Svampet drømmekage i bradepande - Annettes kager

Her får du en lækker og nem opskrift på drømmekage bagt i en bradepande.

Søger du en god drømmekage opskrift? Jeg elsker drømmekage, en drømmekage ved man bare hvad er. Den skal ikke ændres eller nyfortolkes, altså hvis du spørger mig. Den skal bare være præcis som den altid har været.
En drømmekage er en klassisk dansk bradepandekage, som de fleste af os har spist på et eller andet tidspunkt i vores liv. Den består af en lækker svampet vaniljekage med en skøn snasket kokosmasse med brun farin på toppen. Har du ikke smagt drømmekage endnu, er dette den rigtige opskrift at kaste dig ud i. Den er snasket og selve kagen er blød og lækker i konsistensen. Faktisk er kagen så skøn, at jeg også har brugt den til disse skønne lagkagebunde.

Drømmekage muffins

Hvis du ønsker at bage din drømmekage i en springform, kan du blot omregne mængden på ingredienserne så det passer. Du kan også sagtens lave lækre drømmekage muffins. Du skal blot bruge en bageform til netop dette formål samt muffinforme.  ville være perfekte, at servere for dine kollegaer på jobbet. Du skal selvfølgelig forkorte bagetiden hvis du laver drømmekagen som muffins. Start med at bage dine drømmemuffins 10 minutter og hæld så topping på og bag dem 3-4 minutter mere. Men hold øje under bagningen, for ovne bager forskelligt.

Nu til opskriften på drømmekage

Ingredienser til den bedste drømmekage (til en form på 24x36cm)

75 g smør
3 dl mælk
375 g mel
3 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker (eller 1 vaniljestang)
4 æg
450 g sukker

Læg et stykke bagepapir i bradepanden og smør evt. enderne med lidt smør. Tænd ovnen på 200 grader ved almindelig ovnvarme.

Fremgangsmåde

 • Mælk og smør kommes i en gryde, og varmes op indtil smørret er smeltet. Det må ikke blive for varmt.
 • Bruger du en vaniljestang til din drømmekage deles denne og kornene skrabes ud. Tilsæt dem til sukkeret inden det piskes sammen med æggene.
 • Æg og sukker piskes hvidt og luftigt i en skål, det kan godt tage nogle minutter.
 • Mel, bagepulver og evt. vaniljesukker blandes i en skål for sig.
 • Sigt nu lidt af melblandingen ned til æggesnapsen og pisk lidt, tilsæt lidt af mælk og smørblandingen og pisk lidt.
 • Gentag indtil det hele er tilsat og kagedejen er ensartet.
 • Hæld din kagedej i bradepanden og bag drømmekagen i 20 minutter.
 • Mens kagen bager i ovnen, laver du den kokosglasur, som skal oven på drømmekagen.

Ingredienser til drømmekage snask

150 g smør
100 g kokos
300 g farin
3/4 dl mælk

Fremgangsmåde

 • Alle ingredienserne til drømmekage toppingen kommes i en gryde og smeltes stille og roligt, mens det røres sammen.
 • Når drømmekagen har bagt 20 minutter, tages den ud og kokosfyldet hældes over den varme kage.
 • Bag nu kagen igen i 5 minutter ved 220 grader.

Tag den færdigbagte drømmekage ud af ovnen og lad den afkøle. Du kan evt. vælge at servere drømmekagen en smule lun, det smager ret lækkert. Afkølet eller stadig lun, nu kan du nyde et stykke nybagt drømmekage og jeg kan med garanti sige, at du vil elske den. Det er en super svampet drømmekage i bradepande du får her, og jeg har fået virkelig god feedback på denne familieopskrift på drømmekage.

Jeg tror, at de fleste af os kender drømmekagen, som går under navnet “Drømmekagen fra Brovst”. Jeg synes, at det er lidt sjovt, når der er historie bag en kage, det gør det bare lidt hyggeligere at bage den. Jeg har søgt lidt på historien om drømmekagen fra Brovst og du kan selv blive klogere her. Når en opskrift går så langt tilbage og er så kendt, så skal opskriften også bare være, som den var dengang. Min drømmekage opskrift her har jeg fra min svigerinde, som altid har lavet den skønneste bradepandekage til os. Heldigvis ville hun godt dele opskriften med mig og lade den komme op her på Annetteskager.

Søger du en anden opskrift på bradepandekager har jeg et lille udvalg til dig her.