Chokoladekage med jordbær mousse på toppen

Jeg har lavet en anden version af browniekagen, nemlig browniekage med jordbær mousse. Her kan alle være med, kagen er nem og lækker og kan bruges som dessert eller lidt lækkert til kaffen. Kagen rækker til ca. 12 personer.

Brownie bund opskrift
(bagt i en 25 cm rund form, ca, 2 cm høj)

84 g smør
175 g chokolade
250 g sukker
3 æg
1 1/2 tsk. vanilje
70 g mel
En smule salt

Fremgangsmåden for browniekage med jordbær mousse

Smør og chokolade smeltes i en gryde, evt. vandbad så det ikke brænder på. Hæld det i en skål og lad det afkøle en smule. Tilsæt sukker og rør rundt med et piskeris. Tilsæt æg et af gangen. Tilsæt vanilje sukker og rør godt ind i dejen. Vend til sidst mel og salt i dejen med en dej skraber.

Smør formen eller pak den ind i bagepapir. Hæld dejen i og bag ca. 25 min ved 180 grader. Tjek evt. undervejs.

Tag kagen ud og afkøl den fuldstændig. Sæt en justerbar bagering eller springform rundt om, og stram godt ind så moussen ikke vil flyde ud i siden, når du hælder den over. Så er du klar til at lave din browniekage med jordbær mousse.

Browniekage med jordbær mousse Jordbærmousse opskrift
(Rund kage ca. 25 cm, fyldet bliver ca. 2,5 cm højt)

250 g jordbær (frosne eller friske)
4 blade husblas (3 er nok hvis du vil bruge den som fyld i en kage)
105 g sukker
6 pasteuriseret æggeblommer
3 3/4 dl fløde

Opskriften her giver som på billedet et lag fyld på ca. 2,5 cm højde. Ønsker du et mere passende lag til en lagkage (et mindre lag) kan du finde en opskrift her.

Fremgangsmåden for jordbærmousse

Læg de 3-4 blade husblas i is koldt vand i et kvarter 20 minutter.

Blend eller hak dine jordbær til en puré fx. med en stavblender, og hæld det i en gryde sammen med husblas. Varm det langsomt op og rør lidt undervejs så husblassen smelter. Tag det af varmen når det så småt begynder at boble. Køl det af. (Kogningen er af hensyn til de bakterier der kan opstå i poser med frosne bær. Bruger du friske bær, kan du tage puréen af varmen når husblassen er smeltet helt.)

Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt til det er helt hvidt. Pisk fløden til en let flødeskum.

Vend æggesnapsen i din lune jordbær puré lidt af gangen. Det er en vigtig detalje at tage lidt af gangen, så masserne langsomt får den samme temperatur uden at få et temperatur chok. Vend herefter blandingen i den lette flødeskum.

Moussen er nu klar til brug og kan fyldes ovenpå brownien. Se evt. min billedeguide af processen på browniekage med hindbær mousse opskriften. Lad kagen stå i køleskabet et par timer og sætte sig.

Browniekage med jordbær mousse

Jordbær mousse kage 6

Skær rundt i kanten af bageringen inden du løsner kagen derfra. Pynt herefter med for eks. flødeskum og hakket mørk chokolade som jeg har gjort, eller noget helt andet.

Opbevar den i køleskabet indtil den skal spises, men tag den ud 1 kvarters tid før, så den ikke er helt køleskabs kold.

Print Friendly, PDF & Email

44 comments on “Browniekage med jordbær mousse”

  • Hej Mette
   Ja det kan du sagtens. Bare lad den stå i formen med noget film eller sølvpair over, indtil den skal serveres:)

 1. Hej Annette

  Kunne det ikke blive muligt med et mere papirvenligt udskrift. Har printet denne opskrift – det var 11 sider! Lidt for meget når man er nødt til at have det i papirform 🙂

  • Tak for din feedback Carina. Det havde jeg ingen anelse om og vi kan hurtigt blive enige om at 11 sider jo er helt hen i vejret. Jeg undersøger sagen:)

 2. Hvor længe kan moussen holde sig i køleskabet?? Har prøvet at bage dine lagkagebunde og glæder mig usigeligt til at smage dem på tirsdag med jordbærmousse og tobleronemousse. Tidsmæssigt ville det bare være Så meget nemmere hvis jeg også kunne lave mousserne her søndag og så komme dem på køl til Tirsdag, da jeg har et arbejde der kommer på tværs 🙂 Er blevet helt vild med din blog og glæder mig meget til at afprøve mere herfra 🙂

  • Hej Laila
   Ja svaret her kommer lidt sent kan jeg se. Du må endelig melde tilbage hvad du gjorde og hvordan det gik. Umiddelbart tænker jeg at man ikke kan have moussen i køleskabet for længe inden, da den sætter sig ret hurtigt. Men om man kan røre den forsigtig op igen og derefter fylde den på en kage, skal jeg ikke kunne sige.
   Skønt at du kan bruge min blog til noget:). Det er jeg rigtig glad for at høre:) og du må endelig spørge hvis du har spørgsmål:)

   • Hej Anette
    Har lavet din kage her, men bunden var slet ikke bagt igennem. Kan det skyldes jeg brugte varmluft ovn og hvor lang tid skal jeg give den med en varmluft ovn ? Ellers en fantastisk lagkage 😀
    Vh. Lene

    • Hej Lene
     Dejligt at du synes om kagen:). Nu er det jo lidt svært for mig at sige om kagen var ubagt, eller om den egentlig var som den skulle. Denne brownie skal være lidt klæg indeni, og kan derfor virke som om den ikke er gennembagt. Men den skal selvfølgelig ikke være flydende indeni.
     Hvis du bager ved varmluft skal kagen have mindre tid, eller også skal du sætte graderne 2o grader mindre end det anførte. Så er bagetiden nok omkring det samme som opskriften siger:)

 3. Hej Anette,
  Kan man erstatte jordbærene med hindbær? Og hvor meget sukker vil du så forslå at man buger? 🙂

  • Hej Michelle
   Ja det kan du sagtens, hvis du kigger igennem fanerne oppe øverst har jeg faktisk lavet en kage med hindbær mousse tidligere:).
   Den ligger under fanen: Andre lækkerier:)

 4. Hej anette :-)jeg har ikke fået købt past blommer- er der noget andet der kan bruges ????

  kh michela

 5. Hej.

  Hvad for noget chokolade skal man bruge? Kan man bruge almindelig mørk marabou eller skal det være 75%?

  Michelle 🙂

  • Hej Michelle
   Du kan bruge lige den chokolade du har lyst til. Smagen kan variere en smule, men ikke noget der gør at den færdige kage smager dårligt:)

 6. Hej!
  Jeg vil blot høre om kagen var meget tung i det eller mere luftig?
  Jeg går efter en luftig kage nemlig men tænker at jordbærmoussen frisker det hele op? 🙂

  • Hej Lena
   Browniebunden er tung i det pga. alt den chokolade, men som du selv skriver så giver moussen selvfølgelig et friskt pust til kagen. Der er ikke så meget kage, måske 2 cm, så det er ikke enorme mængder. Jeg synes at den er lækker, men det er ikke en kage man spiser meget af:)

 7. Jeg vil bare sige, det er et hit herhjemme! Jeg bagte den, da jeg havde sidste dag på min daværende arbejdsplads og nu bager jeg den igen, da vi får besøg imorgen. Den er rigtig god! Jeg pynter dog også med miniskildpadder og toffifee samt jordbær – mums!

  • Hej Rikke
   Det er bare fantastisk med en opskrift man har succes med og har lyst til at bruge igen:). Det lyder rigtig lækkert med alt det pynt du bruger, det må jeg prøve af en dag:)

  • Hej Birgitte
   I denne mousse gør du. Ingredienserne er alle tilpasset ud fra at de alle er i moussen. Men du kan jo prøve uden og se hvad der sker og ellers ville jeg prøve at google mousse uden æg, det kan du sagtens finde:)

  • Hej Trine
   Nej det har jeg desværre ikke prøvet. Men kan det ikke gøres med laktosefri fløde? jeg ved ikke om den opfører sig anderledes end almindelig fløde. Det må nok komme an på en prøve:)

 8. Hej Annette
  Jeg skal lave vores egen bryllupskage 🙂
  Tror du at det vil for “tungt”, hvis jeg bruger denne kage og så med en lys bund, hvid chokoladecreme, lys bund igen og marcipan på siden?
  Og skal jeg sætte pinde i, hvis jeg skal lave en kage i 2 lag? 🙂
  Sanne

  • Hej Sanne
   Nej det tror jeg ikke at det bliver. Det lyder rigtig lækkert:)
   Og ja hvis kagerne skal stå ovenpå hindanden ville jeg bruge pinde eller sugerør, så den øverste kage ikke braser ned i den nederste kage:)

 9. Hej, jeg skal lave denne kage til min mors 50 års fødselsdag. Jeg vil dog gerne være lidt på forkant, men har du prøvet at lave brownie bunden et stykke tid før også haft det i fryseren?
  Min egen erfaring med hensyn til kage i fryseren er god. Men vil bare ikke risikere en dårlig kage 🙂
  Håber på hurtigt svar 😄👍🏻

  • Hej Rikke
   Brownie har jeg haft i fryseren før og det er gået udemærket. Så det kan du sagtens kaste dig ud i😊. Det er altid dejligt hvis man kan være lidt på forkant.

 10. Hej. Kan man godt lave moussen aftenen før og lade den stå i køleskabet ? og så ville jeg høre om du synes at marcipan roser ville passe til kagen ?

  Mvh. Emma

  • Hej Emma
   Du kan lade moussen stå aftenen før i den forstand at du hælder den på kagen om aftenen og lader den sætte sig. Denne mousse sætter sig meget hurtigt, så den kan ikke stå i en skål natten over og først blive brugt næste dag. Det vil ødelægge konsistensen. Og ja marcipanroser ville da være enorm fine til kagen😊

 11. Hej Annette,
  Har tidligere lavet din brownie med hindbærmousse flere gange og den er et hit! Nu vil jeg prøve at erstatte bær med rabarber, tror du det vil blive godt?

  Tak for en blog med mange lækre sager.

  • Hej Lærke
   Skønt med god feedback og fantastisk ide at prøve med andre mousser😊. Jeg har ikke selv prøvet rabarbermousse, men det kan du sikkert sagtens, er de ikke lidt syrlige i det? Prøv det😊

 12. Hej Annette

  Tusind tak for en fantastisk blog, den har givet mig inspiration til mange lækre sager! Jeg har dog lige et spørgsmål, jeg håber du kan besvare. Jeg vil til min fødselsdagskage rigtig gerne pynte den med bl.a. mini marengs kys. Tror du, at de kan lægges oven på kagen dagen før, og så overleve en nat i køleskabet? Eller bliver konsistensen så ødelagt? Til info, bliver kagen en nøddebund med jordbærmousse, og så en chokolademousse uden om. På forhånd tak for svaret 🙂

  Mvh. Mette

  • Hej Mette
   Hvor er jeg glad for at du kan bruge min blog:), tak for de søde ord.
   Hvis jeg skal være helt ærlig så ved jeg ikke om du kan bruge kys på kagen uden at de suger fugten fra kagen til sig. Hvis det var mig ville jeg vente til sidste øjeblik med at sætte kyssene på kagen. Jeg ved heller ikke helt hvordan de reagerer når de kommer i køleskabet. Jeg kunne godt forestille mig at de suger fugten i køleskabet til sig og bliver bløde. Men jeg har som sagt ikke selv prøvet det af endnu:)

 13. Hej igen Annette . Vil denne mousse kunne sprøjtes ud på brownie cupcakes? Og i så fald dagen før de skal bruges, hvis jeg har dem i køleskab natten over

  • Hej Stine
   Denne mousse er helt flydende når den er klar. Så umiddelbart ikke. Jeg har dog haft skrevet med en anden her på bloggen, hvor jeg skrev til hende, at hun kunne prøve at lave moussen i en sprøjtepose og lade den sætte sig i denne. Når den så har sat sig, kan man klippe hul i sprøjteposen og forsigtigt sprøjte den på dine cupcakes. Jeg ved dog ikke hvor fast den er, og om du kan lave en høj swirl. Man anbefaler jo egentlig ikke at “rode” med en mousse, når den først har sat sig. Men mon ikke det kan lade sig gøre, hvis man er forsigtig.:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *