Hjemmelavede romkugler med krymmel - Annetteskager

Har du prøvet at lave hjemmelavede romkugler?

Er du på jagt efter en god og nem opskrift på hjemmelavede romkugler? Så er du landet det helt rigtige sted.
Jeg elsker disse hjemmelavede romkugler. Det er sådan set samme “dej” som man bruger til kagerne træstammer og studenterbrød. En masse kage der røres sammen til en lækker kagemasse, hvor du kan tilsætte lidt forskelligt, som du synes gør kagerne ekstra lækre.

Køb kagerne færdige eller “stop madspild” og brug kageresterne fra fryseren til dine hjemmelavede romkugler.
Vi har lavet dem nogle gange nu, og opskriften er skrevet udfra hvad vi synes bedst om herhjemme. Lad evt. børnene lave dem, de vil nyde det, det gjorde mine piger.

Ingredienser til hjemmelavede romkugler (giver ca. 20 mellemstore romkugler)

1 hindbær roulade
1 mazarin tærte
Chokoladekagerester fra fryseren
Lagkagebundrester fra fryseren
Hindbær syltetøj
Smeltet chokolade
Rom essens (smag dig frem)
Krymmel og kokos til at rulle romkuglerne i. Brug evt. også frysetørret frugt eller hakket nødder til at rulle dem i, slå fantasien løs.

Kagerester fra fryseren til romkugler

Fremgangsmåde

Jeg har jo min Kitchen Aid røremaskine herhjemme, så det er bare på med kagespaden og så ellers at smide de forskellige kager i. Men jeg vil også tro, at man kan bruge en ganske almindelig håndmixer, her ville jeg så nok bruge dejkrogene til at røre massen sammen.

  • Læg en kagetype i skålen af gangen og rør den blød, indtil alle kagerne er blandet sammen til en ensartet masse. Hæng dig ikke så meget i mængderne af de forskellige typer kager. Bare tilføj lidt af gangen til skålen. Har du meget chokoladekage, så prøv dig frem med lidt af gangen, så du ikke ender ud med romkugler der kun smager af chokoladekage.
  • Indimellem de forskellige kager, kan du tilsætte lidt syltetøj og smeltet chokolade, for at blødgøre massen.
  • Tilsæt romessens og smag dig frem. Alt efter hvilke kager du bruger, kan det kræve en del essens, hvis kagerne i sig selv har meget smag.

Romkugledej

  • Når din romkugle dej ser ud som på billedet herover, er den klar til at blive trillet. Er den lidt blød, kan du evt. sætte den på køl først.
  • Når alle romkuglerne er trillet, er det tid til krymmel.
  • Hæld krymmel eller hvad du nu vil bruge, ud i en skål eller lign. og tril dine romkugler heri.
  • Når du er færdig, kan du lægge dem på køl igen, indtil de skal spises.

Personligt kan jeg godt lide, at der er lidt bid i, så lidt hårde må de altså godt være herhjemme.

Hjemmelavet studenterbrød med krymmel - Annetteskager

De bedste romkugler

Holdbarheden på de færdige romkugler afhænger af de kager, som du har brugt til romkuglerne. Men 2-3 dage i køleskabet kan de sagtens holde sig.

Farvet krymmel er fantastisk herhjemme hos os, og det vil de fleste børn nok elske at rulle romkuglerne i. Vi har brugt forskellige typer af krymmel, som I kan se herunder. Sukkerperler, den fine chokoladekrymmel, som også kan fåes i en “party udgave” fra DrOetker. Kokosmel har vi også brugt. Det er bare så skønt med alle de farver, man bliver helt glad af at se på dem.

Et ekstra lille tip kunne være at trille dine romkugler i smeltet chokolade inden du ruller dem i krymmel. Alt kage med chokolade er et hit i min verden, så jeg tænker at disse små herligheder simpelthen må blive som at spise et stykke af himlen. Jeg skal i hvert fald prøve det af næste gang, der står romkugler på min to do liste.

Hjemmelavede romkugler i miniudgave
Hjemmelavede romkugler - Blomsterberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *