Nem banankage med chokoladestykker

Her får du min opskrift på en lækker banankage i bradepande med chokolade.

Søger du en opskrift på den bedste banankage? En svampet banankage? Jeg elsker denne bradepandekage med modne bananer og især når den er iskold. Jeg opbevarer den altid i køleskabet. Det her er en nem opskrift på banankage, som du vil elske.
Du kan vælge at putte chokolade ganache oven på den færdigbagte banankage eller du kan lave en banankage uden chokolade. En kage uden frosting kan lyde tosset, men denne kage kan virkelig godt bære det, da den netop er super svampet.

Jeg har bagt banankagen i en lille bradepande, men du kan også bage banankagen i springform. Som du kan se på billedet bliver kagen ikke så høj. Ønsker du en højere kage, kan du f.eks. bruge en kvadratisk bageform på 25 x 25 cm. Den har jeg brugt til kagen på billedet med chokolade ganache på toppen længere nede.

Jeg har også en opskrift på banancupcakes eller bananmuffins, hvis det kunne være en nem løsning. Cupcakes er sjove at pynte og nemme at dele ud, hvis børnene skal have banankage med i skole.


Ingredienser til Banankage (en lille bradepande)

225 g smør
300 g sukker
3 æg
2,5 dl creme fraiche
425 g mel
2 tsk. bagepulver
5 modne bananer

Fremgangsmåde

Alle ingredienser skal have stuetemperatur inden du går igang.
Tænd ovnen på 180 grader ved almindelig ovnvarme. Læg bagepapir i formen.

  • Smør og sukker piskes let og luftigt, det kan godt tage 5-7 minutter
  • Tilsæt et æg af gangen og pisk det godt ind i dejen.
  • Tilsæt creme fraiche til kagedejen og pisk lidt igen.
  • Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt melblandingen i dejen over nogle gange, og vend det forsigtigt med en dejskraber.
  • Bananerne moses med en gaffel og vendes forsigtigt i dejen.
  • Hæld dejen i formen og bag banankagen i ca. 40 min. Tjek undervejs da ovne kan være forskellige. Når du trykker forsigtigt på kagen, skal den “springe” tilbage igen.

Tag den færdigbagte banankage ud af ovnen og afkøl den fuldstændig. Skal det gå lidt hurtigt med afkølingen, kan du godt sætte den i køleskabet efter den er kølet en smule. Jeg opbevarer selv denne banankage i køleskabet hele tiden, da den bare er bedst når den er kold.

Nem opskrift på den bedste banankage i bradepande

Ingredienser til chokolade topping

3 dl fløde
400 g god lys chokolade (mørk chokolade er også godt til banankage, men så skal du kun bruge ca. 200 g)

Fremgangsmåde

  • Fløde og chokolade hældes i en gryde og varmes langsomt op.
  • Når chokoladen er smeltet, tages den af varmen og hældes i en skål.
  • Sæt film på skålen, men helt ned så den lige præcis rør ganachen. På den måde undgår du kondens, som kan ødelægge din ganache.
  • Sæt skålen i køleskabet og lad ganachen køle helt af. Den vil samtidig sætte sig, og få en konsistens der gør det muligt at smøre den på toppen af kagen.

Banankage med chokolade ganacheBanankage med krymmel

Jeg har brugt en krymmel ovenpå denne bradepandekage med banan, som jeg selv har blandet. Læs mit indlæg om det her på bloggen.
Hvis du er vild med chokolade kan du evt. tilsætte chokolade stykker til dejen. Så har du en lækker banankage med chokolade i.

Jeg har selv serveret denne banankage til fødselsdag i små kvadrater uden noget på toppen. Fordi den færdige kage er så dejlig svampet og super lækker som kold, kan du sagtens undvære topping. Her valgte jeg at bage kagen i en lille bradepande, som er lidt større end formen på 25 x 25 cm, som jeg har brugt til kagen på billedet herover, hvor der er chokoladeganache på toppen. På den måde endte jeg ud med en kage, som ikke var så høj og derfor helt perfekt, som små kager lige til at hapse. Så søger du en banakage uden chokolade. Så er min opskrift på banankage også er ret godt valg.

Der er også mange derude som elsker Nutella. Hvis du er en af dem, så laver du bare en banankage med Nutella. Køb et glas Nutella og smør ud over den færdigbagte kage, det er helt sikkert et hit og en super nem og hurtig frosting.