Hjemmelavede bountykugler

Er du på jagt efter en nem opskrift på hjemmelavede Bountykugler?

Så søg ej længere, for disse skønne chokoladestykker med kokos og kondenseret mælk er lige hvad du mangler i dit liv.
Hjemmelavede Bountykugler er super nemme at lave og du skal kun bruge 3 ingredienser. Kokosmel, en dåse kondenseret mælk og mørk eller lys chokolade til at overtrække med. Det er altså ikke Bountykugler eller barer uden sukker, du får i denne opskrift. Men den står også på min liste over kommende opskrifter. Jeg kan nemlig godt selv lide, at der er alternativer til det usunde indimellem. Der kommer link når den opskrift engang er klaret.

Vi er blevet ret store fans af disse hjemmelavede Bountykugler herhjemme. De er super nemme og hurtige at lave og de fleste kan lide dem. Det er nok især ved juletid, at vi laver dem, sammen med alle de andre julegodter. Men man kan jo altså sagtens spise Bounty året rundt, så jeg ved ikke helt hvorfor vi har fået den tradition herhjemme.
Jeg formede lækre kugler af massen og min datter synes, at der også skulle være små Bountybarer. Du kan også bruge små silikoneforme, hvis du har sådan nogle eller du kan bare forme dem på en helt anden måde. Det er op til dig og din fantasi.
Vi har dyppet vores Bountykugler i mørk chokolade, fordi det kan jeg rigtig godt lide. Jeg er vild med den bitre smag fra den mørke chokolade sammen med den søde kokosmasse. Men hvis vi skal være helt korrekte, så er Bounty altså med lys chokolade. Der var også lidt brok fra manden over, at vi ikke havde brugt lys chokolade, så vi kommer nok til at lave en portion mere meget snart.

Hjemmelavede Bountykugler

1 dåse kondenseret mælk (ca. 396 g)
180 g kokosmel
200-300 g mørk eller lys chokolade

Fremgangsmåde

Sørg for at have dåsen med kondenseret mælk på køl inden du går igang.

  • Hæld kokosmel og kondenseret mælk sammen i en skål og rør det godt sammen. Det vil være super godt og meget nemmere for dig, hvis du kan lade massen stå et par timer i køleskabet, inden du går igang med at trille eller forme den. Hvis du bruger en silikoneform behøver du ikke at sætte massen på køl inden. Så hælder du den blot ned i formene med det samme og sætter hele formen på køl.
  • Tag nu skålen ud af køleskabet og begynd at forme din Bounty masse som du ønsker. Et godt tip er ikke, at have dem for længe i hånden, da massen bliver hurtig blød af varmen fra dine hænder. Så det her trin skal gerne gå lidt hurtigt.
  • Når du er færdig sættes Bountykuglerne på køl. Du kan evt. også sætte dem i fryseren, så bliver de mere faste og helt klar til chokoladeovertrækket. På den måde undgår du en masse kokosrester i den smeltet chokolade.

Hjemmelavede Bounty barer

Tid til chokoladeovertræk

Som du kan se, har vi brugt mørk chokolade til vores Bountykugler. Men hvis vi skal være lidt mere tro mod den originale Bounty bar, så skal det altså være lys chokolade. Jeg valgte den nemme løsning denne gang med denne Overtræk fra Odense. Den skal ikke tempereres før brug og bliver ikke kedelig grå. Du kan købe den i de fleste supermarkeder. Du får også lige linket til den lyse udgave, som jeg jo sådan set anbefaler at du bruger.

Lav et vandbad hvor du sætter en skål over en gryde med simrende vand. Hæld overtrækket, som består af chokoladeknapper, i skålen og rør lidt mens det smelter. Tag skålen af varmen så snart altsammen er smeltet.
Du kan overtrække på mange måder, men vi lagde blot kuglerne ned i skålen med den smeltede chokolade og vendte dem lidt rundt. Bagefter tog vi dem op med en gaffel og lod overskuds chokolade løbe gennem gaflen. Til sidst blev de sat på et stykke bagepapir til afkøling. Når de er afkølet og chokoladen har sat sig, kan du sætte dem i køleskabet. Jeg synes personligt, at disse chokoladeovertrukket kokoskugler smager bedst når de er kolde.

Hjemmelavede Bountykugler

Jeg har tidligere lavet fyldt chokolade med kokosmasse i. Det smager også virkelig lækkert. Men her kræver det en form hvor du først støber chokoladen og herefter tilføjer fyldet. Du vil også kunne se at opskriften på kokosmassen er anderledes. Der er mindre kokos til den kondenseret mælk. Det er fordi at massen sprøjtes i og derfor ikke behøver at være så fast.