Kokos cupcakes med creme chesse frosting

Denne opskrift på amerikansk creme cheese frosting er oversat og ikke min egen. Jeg har efterhånden fundet ud af at de amerikanske opskrifter er alt for søde til min smag.

Vil du gerne have en cream cheese frosting som er knap så sød? Så kig over på min egen opskrift på cream cheese frosting. Jeg har i min egen opskrift ikke nær så meget flormelis, som der er i en amerikansk cream cheese frosting.

Ingredienser til amerikansk cream cheese frosting

55 g smør (stue temp.)
170 g flødeost (neutral og ved stue temp.)
1/4 tsk vanilje essens
635 g flormelis
flormelis til pynt

Fremgangsmåde

  • Alle ingredienser blandes og piskes til det er let og luftigt.

Brug en kniv til at smøre frostingen ud på cupcaken og drys med kokos, mens frostingen stadig er våd.

Du kan evt. farve kokosmelet, for at give dine cupcakes et ekstra pift. Hæld kokos og pulver farve i en pose, luk den til. Ryst posen godt til farven er fordelt over alt din kokos.

Denne frosting egner sig ikke til at lave flotte swirls, da den ikke bliver helt så stiv. Jeg har udviklet min egen creme cheese frosting opskrift, som du kan finde her. Den kan du sagtens bruge, hvis du ønsker at lave swirls på dine cupcakes. Den er heller ikke nær så sød, som opskriften herover.

2 Comments on Amerikansk cream cheese frosting

  1. Hej Camilla
    Det vil jeg tro at du kan, men jeg har ikke prøvet det selv. Et alternativ kunne være en ganache af fløde og lys chokolade? Til 1 dl fløde bruger du 200 g lys chokolade. Hæld chokolade og fløde i en gryde og varm det langsomt op indtil alt chokoladen er smeltet. Hold øje med det, for det må ikke koge. Put film over helt ned til overfladen af massen, så der ikke opstår kondens. Sæt det på køl så det kan stå og sætte sig. Det vil samtidig med at det køler, få en smøre chokoade konsistens, så kan du smøre kagen op med det. Kig evt. på youtube, det er ret nemt og så smager det ikke så sødt som med smørcreme. Jeg er selv blevet fan, men bruger så mørk chokolade. Det er ikke alle børn der er vilde med smagen af alt for mørk chokolade.:)

  2. Hej Annette.
    Mine børn er ikke så vilde med den frosting med meget smør. Kan man bruge denne her i stedet for når man skal smøre en kage op?
    Mvh. Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *