Vanilje frosting uden smør

Frosting uden smør

Vanilje frosting uden smør, er en let marengs med vanilje fra en lækker vanilje stang. Jeg bruger jo polynesiske vaniljestænger fra Vaniljekongen.dk. Jeg prøvede dem for første gang sidste år (2013) og har ikke brugt andet lige siden. Det smager bare så meget bedre, end dem du kan købe i supermarkedet. Ja du giver så også en høj pris for sådan en pose, men der er mange i. Så styk prisen er faktisk ikke så slem;). Jeg kan varmt anbefale dem.

Vanilje frosting uden smør opskrift (til ca. 24 cupcakes med en ikke så høj swirl)

3 3/4 æggehvide (hvilket svarer til 3 bægre past. æggehvide fra Hedegaard købt i Rema1000)
225 g sukker
1 vaniljestang

Fremgangsmåden for vanilje frosting uden smør

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt sukker for at undgå klumper. Hæld alle ingredienserne i en skål over vandbad og rør lidt i det. Det må ikke koge. Jeg bruger selv et lille piskeris. Tag det af når sukkeret er smeltet. Mærk på massen, det sker ret hurtigt og det bliver ikke så varmt så du brænder dine fingre;)
Hæld massen i en skål og pisk. Pisk indtil det er en lækker luftigt og fast marengs som ikke er varm. Vil du have farve i skal du tilsætte den, når din marengs begynder at samle sig.

Put din frosting på en sprøjtepose med det samme og sprøjt det på dine cupcakes. Du kan ikke sætte det på køl og piske det op igen når den skal bruges. Men du kan sagtens sprøjte det på dine cupcakes 1 dags tid før de skal serveres. Jeg har selv haft dem stående 2-3 dage efter og de smagte udemærket.

Cupcakes

Fersken og hindbær cupcakes med vanilje frosting og fin krymmel


Print Friendly

15 Comments on Vanilje frosting uden smør

 1. Gitte Christensen
  5. februar 2015 at 2:38 pm (2 år ago)

  Stiller du kagerne i køleskab med frostning på?

  Svar
  • admin
   6. februar 2015 at 9:43 am (2 år ago)

   Ja Gitte det gør jeg altid. Når først frostingen er kommet på ryger de ind:)

   Svar
 2. Amanda Bøgh Harder
  22. august 2015 at 9:11 pm (2 år ago)

  Hej. Jeg har aldrig prøvet at lave cupcakes, men nu vil jeg give mig i kast med det. Er der ting som er godt at vide for en førstegangs-forsøger? Jeg har lavet almindelige kager mange gange dog.
  Især vil jeg gerne vide hvordan man opbevarer cupcakes, og hvor længe de kan holde sig? Jeg kan se her at du skrev til Gitte at de skal stilles i køleskabet, men er det hele tiden eller indtil frostingen er ‘klar’?

  Svar
  • Annette
   23. august 2015 at 6:44 pm (2 år ago)

   Hej Amanda
   Jeg har faktisk lavet en cupcake guide som du kan finde her Med hensyn til opbevaring vil jeg ikke anbefale køleskabet, medmindre de har fået frosting på. Den tørringsproces der sker i kager, bliver nemlig fremskyndet hvis du sætter dem på køl. Dermed ikke sagt at de er tørre efter 1 døgn i køleskabet, men det går lidt hurtigere end normalt:). Grunden til at jeg anbefaler, at de kommer på køl når de har fået frosting på, er fordi frostingen normalt består af smør. Og smør har det bedst på køl.

   Svar
 3. Rebecca
  11. november 2015 at 6:17 pm (2 år ago)

  Hejsa. Bliver det hårdt?

  Svar
  • Annette
   11. november 2015 at 7:33 pm (2 år ago)

   Nej det gør det ikke. Det er jo sådan set en marengs, så den er helt blød:)

   Svar
 4. France Irene petersen
  9. februar 2016 at 12:31 pm (1 år ago)

  Hej Anette 🙂 dejlig hjemmeside, den er uundværlig ☺️
  Har lige et par spørgsmål,
  – din vanilje frosting uden smør kan man bruge den til og sprøjte roser op, af en etage-kage uden det falder sammen,
  – og kan man gøre det dagen inden den skal severes?
  Dejlig dag til dig…

  Svar
  • Annette
   9. februar 2016 at 1:06 pm (1 år ago)

   Hvor er jeg glad for at du kan bruge min side:)
   Ja du kan sagtens bruge den til at sprøjte roser med op af en kage. Men op det er en god ide dagen inden den skal serveres ved jeg ikke. Frostingen her er jo en form for marengs, som jo er en pisket luftig sukkermasse. Når jeg bruger den som frosting på cupcakes, kan jeg godt mærke forskel på skummet efter en dag i køleskabet, der sker jo noget med alt den sukker. Smagsmæssigt har det intet at sige, og det kan altså også være at der ikke sker noget som helst. Men jeg tør ikke love det, da roserne jo gerne skal holde deres facon og blive på siden af kagen.
   Det må nok komme an på en prøve eller lidt is i maven på dagen hvor den skal bruges;)
   En rigtig dejlig dag til dig også:)

   Svar
 5. Marie ask
  26. februar 2016 at 3:02 pm (1 år ago)

  Hejsa

  Vi skal holde barnedåb og jeg skal lave en dåbskage 2 etagers en form på 25ø og en på 16ø. Hvor mange personer tror du der er kage til??

  Samt jeg vil lave nogle cupcakes med blåfrosting hvor jeg bruger din klassiske opskrift med vanilje som jeg så vil komme meget lidt blå farve i. Men kan jeg godt komme frostingen på dagen inden de skal serveres???

  Håber du finder tid til at svare mig 😊

  Hilsen Marie

  Svar
  • Annette
   27. februar 2016 at 8:00 pm (1 år ago)

   Hej Marie
   Det lyder som et spændende projekt du skal igang med:)
   Når jeg bliver spurgt om hvor meget kage der er til henviser jeg altid til det skema som kagekonen har lavet, det bruger jeg også selv. Det passer ret godt og jeg har altid kage tilbage.
   Ja du kan sagtens sprøjte frosting på dagen inden kagerne skal serveres. Jeg ville så sætte dem i køleskabet og tage dem ud 20 min før de skal serveres. Så smager kagerne af mere og frostingen er ikke helt hård:)

   Svar
 6. DJamillah
  16. maj 2016 at 9:45 am (1 år ago)

  Hej😀

  Hvis man ikk har vaniljestang og det skal laves hurtigt kan det så blive godt nok med vanilje essence? Og hvor meget…

  Mhv djamillah

  Svar
  • Annette
   18. maj 2016 at 7:30 pm (1 år ago)

   Hej Djamillah
   Ja det kan du sagtens og du kan også vælge vaniljesukker. Jeg ville sige 1-2 tsk essens, det giver ret kraftig smag. Start evt. med 1 og smag:)

   Svar
 7. Chris
  20. november 2016 at 8:41 pm (6 måneder ago)

  Hej Annette 🙂
  Dejlig side, med gode råd! Jeg skal lave en kage til min søsters fødselsdag og tænkte på om jeg kan smøre kagen op med din vaniljecreme? Der skal ikke fondant ud over, men den skal pyntes med lidt hjemmelavede kyskager, bær osv på toppen 🙂 vil helst undgå en smørcreme da jeg ikke er tosset med smagen 🙂 på forhånd tak! 🙂

  Svar
  • Annette
   30. december 2016 at 11:03 pm (5 måneder ago)

   Hej Chris
   Dejligt at du kan lide min side, tak:). Mit svar kommer muligvis lidt sent, så måske har du allerede kastet dig ud i projektet. Denne marengs kan du sagtens bruge til opsmøring så længe der ikke skal fondant på:).

   Svar

1Pingbacks & Trackbacks on Vanilje frosting uden smør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *