Muffins med chokolade

Her får du en lækker opskrift på brownie cupcakes. En nem opskrift på brownie i bradepande finder du også her på bloggen.

Opskriften er ikke ny på bloggen, jeg har bare ikke brugt den til brownie cupcakes før. De blev super lækre og kan anbefales herfra til alle der elsker chokolade. Brug en rigtig god chokolade, jeg har brugt Callebaut 60%.

Ingredienser til brownie cupcakes (giver ca. 15 stk.)

113 g smør
250 g god mørk chokolade
330 g sukker
4 store æg
2 tsk. vaniljesukker
95 g mel
1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde

 • Smør og chokolade sættes over vandbad til det er smeltet, lad det afkøle lidt.
 • Rør sukker i chokolade/smør blandingen med piskeris.
 • Herefter tilsættes æggene et af gangen og røres godt ind i dejen.
 • Bland mel, vanilje og salt.
 • Tilsæt mel blandingen og vend det forsigtigt i dejen med for eks. en dejskraber.
 • Hæld dejen i papirsforme, ca. 1 cm fra kanten.
 • Bag kagerne i ca. 25 min. ved 170 grader. Det kan være svært at tjekke disse cupcakes med en tandstik, da de skal være lidt klæbrige indvendig. Men hvis først toppen er godt sprød, og kagen “hopper” tilbage når du trykker ned med en finger, er de færdige.

Brownie cupcakes med frosting

Lad kagerne køle helt af, inden du sprøjter frosting på.

Jeg kan anbefale en frisk og syrlig hindbær frosting som på billedet herover. Brug denne marengs smørcreme og tilsæt friske hindbær til sidst. Den er dejlig let sammen med den noget tunge cupcake.

Du kan finde opskrift på brownie som bradepandekage her.

Nyhedsbrev banner - Tilmeld dig her

11 Comments on Brownie cupcakes

 1. Hej Malene
  Uha det er et godt spørgsmål. Jeg kalder den jo bare “almindelig Størrelse”. Måske nogle ca mål kunne være 3,5 cm x 5 cm. 🙂

 2. Hej Annette 🙂

  Hvor store er papirformene du har lavet dine cupcakes i? Mere så jeg ved, at portionen passer 🙂

  Hilsen
  Malene

 3. Hej Jane
  Det kan du sagtens gøre, jeg kan ikke huske om det gør kagerne bedre at stå en dag. Men det gør i hvert fald ikke nogen skade:)

 4. Hej Emma
  Det er også lidt svært at se, da teksten allernederst med linket er samme farve som linket;). Men det er en marengssmørcreme hvor jeg så tilsætter friske hindbær. Du kan klikke på selve ordet “marengssmørcreme”, så kommer du til opskriften.

 5. Hej Annette.
  Hvad for en forsting har du brugt til de her cupcakes, kan ikke finde ud af om det er den med margens eller hindbær. 🙂

 6. Hej Marianne
  Du kan sagtens lave dem dagen før. Men jeg tror ikke at du behøver at smække dem i mikroovnen. Medmindre du gerne vil servere dem varme selvfølgelig. Jeg har ikke selv prøvet det, så jeg ved ikke helt hvordan kagerne bliver af at komme i mikroovnen. Men prøv det:)

 7. Hej Karen
  Du har ret i, at det er en ret stor portion. Jeg lavede dobbelt portion af de lækre brownie cupcakes, altså 30 stk. Jeg havde stadig meget frosting tilbage efter at have frostet dem alle. Måske du kan nøjes med 1/3 af opskriften, alt efter hvor meget der skal på dine cupcakes. Jeg lavede sådan en simpel rose swirl, hvor man ikke bruger særlig meget frosting.

 8. Hej Annette.
  Det lyder som en lækker opskrift jeg må prøve. Jeg har ikke tidligere lavet marengs smørcreme, det lyder som om det bliver en stor portion. Skal man lave en hel portion når det skal bruges som frosting?

  Mange hilsner

  Karen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.