Denne opskrift på pavlova er noget helt særligt, det er nemlig en familieopskrift fra min mands familie. Min mands farmor serverede denne pavlova med frisk frugt ovenpå og flødeskum udover, så man ikke kunne se frugten. Den version har jeg desværre ikke nået at få smagt. Min svigerinde har lavet pavlova masser af gange, men hun serverer den som regel med vaniljeis og frisk frugt, den er virkelig lækker og helt sikkert min favorit. Is og marengs går altså bare godt sammen.
Jeg har valgt at lave den med vaniljeis og friske jordbær til bloggen, men man kan jo vælge lige den topping man har lyst til.

Pavlova opskrift (passer til et rundt fad på 26 cm)

375 g sukker
3 æggehvider
1 tsk. eddike

Fremgangsmåden for pavlova med is og friske jordbær

Når jeg laver marengs finhakker jeg gerne sukkeret så det bliver helt fint, på den måde undgår jeg knasen i den færdige marengs. Om det har den store betydning når først din pavlova har været i ovnen, ved jeg faktisk ikke.
Tænd ovnen på almindelig varme ved 150 grader.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker lidt af gangen. Pisk det rigtig godt og tilsæt eddike når du har tilføjet alt sukkeret. Pisk indtil det har en god sej konsistens.
Bred den færdige marengs ud på en bradepande beklædt med bagepapir
Bages i 45 min. ved 150 grader.

Tag den færdige pavlova ud af ovnen og køl den helt af. Efterfølgende har jeg den stående på køkkenbordet med et viskestykke over. Jeg ved ikke, om man kan have den stående sådan i flere dage, jeg laver den gerne selv på selve dagen hvor den skal bruges. Fortæl endelig hvordan I gør hjemme hos jer.

Når din pavlova skal gøres klar til servering lægges isen ud på. Jeg har her købt 1 l vaniljeis og skåret den ud i skiver. Vi var alle lidt enige om at der godt kunne have været lidt mere is på, så det tip vil jeg gerne lige give videre.

Så er det tid til den friske frugt. Skyl, skær ud og pynt med lige de frugter som du synes er mest lækre.

 


Så er der serveret skøn og lækker pavlova med is og friske jordbær. Jeg synes personligt at det er verdens nemmeste dessert. En marengs er ret hurtig at bikse sammen. Den passer sig selv i ovnen og lidt is og frisk frugt er hurtigt klaret.
Jeg ville elske, hvis I vil skrive hvordan I plejer, at lave og spise jeres pavlova.:)

Print Friendly, PDF & Email