Red velvet cupcakes

Red Velvet Cupcakes opskrift

125 g mel
1/4 tsk. salt
1 spsk kakao (10 g)
57 g smør
150 g sukker
1 stort æg
½ tsk. vanille essens
120 ml kærnemælk
1 spsk. rød farve
½ tsk. hvid eddike (jeg brugte hvidvins eddike)
½ tsk natron
1/4 tsk. bagepulver

Fremgangsmåden for red velvet cupcakes

Alle ingredienser bør have stuetemp.
Mel, salt, kakao og bagepulver blandes sammen i en skål (evt. sigtet for at undgå klumper). Kærnemælk og rød farve blandes sammen. Smøret og sukker piskes hvidt og luftigt. Ægget tilsættes. Skrab siderne af skålen. Tilsæt vaniljen. Skiftevis tilsættes mel blanding og kærnemælks blanding til sukkerblandingen. Start med mel, kærnemælk, mel, kærnemælk og resten af melet. I en lille skål hældes eddiken og natron tilføjes. Rør hurtigt rundt og tilsæt det til dejen. Rør det hele sammen og hæld straks dejen op i formene, ca. 1/3 del fyldt. Kagerne bages ved 175 grader i 18-23 min.
Jeg fik 10 cupcakes ud af opskriften, men mine forme er også lidt større end dem de bruger i videoen. Jeg fik ikke den kraftige røde farve som videoen viser, så jeg prøver med gele farve næste gang.

Creme Cheese Frosting med fløde

113 g smørost
1/4 tsk. vanilje essens
30 g sigtet flormelis
80 ml fløde

Smøreosten piskes til den er glat og blød. Vanilje og flormelis tilsættes. Arbejder du med røremaskine starter du med kagespaden, men skifter nu til piskeriset. Bruger du håndpisker kører du bare med piskerisene hele tiden. Nu tilsættes fløden lidt af gangen. Det hele piskes indtil cremen bliver så tyk så du kan sprøjte med den. Det kan du se ved at stikke en ske ned i skålen, står der spidser op er den god nok. Men det er vigtigt at være sikker, for ellers bliver din frosting for flydende. Opskriften er oversat fra Joyofbaking.com.

Jeg har også selv sammensat en creme cheese frosting, som er uden fløde.


Print Friendly, PDF & Email

2 comments on “Red velvet cupcakes med creme cheese frosting”

  1. Hej Annette
    Din red velvet opskrift er min yndlings opskrift, for kagerne bliver altid perfekte i konsistens.en konsistens som jeg har svært ved at få frem i andre kager. Nu er mit spørgsmål så, ved du om det er kærnemælken eller måske eddike/natron blandingen der gør det? Tænker nemlig at overføre lækkerheden til andre opskrifter☺️
    Mvh. Catrine

    • Hej Catrine
      Det lyder da super at du har så stor succes med den opskrift. Jeg kan desværre ikke svare på dit spørgsmål, men et bud må være kærnemælken eller måske er det begge de ting du nævner. Det må nok komme an på en prøve med lidt eksperimenter:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *