Chokoladekage med jordbær mousse og flødeskum

Er du på udkig efter en browniekage med jordbærmousse?

Her kan alle være med, kagen er nem og lækker og kan bruges som dessert eller til lidt lækkert til kaffen. Kagen rækker til ca. 12 personer.

Browniekage med jordbær mousse pyntet med flødeskum og hakket chokolade. Den smager dejligt og du kan i virkeligheden bruge lige den mousse som du synes passer til chokoladekage.

Ingredienser til brownie bund (bagt i en 25 cm rund form, ca, 2 cm høj)

85 g smør
175 g god mørk chokolade
250 g sukker
3 æg
1 1/2 tsk. vanilje
70 g mel
En smule salt

Fremgangsmåde

 • Smør og chokolade smeltes i en gryde, evt. vandbad så det ikke brænder på.
 • Hæld det i en skål og lad det afkøle en smule.
 • Tilsæt sukker og rør rundt med et piskeris.
 • Tilsæt æg et af gangen.
 • Tilsæt vanilje sukker og rør godt ind i dejen.
 • Vend til sidst mel og salt i dejen med en dej skraber eller piskeris.
 • Smør formen eller pak den ind i bagepapir.
 • Hæld dejen i og bag ca. 25 min ved 180 grader. Tjek evt. undervejs.

Tag kagen ud og afkøl den fuldstændig.

 • Sæt en justerbar bagering eller springform rundt om, og stram godt ind så moussen ikke kan flyde ud i siden, når du hælder den over. Så er du klar til at lave din browniekage med jordbær mousse.

Browniekage med jordbær mousse - AnnetteskagerIngredienser til jordbærmousse (Rund kage ca. 25 cm, fyldet bliver ca. 2,5 cm højt)

250 g jordbær (frosne eller friske)
4 blade husblas (3 er nok hvis du vil bruge den som fyld i en kage)
105 g sukker
6 pasteuriseret æggeblommer
3 3/4 dl fløde

Opskriften her giver som på billedet et lag fyld på ca. 2,5 cm højde. Ønsker du et et mindre lag mousse kan du finde en opskrift her.

Fremgangsmåde

 • Læg de 3-4 blade husblas i is koldt vand i et kvarter 20 minutter.
 • Blend eller hak dine jordbær til en puré fx. med en stavblender, og hæld det i en gryde sammen med husblas.
 • Varm det langsomt op og rør lidt undervejs så husblassen smelter. 
 • Tag det af varmen når det så småt begynder at boble. 
 • Køl det af.
 • Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt til det er helt hvidt.
 • Pisk fløden til en let flødeskum.
 • Vend æggesnapsen i din lune jordbær puré lidt af gangen. Det er en vigtig detalje at tage lidt af gangen, så masserne langsomt får den samme temperatur uden at få et temperatur chok.
 • Vend herefter blandingen i den lette flødeskum.

Moussen er nu klar til brug og kan fyldes ovenpå brownien. Se evt. min billedeguide af processen på browniekage med hindbær mousse opskriften. Lad kagen stå i køleskabet et par timer og sætte sig.

Browniekage med jordbær mousse

Chokoladekage med mousse på toppen

Skær rundt i kanten af bageringen inden du løsner kagen derfra. Pynt herefter med for eks. flødeskum og hakket mørk chokolade som jeg har gjort, eller noget helt andet.

Opbevar den i køleskabet indtil den skal spises, men tag den ud 1 kvarters tid før, så den ikke er helt køleskabs kold.

55 Comments on Browniekage med jordbær mousse

 1. Hej Britta
  Selvfølgelig kan den det. Du kan bruge lige den mousseopskrift som du bedst kan lide. Det er ret meget som passer godt sammen med en bund af brownie. 🙂

 2. Hej Anette.
  Jeg har bagt brownie bunden, som passer til jorbærmoussen. Jeg vil høre, om opskriften på hindbærmousse kan bruges i stedet for jordbærmoussen? Jeg glæder mig til at smage kagen til fødselsdag på lørdag.
  Mvh Britta

 3. Hejsa
  Det var et godt spørgsmål som du kom med der. Jeg har ikke selv prøvet at fryse sådan en kage, men jeg tænker sagtens at det kan lade sig gøre. I forhold til hvordan kagen skal fryses, hmm jeg tror at jeg ville fremskaffe en kageæske fra bageren, måske og fryse kagen i denne. Jeg ved faktisk ikke helt hvordan man gør det best. Man kunne jo nok også bare fryse kagen i kageringen med noget madfilm over. Prøv at Google lidt efter svar:) og lad mig endelig høre hvordan det går:)

 4. Hej Anette.

  Kan man lave hele kagen klar med bund og mousse, lade kagen sætte sig i køleskabet og derefter fryse den?

  Jeg skal have kagen med i sommerhus, hvor der er transporttid på 1,5 time. Her skal kagen stå uden køl. Så tænkte at hvis den var frossen, kunne den tø op i bilen?

  Og hvordan kan den pakkes ind, hvis den skal fryses?

 5. Hej Betina 🙂
  Jeg har faktisk ikke puttet noget i, det er bare pisket godt. Jeg har opdaget at når jeg pisker flødeskum, så er det tit mere flydende i bunden af skålen. Derfor rør jeg altid lige lidt med en ske og lidt håndkraft, så får jeg det sidste med og ender ud med en fast flødeskum som er lige til at sprøjte flot ud😊🌸

 6. Hej. Hvordan har du lavet den fine pynt med flødeskummet ? Har du puttet noget i flødeskummet for at gøre den lettere at arbejde med ? Stabilisator, majsmel, flormelis, kagecreme ? Min flødeskum flyder altid ud for mig og vil gerne have den til at stå pænere/skarpere ?

 7. Hej Annette
  Jeg ville lige høre, om man eventuelt ville kunne lave kagen, dagen i forvejen (altså samle hele kagen), eller om det ville ødelægge kagen?

 8. Hej Helle
  Det lyder helt fantastisk at den var en kæmpe succes:)
  Jeg har ikke selv prøvet det, men kagen kan fryses og mousse kan fryses, så mit bud er at det kan du godt. Prøv evt. før den store dag, og smag på den optøede kage:)

 9. Hejsa
  Har lavet laget før. Et kæmpe succes. Da jeg står og skal giftes ville jeg lave den noget tid før da jeg skal opereres før bryllup i juni. Men kan hele kagen mon fryses? Mvh Helle

 10. Hej Stine
  Denne mousse er helt flydende når den er klar. Så umiddelbart ikke. Jeg har dog haft skrevet med en anden her på bloggen, hvor jeg skrev til hende, at hun kunne prøve at lave moussen i en sprøjtepose og lade den sætte sig i denne. Når den så har sat sig, kan man klippe hul i sprøjteposen og forsigtigt sprøjte den på dine cupcakes. Jeg ved dog ikke hvor fast den er, og om du kan lave en høj swirl. Man anbefaler jo egentlig ikke at “rode” med en mousse, når den først har sat sig. Men mon ikke det kan lade sig gøre, hvis man er forsigtig.:)

 11. Hej igen Annette . Vil denne mousse kunne sprøjtes ud på brownie cupcakes? Og i så fald dagen før de skal bruges, hvis jeg har dem i køleskab natten over

 12. Hej Mette
  Hvor er jeg glad for at du kan bruge min blog:), tak for de søde ord.
  Hvis jeg skal være helt ærlig så ved jeg ikke om du kan bruge kys på kagen uden at de suger fugten fra kagen til sig. Hvis det var mig ville jeg vente til sidste øjeblik med at sætte kyssene på kagen. Jeg ved heller ikke helt hvordan de reagerer når de kommer i køleskabet. Jeg kunne godt forestille mig at de suger fugten i køleskabet til sig og bliver bløde. Men jeg har som sagt ikke selv prøvet det af endnu:)

 13. Hej Annette

  Tusind tak for en fantastisk blog, den har givet mig inspiration til mange lækre sager! Jeg har dog lige et spørgsmål, jeg håber du kan besvare. Jeg vil til min fødselsdagskage rigtig gerne pynte den med bl.a. mini marengs kys. Tror du, at de kan lægges oven på kagen dagen før, og så overleve en nat i køleskabet? Eller bliver konsistensen så ødelagt? Til info, bliver kagen en nøddebund med jordbærmousse, og så en chokolademousse uden om. På forhånd tak for svaret 🙂

  Mvh. Mette

 14. Hej Lærke
  Skønt med god feedback og fantastisk ide at prøve med andre mousser😊. Jeg har ikke selv prøvet rabarbermousse, men det kan du sikkert sagtens, er de ikke lidt syrlige i det? Prøv det😊

 15. Hej Annette,
  Har tidligere lavet din brownie med hindbærmousse flere gange og den er et hit! Nu vil jeg prøve at erstatte bær med rabarber, tror du det vil blive godt?

  Tak for en blog med mange lækre sager.

 16. Hej Emma
  Du kan lade moussen stå aftenen før i den forstand at du hælder den på kagen om aftenen og lader den sætte sig. Denne mousse sætter sig meget hurtigt, så den kan ikke stå i en skål natten over og først blive brugt næste dag. Det vil ødelægge konsistensen. Og ja marcipanroser ville da være enorm fine til kagen😊

 17. Hej. Kan man godt lave moussen aftenen før og lade den stå i køleskabet ? og så ville jeg høre om du synes at marcipan roser ville passe til kagen ?

  Mvh. Emma

 18. Hej Rikke
  Brownie har jeg haft i fryseren før og det er gået udemærket. Så det kan du sagtens kaste dig ud i😊. Det er altid dejligt hvis man kan være lidt på forkant.

 19. Hej, jeg skal lave denne kage til min mors 50 års fødselsdag. Jeg vil dog gerne være lidt på forkant, men har du prøvet at lave brownie bunden et stykke tid før også haft det i fryseren?
  Min egen erfaring med hensyn til kage i fryseren er god. Men vil bare ikke risikere en dårlig kage 🙂
  Håber på hurtigt svar 😄👍🏻

 20. Hej Sanne
  Nej det tror jeg ikke at det bliver. Det lyder rigtig lækkert:)
  Og ja hvis kagerne skal stå ovenpå hindanden ville jeg bruge pinde eller sugerør, så den øverste kage ikke braser ned i den nederste kage:)

 21. Hej Annette
  Jeg skal lave vores egen bryllupskage 🙂
  Tror du at det vil for “tungt”, hvis jeg bruger denne kage og så med en lys bund, hvid chokoladecreme, lys bund igen og marcipan på siden?
  Og skal jeg sætte pinde i, hvis jeg skal lave en kage i 2 lag? 🙂
  Sanne

 22. Hej Trine
  Nej det har jeg desværre ikke prøvet. Men kan det ikke gøres med laktosefri fløde? jeg ved ikke om den opfører sig anderledes end almindelig fløde. Det må nok komme an på en prøve:)

 23. Hei
  Har du prøvd å lage denne Laktosefri??
  Hva ville du anbefale ?
  Trine

 24. Hej Birgitte
  I denne mousse gør du. Ingredienserne er alle tilpasset ud fra at de alle er i moussen. Men du kan jo prøve uden og se hvad der sker og ellers ville jeg prøve at google mousse uden æg, det kan du sagtens finde:)

 25. Hej Rikke
  Det er bare fantastisk med en opskrift man har succes med og har lyst til at bruge igen:). Det lyder rigtig lækkert med alt det pynt du bruger, det må jeg prøve af en dag:)

 26. Jeg vil bare sige, det er et hit herhjemme! Jeg bagte den, da jeg havde sidste dag på min daværende arbejdsplads og nu bager jeg den igen, da vi får besøg imorgen. Den er rigtig god! Jeg pynter dog også med miniskildpadder og toffifee samt jordbær – mums!

 27. Hej ville høre angående der hvor du skriver vanille er det essens eller sukker??
  Hilsen Christina

 28. Man kan bare markere det man vil printe. Evt. Kopiere det over i fx. Word før udprintning.

 29. Hej Lena
  Browniebunden er tung i det pga. alt den chokolade, men som du selv skriver så giver moussen selvfølgelig et friskt pust til kagen. Der er ikke så meget kage, måske 2 cm, så det er ikke enorme mængder. Jeg synes at den er lækker, men det er ikke en kage man spiser meget af:)

 30. Hej Michelle
  Du kan bruge lige den chokolade du har lyst til. Smagen kan variere en smule, men ikke noget der gør at den færdige kage smager dårligt:)

 31. Hej!
  Jeg vil blot høre om kagen var meget tung i det eller mere luftig?
  Jeg går efter en luftig kage nemlig men tænker at jordbærmoussen frisker det hele op? 🙂

 32. Hej.

  Hvad for noget chokolade skal man bruge? Kan man bruge almindelig mørk marabou eller skal det være 75%?

  Michelle 🙂

 33. Du kan sagtens bruge æggeblommer der ikke er past., da risikoen for salmonella i danske æg er minimal.:)

 34. Hej anette :-)jeg har ikke fået købt past blommer- er der noget andet der kan bruges ????

  kh michela

 35. Hej Michelle
  Ja det kan du sagtens, hvis du kigger igennem fanerne oppe øverst har jeg faktisk lavet en kage med hindbær mousse tidligere:).
  Den ligger under fanen: Andre lækkerier:)

 36. Hej Anette,
  Kan man erstatte jordbærene med hindbær? Og hvor meget sukker vil du så forslå at man buger? 🙂

 37. Hej er ny herinde, virker som en fantastisk side. Jeg bliver helt klart ved med at følge.

 38. Hej Lene
  Dejligt at du synes om kagen:). Nu er det jo lidt svært for mig at sige om kagen var ubagt, eller om den egentlig var som den skulle. Denne brownie skal være lidt klæg indeni, og kan derfor virke som om den ikke er gennembagt. Men den skal selvfølgelig ikke være flydende indeni.
  Hvis du bager ved varmluft skal kagen have mindre tid, eller også skal du sætte graderne 2o grader mindre end det anførte. Så er bagetiden nok omkring det samme som opskriften siger:)

 39. Hej Anette
  Har lavet din kage her, men bunden var slet ikke bagt igennem. Kan det skyldes jeg brugte varmluft ovn og hvor lang tid skal jeg give den med en varmluft ovn ? Ellers en fantastisk lagkage 😀
  Vh. Lene

 40. Hej Laila
  Ja svaret her kommer lidt sent kan jeg se. Du må endelig melde tilbage hvad du gjorde og hvordan det gik. Umiddelbart tænker jeg at man ikke kan have moussen i køleskabet for længe inden, da den sætter sig ret hurtigt. Men om man kan røre den forsigtig op igen og derefter fylde den på en kage, skal jeg ikke kunne sige.
  Skønt at du kan bruge min blog til noget:). Det er jeg rigtig glad for at høre:) og du må endelig spørge hvis du har spørgsmål:)

 41. Hvor længe kan moussen holde sig i køleskabet?? Har prøvet at bage dine lagkagebunde og glæder mig usigeligt til at smage dem på tirsdag med jordbærmousse og tobleronemousse. Tidsmæssigt ville det bare være Så meget nemmere hvis jeg også kunne lave mousserne her søndag og så komme dem på køl til Tirsdag, da jeg har et arbejde der kommer på tværs 🙂 Er blevet helt vild med din blog og glæder mig meget til at afprøve mere herfra 🙂

 42. Tak for din feedback Carina. Det havde jeg ingen anelse om og vi kan hurtigt blive enige om at 11 sider jo er helt hen i vejret. Jeg undersøger sagen:)

 43. Hej Annette

  Kunne det ikke blive muligt med et mere papirvenligt udskrift. Har printet denne opskrift – det var 11 sider! Lidt for meget når man er nødt til at have det i papirform 🙂

 44. Hej Mette
  Ja det kan du sagtens. Bare lad den stå i formen med noget film eller sølvpair over, indtil den skal serveres:)

 45. Hej Hej 🙂
  Kan kagen med fordel laves om aftenen og serveres næste formiddag?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *