flødeboller

Jeg har lavet hjemmelavede flødeboller i juleforklædning, er de ikke fine.

Jeg har pyntet med lidt pastel farvet krymmel, det er lige som jeg kan lide. Men du kan også bruge fx kokos som nyfalden sne. Det ville også være fint, og måske en fin stjerne af chokolade eller fondant. Det er helt almindelig flødebolle skum, betrukket med hvid (farvet) chokolade.

Skummet har jeg efterfølgende sprøjtet på Marie kiks betrukket med chokolade (de er købt sådan) med Wiltons 1G tyl. Det er mønsteret i tyllen der skal bruges til at give juletræ´s effekten. Jeg synes selv, at det gør flødebollerne en smule mere ustabile når man sprøjter dem med sådan en takket tylle, så det er vigtigt at skummet er super sejt og tykt. Iøvrigt bruger jeg altid engangs sprøjteposer, det er bare så meget nemmere, at kunne smide ud efter brug.

Flødeboller
Nøgne flødeboller

Når jeg har ladet dem stå et par timer eller 3 på køkkenbordet for at sætte sig, skal de dyppes i chokolade. Jeg har brugt en lækker hvid chokolade, som er farvet med en grøn kakaosmør farve. Det er super nemt at bruge. De findes i mange farver, så det er kun fantasien der sætter grænser, medmindre du vil lave juletræer.

Når først chokoladen er tempereret rigtigt, dypper jeg mine flødeboller i og lader chokoladen tørre. Mine flødeboller drillede lidt da de skulle overtrækkes, så jeg holdte forsigtigt med en finger på toppen samtidig med at jeg rullede den rundt i chokoladen. Så gik det. Flødebollerne havde sat sig efter et par timer. Jeg venter lidt med krymmel, for hvis chokoladen er meget våd, løber din krymmel bare af. Men det skal selvfølgelig gøres i mens den stadig er lidt våd.Flødeboller

Flødeboller

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *