Muffins med chokolade

Her får du en lækker opskrift på brownie cupcakes. Klistret indeni og sprøde på toppen.

Denne brownie opskrift er en gammel kending her på Annetteskager, jeg har dog ikke lavet brownie cupcakes før. Det måtte prøves og jeg blev positivt overrasket. Mine chokolade fyldte cupcakes blev super lækre og kan virkelig anbefales til alle der elsker chokolade. Brug en rigtig god mørk chokolade, jeg har selv brugt Callebaut chokolade. Brug en lækker frosting på dine chokolade cupcakes eller server dem med is og frisk frugt som dessert.

Ingredienser til brownie cupcakes (giver ca. 15 stk.)

115 g smør
250 g god mørk chokolade
330 g sukker
4 store æg
2 tsk. vaniljesukker
100 g mel (erstat evt. med 50 g mandelmel ved en glutenfri udgave)
1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde

 • Smør og chokolade sættes over vandbad til det er smeltet, lad det afkøle lidt.
 • Rør sukker i chokolade/smør blandingen med et helt simpelt piskeris, ikke noget elektrisk.
 • Herefter tilsættes æggene et af gangen og røres godt ind i dejen.
 • Bland mel, vanilje og salt.
 • Tilsæt mel blandingen og vend det forsigtigt i dejen med for eks. en dejskraber.
 • Hæld dejen i papirsforme, ca. 1 cm fra kanten.
 • Bag kagerne i ca. 25 min. ved 170 grader. Det kan være svært at tjekke disse cupcakes med en tandstik, da de vil være lidt klæbrige indvendig. Men hvis først toppen er godt sprød, og kagen “hopper” tilbage når du trykker ned med en finger, så er de færdige.

Brownie cupcakes med frosting

De færdigpyntede chokolade cupcakes

Lad dine brownie cupcakes køle helt af, inden du sprøjter frosting på. Jeg kan anbefale en frisk og syrlig hindbær frosting som på billedet herover. Brug denne marengs smørcreme og tilsæt friske hindbær til sidst. Den er dejlig let sammen med den noget tunge og intense chokolade cupcake.

Masser af brownie

Vil du hellere lave din brownie som bradepandekage? Så kan du finde opskriften her. Jeg har også et ældre indlæg på bloggen, hvor jeg deler forskellige opskrifter hvor der indgår brownie. Det er helt perfekt for alle jer der elsker den intense chokoladesmag som en brownie netop har.

25 Comments on Brownie cupcakes

 1. Hej Sanne

  Jeg beklager mit meget sene svar, men jeg har holdt en lang pause fra bagningen og min hjemmeside 🙂 Jeg har ikke prøvet med lys chokolade og jeg er faktisk i tvivl om man bare kan erstatte 1:1. Det kan man fx ikke i en chokolademousse, men det er i forhold til om moussen sætter sig. Cupcakes skal jo ikke “sætte sig” på samme måde. Måske du allerede har kastet dig ud i og så lad mig endelig høre hvordan det gik 🙂

 2. Gode muffins
  Rigtig gode og smager helt vildt godt. Det er blevet familiens ynglings.

 3. har du prøvet at skifte den mørke chokolade ud med hvid eller lys chokolade og hvis du har skal der samme mænge i

 4. Hej Sarah
  Jeg har desværre ikke personligt nogen erfaring med at skifte smør ud med olie. Men der kommer en del ting frem når jeg søger efter det på Google, så jeg tænker at det helt sikkert er en mulighed. Du skal nok lige undersøge i hvilket forhold man skal gøre det, altså hvor meget olie i forhold til mængden af smør. 🙂

 5. Åhh øv, måske har de ikke været helt færdigbagte? Min ovn varmer meget, så jeg skal ikke give kagerne så lang tid. Prøv med lidt længere tid næste gang😊

 6. Hej Eva
  Ja de kan de sagtens. Jeg ville dog ikke sætte dem i køleskabet medmindre du putter topping på også. Uden hopping kan de sagtens stå på køkkenbordet i en lufttæt bøtte eller frysepose 🙂

 7. Hej Annette,
  Kan dine cupcakes laves to dage i forvejen, og blot stå i køleskab til brug?Skal bage 60 stk til barnedåb lørdag og ville lave dem både torsdag og fredag.

 8. Hej Malene
  Uha det er et godt spørgsmål. Jeg kalder den jo bare “almindelig Størrelse”. Måske nogle ca mål kunne være 3,5 cm x 5 cm. 🙂

 9. Hej Annette 🙂

  Hvor store er papirformene du har lavet dine cupcakes i? Mere så jeg ved, at portionen passer 🙂

  Hilsen
  Malene

 10. Hej Jane
  Det kan du sagtens gøre, jeg kan ikke huske om det gør kagerne bedre at stå en dag. Men det gør i hvert fald ikke nogen skade:)

 11. Hej Emma
  Det er også lidt svært at se, da teksten allernederst med linket er samme farve som linket;). Men det er en marengssmørcreme hvor jeg så tilsætter friske hindbær. Du kan klikke på selve ordet “marengssmørcreme”, så kommer du til opskriften.

 12. Hej Annette.
  Hvad for en forsting har du brugt til de her cupcakes, kan ikke finde ud af om det er den med margens eller hindbær. 🙂

 13. Hej Marianne
  Du kan sagtens lave dem dagen før. Men jeg tror ikke at du behøver at smække dem i mikroovnen. Medmindre du gerne vil servere dem varme selvfølgelig. Jeg har ikke selv prøvet det, så jeg ved ikke helt hvordan kagerne bliver af at komme i mikroovnen. Men prøv det:)

 14. Hej Karen
  Du har ret i, at det er en ret stor portion. Jeg lavede dobbelt portion af de lækre brownie cupcakes, altså 30 stk. Jeg havde stadig meget frosting tilbage efter at have frostet dem alle. Måske du kan nøjes med 1/3 af opskriften, alt efter hvor meget der skal på dine cupcakes. Jeg lavede sådan en simpel rose swirl, hvor man ikke bruger særlig meget frosting.

 15. Hej Annette.
  Det lyder som en lækker opskrift jeg må prøve. Jeg har ikke tidligere lavet marengs smørcreme, det lyder som om det bliver en stor portion. Skal man lave en hel portion når det skal bruges som frosting?

  Mange hilsner

  Karen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *