Sådan smører jeg mine kager op

Fondant kage

1. Her er kagen lige kommet ud af bageringen. Du kan sagtens lave en kage uden bagering, men jeg synes selv at det giver et mere lige resultat. Jeg har sat kagen på mit kagefad som kan dreje rundt, det gør det mget nemmere at smøre kagen op.

Så har jeg lavet en lille billedeserie af hvordan jeg smører mine kager op, en lille how to:). Inden jeg går igang, har kagen stået i en bagering, så fyldet har kunne sætte sig lidt. Kagen skal helst være stabil, når man går igang med at smøre op, så den ikke står og vakler fra side til side hver gang man smører med paletten. Ellers kan den blive skæv.

Jeg bruger den klassiske smørcreme som består af flormelis, smør, lidt vanille essens samt lidt væske som for eks. mælk til at justere konsistensen. Grunden til at jeg bruger denne smørcreme, er at den bliver meget hård når den kommer på køl. Det gør det meget nemmere at få et rigtig fint resultat, synes jeg selv. Men man kan bruge mange andre smørcremer, eller også frosting eller ganache. Prøv dig frem:).

Fondant kage

2. Så er jeg gået igang med smørcremen. Jeg ligger en ordentlig bunke ovenpå kagen, og tager derfra når jeg smører siden ind. Der bliver ikke sparet på smørcremen her, det overskydende bliver skrabet af senere.

Fondant kage

3. Så er kagen fuldstændig dækket af smørcreme. Både siden og toppen, og igen, der er ikke sparet på det;)

Fondant kage

4. Her har jeg lige fået skraberen med, det er den jeg bruger til at rette smørcremen til, så kagen bliver helt lige og fin.

Fondant kage

5. Jeg sætter skraberen op langs siden af kagen, og drejer fadet rundt. Her er det altså bare nemmere hvis fadet kan dreje selv, så du ikke skal bruge kræfter på at dreje det. Undervejs skraber jeg det overskydende smørcreme af på skålen, så skraberen hele tiden er ren. Hvis der sidder noget kan det godt lave aftryk i kagen, og så kan du starte forfra. Der skal sikkert også smøres lidt ekstra smørcreme på hist og pist, og så kører du bare skraberen over igen.:) Indtil resultatet er som du vil ha det:)

Fondant kage

6. Til sidst tager jeg toppen og retter til med skraberen. Kanten laver jeg ved at skrabe smørcremen forsigtigt ind ad mod midten, med en lille palet, så den bliver helt fin og skarp. Det kræver som regel en tur i køleskabet 20 min tid, før jeg kan få kanten helt skarp.

Så ryger kagen på køl, og her lader jeg den stå i nogle timer før jeg betrækker den med fondant. Så bliver den rigtig godt hård, og er super nem at ha med at gøre. Jeg ser lige om der kan blive tid til at tage billeder når jeg betrækker kagen:)
Jeg håber min lille how to: Sådan smører jeg mine kager op, kan bruges, hvis du står og er helt ny kagebager og ikke aner hvad det vil sige at smøre en kage op:) Go fornøjelse:)


Print Friendly

14 Comments on Sådan smører jeg mine kager op

 1. Mai-Britt
  18. marts 2015 at 2:19 pm (2 år ago)

  Hej Annette.
  Først tusind tak for en god hjemmeside, men også alle de lækre lækre opskrifter – kagerne er altid et hit:-) Jeg skal betrække en lagkage (Cake Boss opskriften med 2 vanilje bunde og 1 kakao bund med fyld af tobleronecreme og hindbær skum) med fondant og har læst dine tips, men kan ikke lige se opskriften på din smørcreme?
  På forhånd tak:-)
  Mvh. Mai-Britt

  Svar
  • admin
   18. marts 2015 at 7:10 pm (2 år ago)

   Hej Mai-Britt:)
   Tusind tak for de fine ord om min blog:), jeg bliver altid så glad når jeg hører at den kan bruges:). Jeg bruger som regel den smørcreme som jeg kalder den klassiske. Du kan finde den her
   http://annetteskager.com/klassisk-vanilje-frosting/ Du skal bare sørge for at piske den godt, så den bliver let og luftig og ikke smager af smør;)

   Svar
   • Mai-Britt
    18. marts 2015 at 7:33 pm (2 år ago)

    Nåååå det er den opskrift:-)
    Tusind tak Annette og igen tusind tak for alle de skønne opskrifter:-) Især bailey cupcakes’ene er en kæmpe succes hver gang – det er min ynglings ’standard’ kage og bliver nok bagt min halvdelen af gangene, jeg bager;-) Somme tider som cupcakes – andre gange som en skærekage med chokoladeglasur og friske jordbær som pynt:-)

    Svar
    • admin
     18. marts 2015 at 8:27 pm (2 år ago)

     Velbekomme:). Det lyder ellers lækkert som skærekage med chokoladeglasur og friske jordbær:). Jeg synes også det er sjovt at blive inspireret af andre opskrifter, og så selv finde på en måde at lave og servere det på:). Tak fordi du deler:)

     Svar
 2. Sif Andersen
  28. april 2016 at 9:05 pm (1 år ago)

  Hej Anette.
  Du skriver at du kommer en sjat mælk i smørcremen. Hvordan ved jeg hvormeget der skal i, uden den blir for tynd?
  Du har lagt et link til opskriften på smørcremen. Vil du tro at jeg skal bruge dobbelt portion til en kage på ø30, tre etager??
  Tak 🙂

  Svar
  • Annette
   29. april 2016 at 10:23 am (1 år ago)

   Hej Sif:)
   Det er præcis som jeg skriver det, hæld en lille smule i af gangen og pisk. Er den stadig “hård” så tilsætter du lidt mere, indtil du synes at den er blød nok, men uden at være flydende. Den må heller ikke være for hård, for så klæber den ikke fast til kagen, når du smører den op. Ja dobbelt portion er nok et meget godt udgangspunkt:)

   Svar
 3. Sum
  15. oktober 2016 at 4:50 pm (7 måneder ago)

  Hej Annette
  Tak for dine gode tips!
  Jeg skal bage min søns dåbskage. Det er første gang jeg selv skal bage til så stor en begivenhed. Jeg tænker dog ikke at anvende fondant til kagen, men kun have smørecremen på og så pynte løs med alt andet – jeg er ikke så meget til fondant nemlig. Tror du det er en god ide?vil jeg få et pænt skarp snit af kagen, når jeg skærer i den?

  Kh.
  Sum

  Svar
  • Annette
   25. oktober 2016 at 8:32 pm (6 måneder ago)

   Hej Sum
   Jeg er glad for at du kan bruge mine tips til noget;).
   Du kan sagtens gøre som du selv skriver og undlade fondanten, et alternativ er at bruge ganache som jeg har brugt til denne kage. Du kan sagtens stadig få et skarpt snit, bare sørg for at kagen får lov til at sætte sig rigtigt, så skal den nok blive fin at skære i:). Og ja det med fondant er jo en smagssag, jeg er selv gået lidt væk fra det fordi jeg synes at det er alt for sødt. Men det giver jo nogle skønne muligheder for at give ens kage et stramt pyntet look:)

   Svar
 4. Christina
  3. januar 2017 at 7:39 pm (4 måneder ago)

  Hej..
  Hvis jeg kun skal bruge frosting til at smøre en kage op med, hvor meget skal jeg så bruge ca? Formen jeg laver kagen i er ca. 39 x 23 x 8 cm. Jeg skal have marcipan uden på hele kagen.

  Svar
  • Annette
   7. januar 2017 at 9:37 am (4 måneder ago)

   Hej Christina
   Jeg ville nok lave en dobbelt portion, for at være sikker på at have nok. Resten kan smides i fryseren. Når jeg skriver dobbelt portion så er det 1000 g flormelis til 500 g smør, evt. lidt mindre flormelis da det bliver temmelig sødt;)

   Svar
 5. Nadia
  9. februar 2017 at 4:41 pm (3 måneder ago)

  Hej, hvilken opskift bruger du på den almindelige kage? 🙂

  og putter du den bare i en springform og skære den i tre skriver med sytråd elelr hvordan? 🙂

  Svar
  • Annette
   18. februar 2017 at 8:24 am (2 måneder ago)

   Hej Nadia
   Jeg laver som regel lyse lagkagebunde, som jeg bager som en kage og deler i flere bunde når den er afkølet:).

   Svar
 6. annemette Svensson
  8. marts 2017 at 10:49 am (2 måneder ago)

  Hej, og tak for en fantastisk side. dybt imponeret! den smørcreme du bruger til at smøre kagen op med, kan man male på den? med spiselig farve? eller vil du anbefale at man kun gør det på fondant/marcipan?

  Svar
  • Annette
   8. marts 2017 at 5:26 pm (2 måneder ago)

   Hej Annemette
   Tusind tak for de søde ord:)
   Hmm, det er ikke noget jeg har prøvet før og jeg ved ikke om farven vil hæfte til smørcremen. Men jeg tænker egentlig at det må komme an på en prøve:)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *