Brownie cupcakes

Her får du en lækker opskrift på brownie cupcakes fyldt med chokolade. En nem opskrift på brownie i bradepande finder du også her på bloggen.

Den er ikke ny på bloggen, jeg har bare ikke brugt den til brownie cupcakes før. De blev super lækre og kan anbefales herfra til alle der elsker chokolade. Brug en rigtig god chokolade, jeg har brugt Callebaut 60%.

Ingredienser til brownie cupcakes (giver ca. 15 stk.)

113 g smør
250 g god mørk chokolade
330 g sukker
4 store æg
2 tsk. vaniljesukker
95 g mel
1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde

 • Smør og chokolade sættes over vandbad til det er smeltet, lad det afkøle lidt.
 • Rør sukker i chokolade/smør blandingen med piskeris.
 • Herefter tilsættes æggene et af gangen og røres godt ind i dejen.
 • Bland mel, vanilje og salt.
 • Tilsæt mel blandingen og vend det forsigtigt i dejen med for eks. en dejskraber.
 • Hæld dejen i papirsforme, ca. 1 cm fra kanten.
 • Bag kagerne i ca. 25 min. ved 170 grader. Det kan være svært at tjekke disse cupcakes med en tandstik, da de skal være lidt klæbrige indvendig. Men hvis først toppen er godt sprød, og kagen “hopper” tilbage når du trykker ned med en finger, er de færdige.

Brownie cupcakes med frosting

Lad kagerne køle helt af, inden du sprøjter frosting på.

Jeg kan anbefale en frisk og syrlig hindbær frosting som på billedet herover. Brug denne marengs smørcreme og tilsæt friske hindbær til sidst. Den er dejlig let sammen med den noget tunge cupcake.

Du kan finde opskrift på brownie som bradepandekage her.

Print Friendly, PDF & Email

9 comments on “Brownie cupcakes – fyldt med chokolade”

 1. Hej Annette.
  Det lyder som en lækker opskrift jeg må prøve. Jeg har ikke tidligere lavet marengs smørcreme, det lyder som om det bliver en stor portion. Skal man lave en hel portion når det skal bruges som frosting?

  Mange hilsner

  Karen

  • Hej Karen
   Du har ret i, at det er en ret stor portion. Jeg lavede dobbelt portion af de lækre brownie cupcakes, altså 30 stk. Jeg havde stadig meget frosting tilbage efter at have frostet dem alle. Måske du kan nøjes med 1/3 af opskriften, alt efter hvor meget der skal på dine cupcakes. Jeg lavede sådan en simpel rose swirl, hvor man ikke bruger særlig meget frosting.

  • Hej Marianne
   Du kan sagtens lave dem dagen før. Men jeg tror ikke at du behøver at smække dem i mikroovnen. Medmindre du gerne vil servere dem varme selvfølgelig. Jeg har ikke selv prøvet det, så jeg ved ikke helt hvordan kagerne bliver af at komme i mikroovnen. Men prøv det:)

 2. Hej Annette.
  Hvad for en forsting har du brugt til de her cupcakes, kan ikke finde ud af om det er den med margens eller hindbær. 🙂

  • Hej Emma
   Det er også lidt svært at se, da teksten allernederst med linket er samme farve som linket;). Men det er en marengssmørcreme hvor jeg så tilsætter friske hindbær. Du kan klikke på selve ordet “marengssmørcreme”, så kommer du til opskriften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *