Brownie med vaniljecreme - AnnetteskagerDenne opskrift på brownie med vaniljecreme og frisk frugt er virkelig lækker og frisk.

Denne vildt lækre og smukke brownie med vaniljecreme er en favorit i vores familie herhjemme. Faktisk er det er par år siden, at jeg lavede den første gang, men det bliver altså først i dag, at jeg deler den med jer. Er du mere til chokoladekage med creme? Så kan du benytte min opskrift på chokoladekage til bunden (halver opskriften) og blot følge resten af opskriften herunder på creme og pynt.

Min brownie med vaniljecreme opskrift er forholdsvis hurtig at bikse sammen. Den skal røres i hånden og har ikke så mange ingredienser. Vaniljecremen er lige så nem. Den består af fløde og kondenseret mælk, som piskes op sammen. Når det kommer til frisk frugt, kan du vælge lige det du har lyst til og bedst kan lide. Jeg synes selv, at en kombination af jordbær, hindbær og blåbær er fantastisk sammen. Skyl de valgte bær godt og skær jordbærerne over i halve eller kvarte.
Vi plejer ikke at tilføje chokolade på toppen herhjemme, men det ser så lækkert ud når man ser billeder af andre kager med lækker chokolade ovenpå, så det måtte prøves. Lige præcis disse chokolader med karamel indeni er min favorit, så det var ikke svært at vælge hvad det skulle være.

Ingredienser til brownie (bagt i en 24 cm springform)

125 g smør
250 g god mørk chokolade
330 g sukker
4 store æg
100 g mel (brug evt. 50 g mandelmel hvis du ønsker en glutenfri brownie)
2 tsk. vaniljesukker
Lidt salt

Fremgangsmåde

 • Smør og chokolade vejes af og hældes i en gryde.
 • Varm det langsomt op så det smelter sammen og rør undervejs så det ikke brænder på.
 • Tilsæt sukker til blandingen når det er helt smeltet.
 • Hæld blandingen over i en skål og tilsæt nu æg et af gangen. Her bruger jeg et helt almindeligt piskeris, altså ikke elektrisk.
 • Tilsæt mel og vaniljesukker og pisk også det ind i dejen. Du skal ikke være nervøs for at få pisket så meget. Indholdet af chokolade er så højt, så du kan ikke piske dejen til en luftig kage.
 • Hæld dejen i en smurt eller foret springform og bag brownien ved 180 grader på almindelig ovn i 40-45 minutter.
 • Tag den færdigbagte brownie ud af ovnen og afkøl den fuldstændig. Jeg lader gerne chokoladekagen stå 10 minutters tid på køkkenbordet, inden jeg tager den ud af formen.

Chokoladekage med frugt

Ingredienser til vaniljecreme og pynt af bær

1/2 l fløde
1/2 dåse kondenseret mælk (ca. 200 g)
1/2 vaniljestang
Frisk frugt efter eget valg, jeg har brugt en halv bakke af hver af de frugter jeg har valgt.

Fremgangsmåde

 • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og tilføj dem til skålen, som cremen skal piskes i.
 • Hæld fløde og kondenseret mælk sammen i en skål og pisk det op til det får en cremet konsistens. Bemærk at cremen muligvis ikke er pisket lige så meget i bunden som i toppen. Vend evt. cremen en omgang med en dejskraber og pisk så lidt mere.
 • Cremen er færdig og kan smøres ud på den helt afkølede brownie.
 • Skyl frugter og bær og skær ud i mindre stykker, hvis du ønsker det.
 • Pynt med frugt og evt. chokolade oven på vaniljecremen.

Brownien er klar til servering

Så er din brownie med vaniljecreme klar til servering. Du kan godt lave cremen klar lidt tid i forvejen, så du ikke skal stå og piske den lige inden servering. Men en pisket creme er altid mest luftig, lige når den er færdigpisket.

Vi elsker denne browniekage i vores familie. Den er enkel og simpel at lave. Selve browniebunden tager ikke voldsomt lang tid at bikse sammen og få bagt og resten er endnu hurtigere. Derudover er vi bare fan af noget med frisk frugt herhjemme, især når det er i højsæson og kan købes rundt omkring i de små vejboder. Du kan jo også vælge en anden variation og lave denne intense chokoladekage med is og frisk frugt. Det vil helt sikkert også være fantastisk.

Er du Nutellafan? Så tjek lige min alt for lækre brownie med nutellacreme ud også.

Og husk at hvis du ønsker at lave en glutenfri brownie med vaniljecreme og friske bær, så udskifter du blot melet med mandelmel. Se instrukser længere oppe i opskriften.

Affiliate links

Denne side indeholder affiliate links. Det betyder, at der når du klikker på mine links, vil lægge sig en lille cookie hos dig. Hvis og når du evt. handler i den webshop, som jeg linker til, vil jeg modtage et lille beløb for dit køb. Dette har ikke betydning for det beløb du handler for, det er webshoppen der betaler mig.
Beløbet gør det muligt for mig, at prøve endnu flere kreative ideer af og dele med dig.
Tak fordi du støtter mit arbejde, det er værdsat