Chokoladekage - Den der du ved nok

Kender du opskriften på kagen den der du ved nok chokoladekage?

Den der du ved nok chokoladekage er chokoladekagen med kokosglasur, som bare smager helt fantastik. En kage der smager af mere er skønt at have i sin kageopskrift samling.

For mig er kendetegnet ved kagen den der du ved nok chokoladekage kokos glasuren, som har lidt smag af kaffe. For mit eget vedkommende ikke for meget, men det er jo en smagssag. Så er du vild med kaffe, hælder du bare mere i.

Er du på udkig efter en chokoladekage med både kakao og smeltet chokolade? Så kan jeg varmt anbefale denne opskrift på chokoladekage med chokolade frosting.

Ingredienser til den der du ved nok chokoladekage (bradepande på ca. 25×37 cm)

200 g smør (det skal smeltes)
250 g sukker
3 æg
300 g mel
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
2 spsk. kakaopulver
2,5 dl mælk

Fremgangsmåde

Alle ingredienser bør have stuetemperatur når du går i gang med at bage.
Læg et stykke bagepapir i bradepanden og smør evt. enderne med lidt smør. Tænd ovnen på 180 grader ved almindelig ovnvarme.

 • Smelt smørret og afkøl det.
 • Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
 • Bland mel, kakaopulver, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål.
 • Tilsæt skiftevis mel blandingen og mælken til æggesnapsen, mens du fortsætter med at piske dejen stille og roligt.
 • Tilsæt den afkølede smør, og pisk forsigtigt indtil dejen er ensartet.
 • Hæld nu kagedejen ud i bradenpanden og fordel jævnt ud i hele bradepanden.
 • Chokoladekagen bages i ca. 25 minutter ved 180 grader (ikke varmluft). Du kan tjekke om kagen er færdigbagt ved at trykke forsigtigt på den. Er den færdig, “hopper” kagen ud igen, der hvor du trykker.
 • Tag den færdigbagte chokoladekage ud af ovnen og afkøl den. Den behøver dog ikke være helt afkølet, når du smører kokosglasuren på.

Ingredienser til kakao/kaffe glasur

200 g smør
ca. 5 spsk. færdiglavet kaffe (smag dig frem, inden du putter det hele i)
2 1/2 spsk. kakaopulver
1 tsk. vaniljesukker
100 g kokosmel
350 g flormelis

 • Alle ingredienserne hældes i en gryde og varmes langsomt op. Kokosglasuren er klar når smør og flormelis er smeltet og den er ensartet.
 • Smag glasuren til med færdiglavet kaffe. I min kage skal glasuren ikke smage af kaffe, men af den særlige smag som kaffe sammen med kakao har. Men det er jo en smagssag, så ønsker du kaffe smagende glasur, hælder du bare kaffe i, til glasuren har den ønsket smag.
 • Tag gryden af varmen, og smør den færdige kakao og kaffe glasur på kagen.
 • Lad nu kagen afkøle fuldstændig.

Er du til en lidt lun kage, kan du sagtens nyde et stykke nybagt chokoladekage inden den er fuldstændig afkølet. Gerne med en kop kaffe eller te.

Et anderledes og sjovt tip kunne være at lave den der du ved nok muffins. Hæld kagedejen i papirsforme og bag dem 10-15 minutter. Tjek evt undervejs, så de ikke bliver overbagt

Jeg opbevarer mine skærekager på køkkenbordet, pakket godt ind i madfilm i 4-5 dage.

8 Comments on Chokoladekage, den der du ved nok

 1. Hej Anne
  Åhh hvor ærgerligt. Selvfølgelig må du bruge varmluft, det har jeg bare ikke selv gjort da jeg lavede kagen. Det er min erfaring at kagerne hæver meget på midten når jeg gør det. Men prøv og se om det er bedre for dig :).

 2. Min blev helt hård i kanten og flydende i midten 🙁 Hvorfor må man ikke bruge varmluft?

 3. Så skal du bare bruge vand eller evt. kakao. Kaffen er med til at give væske til glasuren, det bliver en tør omgang hvis ikke der kommer noget i. 🙂

 4. Ja sagtens Maria:). Den tilsættes kun som en smagsgiver:), men så ville jeg tilsætte lidt anden væske istedet. Evt. bare lidt vand.

 5. Hej Heidi
  Det var da irriterende at jeg ikke har fået skrevet det ned. Jeg er ikke helt sikker, men jeg mener, at det var en form som er ca. 25 cm x 37 cm. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *