at bruge melasse istedet for. Hvorfor må du ikke spørge mig om. Men ellers er der masser af opskrifter derude, hvis du gerne vil have honning i:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *