Dåbskage 5 (1)

Jeg har lavet en rigtig pige dåbskage i en skøn lyserød farve, en rigtig prinsesse fondantkage.

Olivia er blevet døbt i weekenden, og hendes forældre ville gerne have en fin dåbskage. Jeg skal måske lige nævne, at Olivias mor er min kusine. Jeg får rigtig mange henvendelser omkring bestilling af kage, og jeg må desværre afvise jer allesammen. Min kage hobby her er kun noget, jeg glæder familie og venner med. Men jeg guider gerne, hvis nogen selv skulle få lyst til at kaste sig ud i kunsten.

Bestillingen lød på mudcake med noget lys chokolade creme og hindbær mousse. Jeg dryssede lidt friske hindbær udover hindbær moussen for at gøre kagen ekstra lækker.

Olivias dåbskage er til ca. 36 personer. Den består af 2 kager, en på 25 cm og en på 20 cm, og de er begge ca. 9 cm høje. Jeg har lavet dobbelt op af både chokolade creme og hindbær mousse. Det kan virke lidt mærkeligt at lave chokolade creme af 1 l fløde og hindbær mousse af kun 1/2 l fløde. Men det giver altså samme mængde i sidste ende.

Dåbskage

Af redskaber har jeg brugt en krone udstikker fra CakesbyBien (Webshoppen findes desværre ikke længere)

Bogstaverne er lavet med en lineal udstikker, og perlekanten med en fantastisk perle silikoneform, som jeg bruger ret meget. Derefter har jeg malet perlekanten med spiselig guld maling og dustet bogstaverne med guldpulver.

Skulle du undre dig over, hvordan man laver en kage i flere etager, har jeg lavet en lille billedeguide.

For nogle år tilbage lavede jeg dåbskage til Olivias storebror Oscar, og det måtte godt være lidt i samme stil med firkanterne på siden af kagen.

Drenge dåbskage

Affiliate links

Siden her indeholder affiliate links. Det betyder, at der når du klikker på mine links, vil lægge sig en lille cookie hos dig. Hvis og når du evt. handler i den webshop, som jeg linker til, vil jeg modtage et lille beløb for dit køb. Dette har ikke betydning for det beløb du handler for, det er webshoppen der betaler mig.
Beløbet gør det muligt for mig, at prøve endnu flere kreative ideer af og dele med dig.
Tak fordi du støtter mit arbejde, det er værdsat.

Nyhedsbrev banner - Tilmeld dig her
2 Comments

2 Comments on Olivias dåbskage

  1. Hej Bodil
    Det lyder spændende, du skal endelig bare kaste dig ud i det. Men du skal ikke gange opskrifterne med 4. Du skal bare lave dobbelt portion som der står i indlægget. Det er mængderne til begge kager, altså kage til 37 personer:) Og ja 2 mudcakes:)

  2. Et lille spørgsmål. Olivias dåbskage ser så lækker ud, at jeg må forsøge mig ud i kagekunsten. Har jeg forstået det rigtig, at der skal bages 2 mudcakes og bruges 4 gange hindbærmousse og 4 gange toblerobe mousse? Med venlig hilsen Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.