En lækker moccacreme også kaldet kaffecreme.

Moccacreme opskrift

1/2 l fløde
1 tsk. instant kaffe (uden top)
100 g mørk chokolade
100 g lys chokolade
2 blade husblas

Fremgangsmåden for moccacreme

Læg husblas i koldt vand i ca. 15 min.
Hæld fløde og kaffe i en kasserolle og varm det langsomt op. Rør undervejs, så kaffen opløses. Er du meget glad for kaffe, kan du smage dig lidt frem og evt. tilføje mere til fløden.
Hak chokoladen og hæld den i en skål. Når fløden er godt varm, ikke kogende, men varm nok til både at smelte chokolade og husblas, hældes den over den hakkede chokolade af 2 omgange. Første gang hælder du over så chokoladen lige dækkes. Lad det stå lidt og rør herefter rundt. Tilføj den sidste del af fløden, og rør indtil alt chokoladen er smeltet. Tilsæt husblas og rør rundt. Det er vigtigt at fløde/chokolade blandingen stadig er noget lun, ellers vil husblassen ikke smelte.

Dæk det til med film der går helt ned og rør ved overfladen, dette er for at undgå kondens i den færdige creme. Sæt skålen i køleskabet, indtil blandingen er helt kold. Det er nok med en 4-5 timer, men jeg plejer gerne at lade den stå natten over.

Pisk cremen op og fyld den på kagen. Kagen sættes på køl så moccacremen kan sætte sig.


Print Friendly, PDF & Email

4 comments on “Moccacreme”

    • Hej Nanna
      Det må nok komme an på en prøve. Jeg ved ikke hvor fast cremen bliver, og den skal være ret fast for at kunne lave roser på kagen som holder faconen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *