Cupcakes i regnbue farver

Her får I en vejledning til at lave regnbue cupcakes. Opskriften på regnbue cupcakes er nem og afviger ikke så meget fra en almindelig cupcake opskrift.

Min store datter havde i sidste weekend en veninde på besøg, og det var på forhånd besluttet, at de skulle bage cupcakes. Det er lidt pudsigt, for selvom jeg bager meget og har denne blog, er det ikke noget vi har gjort før. Altså det her med at bage med en veninde.
Men nu skulle det være. Laura havde masser af ideer og besluttede at det skulle være regnbue cupcakes med skumfidus frosting.

Opskriften

Til selve kagerne har vi brugt min favorit opskrift på vanilje cupcakes. Vi lavede dejen som beskrevet i opskriften. Men delte den til sidst op i 3 mindre skåle og tilsatte farve til de 3 forskellige deje. Umiddelbart vil jeg tro at det er ligegyldigt hvilke farver man bruger. Altså frugtfarve eller gelefarve. Men ønsker man en ret intens farve, er gelefarve helt sikkert bedst, da der nok skal en del frugtfarve til for at opnå en intens farve. Frugtfarve er flydende, og kommer der for meget af det i dejen, vil det ændre på konsistensen. Vi brugte farverne fra AmeriColor, som jeg har skrevet et lille indlæg om her. Det gav nogle meget farverige deje at lege med. Vi var meget begejstrede.

Regnbue cupcake indeni - Annetteskager

Regnbue cupcakes

Når dejene er blandet, skal de puttes i papirsformene. Vi gjorde det her herhjemme, at jeg satte 2 skeer i hver skål, og så puttede de ellers den dej i, som de synes. Der var ingen regler, pigerne bestemte helt selv.
Nu hvor vi har prøvet det, vil jeg nok vælge sprøjteposer næste gang. Kagerne blev lidt kompakte og jeg tror simpel hen, at det er fordi der gik for lang tid, før de kom i ovnen. Det tager jo noget tid at putte lidt af hver farve i hver eneste papirsform, også selvom der kun var 3 farver. Man kunne godt fornemme på dejen, at bagepulveret var igang med at gøre hvad det skulle, og det skal jo helst ske i ovnen. Så et lille tip herfra. Det duer dog ikke at skynde på dem, hvis det skal være en hyggelig aktivitet med børnene. De kompakte cupcakes smagte også udemærket.

Regnbue muffins

Frosting

Når kagerne er afkølet, hvilket jeg ikke helt fik et billede af. På billedet herover, kan man lidt ane de forskellige farver på vores cupcakes. Skal der frosting på. Laura havde jo i forvejen valgt skumfidus frostingen, som smager præcis som skumfiduser. Jeg glemte dog vaniljen i denne portion, så der var ikke voldsom meget smag i. Så husk vaniljen;).
Jeg fyldte sprøjteposen og de fik selvfølgelig en hver. Skumfidus frosting er noget klistret noget, så den vil jeg ikke anbefale at farve i flere farver når den er færdigpisket. Man kan vælge en enkelt farve, som man så farver den i, mens den kører på røremaskinen eller i skålen med piskeriset.
Lauras veninde fik vist hvordan man bruger sprøjteposen og så gik de ellers igang. Bagefter gav de den gas med krymmel også. Jeg synes simpel hen at deres cupcakes blev SÅ fine. Jeg elsker farver, det sætter kulør på hverdagen.

Denne fremgangsmåde kan du også bruge til at bage en regnbuekage i bradepande. Men vurder først om opskriften skal ganges lidt op, afhængig af størrelsen på din bradepande.

Jeg håber, at du er blevet inspireret til at gå i køkkenet med børnene og lave regnbue cupcakes. Det er faktisk ret nemt og børnene vil elske at lege med farverne.

Nemme regnbue muffins

Jeg har skrevet et indlæg om sprøjteposer, hvor du kan finde gode tips og links til hvor du kan købe dem.

Bageudstyr til kagedekoration

Nyhedsbrev banner - Tilmeld dig her
4 Comments

4 Comments on Regnbue cupcakes

  1. Hej Christina
    Ja de blev bare SÅ fine, og pigerne hyggede sig helt vildt. Det bliver du nød simpel hen nød til at afprøve:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.