Marengs smørcreme (smbc)

Marengssmørcreme

Marengs smørcreme (smbc). Denne opskrift er helt fantastisk og kan bruges både til opsmøring af kager og som frosting på cupcakes. Der findes et hav af lign. opskrifter og mindst lige så mange fremgangsmåder. Men her får du min måde at lave den på.

Marengs smørcreme opskrift

8 store æggehvider (pasturiseret)
500 g sukker
690 g smør
1 spsk god vanilje essens

Fremgangsmåden for marengs smørcreme

Sukker og æggehvider hældes i en skål der kan tåle vandbad. Brug evt. skålen til din kitchenAid. Stil skålen over en gryde med varmt vand, men ikke kogende vand, da dine æg ikke gerne skulle koge. Skålen må slet ikke røre vandet, det er dampen vi skal bruge.
Brug dit sukker termometer til at følge med i sukker massens temperatur. Jeg fandt et til ca. 70 kr i kop og kande. Når massen når en temperatur på ca. 66 grader burde sukkeret være opløst, jeg bruger et lille piskeris til at røre i massen undervejs.
Tag skålen af varmen og pisk et par minutter på medium hastighed. Pisk derefter på fuld hastighed 5-7 minutter, det burde give en dejlig marengs.
Sæt nu hastigheden ned på lav og pisk indtil din marengs har stue temperatur. Det er meget vigtigt at den ikke er for varm når du tilsætter smørret, da det så vil smelte og det hele falde sammen. Det kan godt tage lidt tid, men det er som sagt en vigtig ting.
Marengssmørcreme 2Når din marengs har nået stuetemperatur kan du tilsætte smør. Kvinden bag opskriften tager sin smør ud inden hun sætter æggene over vandbadet, så passer det med, at den er blevet lidt blød men stadig er lidt kold.

Bruger du en røremaskine skal du skifte til kage spaden, inden du tilsætter smørret.
Så skal der røres indtil du får en blød og glat smørcreme, det kan tage alt fra 5-10 minutter. Oplever du at din smørcreme falder helt sammen kan det sættes i køleskabet i en halv times tid.

Nu kan du tilsætte smag, bare sørg for at det har stuetemperatur, da din smørcreme ellers vil falde sammen. Bruger du for eks. hakket jordbær, så tag højde for at de stadig kan være kolde indeni, selvom de har været ude af køleskabet et par timer. Prøv dig frem, du kan lave de mest lækre ting. Jeg har selv prøvet jordbær syltetøj uden bær. Jeg blev ved med at tilsætte indtil jeg syntes det havde nok smag. Tilsætter du noget flydende, skal du selvfølgelig tage højde for at din smørcreme kan blive tynd og falde sammen. Så tilsæt lidt af gangen.
Pisk det derefter igen.
Denne smørcreme kan holde i et par uger på køl og kan sagtens fryses ned.

Skriv gerne i kommentar feltet nedunder hvad du har prøvet at blande i din smørcreme.

Ingredienser jeg har prøvet at tilsætte:

 • 1/2 dl Baileys. Tilsættes til sidst og kun lidt af gangen, så frostingen ikke bliver helt flydende. Og husk stuetemperatur.

 • 200 g smeltet (afkølet chokolade)


Print Friendly

22 Comments on Marengs smørcreme (smbc)

 1. Anna
  19. maj 2015 at 6:27 am (2 år ago)

  Hej Annette. Jeg vil bruge denne frosting til mini muffins til min datters dåb. Hvis jeg laver den et par dage i forvejen og opbevarer den på køl, hvordan skal jeg så gøre når jeg skal bruge den på dagen? Du skrev i dit andet indlæg at den lige skal piskes op igen, men er det direkte fra køl eller skal den lige stå lidt ude først? Og kan man pynte sine muffins om morgenen og så bare lade dem stå fremme til de skal bruges om fformiddagen?

  Svar
  • admin
   19. maj 2015 at 7:02 pm (2 år ago)

   Hej Anna
   Ja du pisker den bare op inden brug. Om du skal tage den ud lidt før kommer an på hvor hård den er blevet i køleskabet. Den eneste årsag til at den skal ud lidt før, er at din røremaskine eller el-pisker måske ikke kan piske frostingen op hvis den er alt for hård. Så prøv dig frem, og går det ikke lader du den bare stå lidt på køkkenbordet:). Jeg ville ikke være nervøs for at have dem stående ude nogle timer, det skulle der ikke ske noget ved:).

   Svar
 2. Mie
  27. oktober 2015 at 4:30 pm (2 år ago)

  Hej Annette

  Tænkte at bruge denne til frosting til cupcakes til en barnedåb, så jeg ville lige hører om hvor mange alm. Størrelse cupcakes der vil være til i en portion.

  Svar
  • Annette
   29. oktober 2015 at 8:34 am (2 år ago)

   Hej Mie
   Jeg vil skyde på omkring 30 cupcakes. Men det kommer selvfølgelig an på hvordan du vil pynte dem. Er det en lidt flad rose swirl eller en høj soft ice swirl. Hvis det er det sidste så vil jeg nok skyde på en 20 stykker:)

   Svar
 3. Merle
  28. oktober 2015 at 12:01 pm (2 år ago)

  Hej Annette !
  Jeg lavede din opskrift men havde glemt at købe smør så det blev til 1/3 af marengs smørcremen. Da jeg havde lavet smørcremen delte jeg den i 2, så tog jeg 2 små æbler fra mit eget æbletræ (ikke den vilde smag eller syrlighed), rev dem og vendte dem i den ene halvdel sammen med et par dråber citronsaft. Det gav smørcremen en lækker syrlighed og rigtig god smag og vil klart være fremgangsmåden for hele portionen næste gang 🙂

  Svar
  • Annette
   28. oktober 2015 at 1:18 pm (2 år ago)

   Hej Merle
   Det lyder rigtig lækkert:). Det er bare med at tænke kreativt, i den situation man nu står i;)

   Svar
 4. Linda
  29. januar 2016 at 11:49 am (1 år ago)

  Kan smøren blive for varm inden man tilsætter den… Jeg tog den ud af køleskabet i morges, så den er ret blød og i hvert fald stue temp. Men min tidsplan skred helt…

  Mvh Linda

  Svar
  • Annette
   30. januar 2016 at 2:30 pm (1 år ago)

   Hej Linda
   Ja jeg tror faktisk godt at smørret kan blive lidt for blødt. Men der sker bare det at din frosting klasker sammen. Så skal den i køleskabet, måske en halv times tid og herefter kan du piske den op:)

   Svar
 5. Sanne
  8. juni 2016 at 11:52 am (12 måneder ago)

  Kan jeg lave dem på kagen fredag når kagen først kal bruges lørdag?

  Svar
  • Annette
   8. juni 2016 at 12:13 pm (12 måneder ago)

   Hej Sanne
   Ja det kan du sagtens:)

   Svar
 6. Nadja
  29. september 2016 at 2:06 pm (8 måneder ago)

  Hej Annette,

  Jeg er så uheldig at jeg ikke har fancy maskiner, men en god gammeldags el-pisker.
  Har aldrig lavet marengs, er det et no go uden, eller burde jeg godt kunne ramme et godt produkt alligevel? 🙂 Fin blog du har!

  Vh Nadja

  Svar
  • Annette
   25. oktober 2016 at 9:18 pm (7 måneder ago)

   Hej Nadja
   Selvfølgelig kan du det:), og jeg håber at du allerede har kastet dig ud i det:)

   Svar
 7. Sanne
  27. december 2016 at 10:22 pm (5 måneder ago)

  Hej,
  Har du prøvet at drysse pufsukker på denne creme? Tænker på om det puffer med det samme eller kan ligge på cremen uden at ‘gå af’?

  Svar
  • Annette
   30. december 2016 at 10:47 pm (5 måneder ago)

   Hej Sanne
   Nej det har jeg desværre ikke prøvet. Jeg har faktisk aldrig brugt pufsukker, jeg har kun hørt om det. Så det må nok komme an på en prøve:)

   Svar
 8. Kristina
  31. december 2016 at 8:02 am (5 måneder ago)

  Kan cremen godt skille og blive ubrugelig? Syns den var kold da jeg puttede smør i, men når den piskes blir den helt flydende og grumset.

  Mvh Kristina

  Svar
  • Annette
   31. december 2016 at 9:50 am (5 måneder ago)

   Hej Kristina
   Ja den kan godt gryne og skille. Så skal den bare en tur i køleskabet en halv til en hel time og derefter piskes op igen:)

   Svar
 9. Anna Hansen
  30. april 2017 at 11:15 pm (4 uger ago)

  Skal lave cremen til en bryllupskage i 4 lag,- 18, 4, 30 og 36 cm cm. Hvor meget creme tror du jeg skal bruge?

  Mvh Anna

  Svar
  • Annette
   25. maj 2017 at 9:17 pm (1 dag ago)

   Hej Anna
   Det er ret meget du skal bruge. Jeg ville nok lave 4-5 portioner for at være sikker på at have nok. Resten kan fryses ned:)

   Svar
 10. Joan Knage
  22. maj 2017 at 2:06 pm (5 dage ago)

  Hej.
  Elsker din måde at forklare tingene på. Har ikke endnu turet kaste mig ud i denne italienske smørcreme. Men nu skal det helt sikkert afprøves. Føler mig efter at ha læst dette meget bedre klædt på til at tage springet.

  TAK.

  Svar
  • Annette
   25. maj 2017 at 9:25 pm (1 dag ago)

   Hej Joan
   Hvor er du sød at skrive:). Tak for dine søde ord, jeg vil jo gerne at alle andre kan lave det samme som jeg, så prøver at gøre det så forståeligt som muligt:). God fornøjelse med det:)

   Svar
 11. Sussi
  25. maj 2017 at 10:21 am (2 dage ago)

  Tak for en dejlig hjælpsom side! Jeg har nu 2 gange forsøgt at lave denne frosting uden held 🙁 Første gang smagte den alt for meget af smør, her 2 gang er den blevet grynet/klumpet og den skiller. Jeg har forsøgt at have den på køl for derefter at røre den op. Hvad gør jeg galt?

  Svar
  • Annette
   25. maj 2017 at 9:28 pm (1 dag ago)

   Hej Sussi
   Hvis den smager for meget af smør skal du bare tilføje mere essens eller vaniljekorn, afhængig af hvad du bruger. Når den skiller og du sætter den på køl burde den altså blive god igen. Grunden til at den skiller er at ingredienserne ikke har haft samme temperatur da de blev blandet. Dette opnår du ved at sætte den på køl og lade den bliver lidt hård, som smør jo bliver. Så skulle den være til at piske op igen:)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *