Lime Cupcakes-1Lime cupcakes med vanilje frosting. Disse cupcakes blev super lækre, med en mild smag af lime. Jeg er normalt ikke til lime, men jeg blev faktisk meget positivt overrasket over dem her, de smagte dejligt friske. De ville være fantastiske til en have fest, serveret med en lækker limonade.
Her kommer opskriften.

Lime cupcakes opskrift (ca. 16-17 stk)

190 g mel
1 1/2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
113 g smør
265 g sukker
2 store æg
2 lime frugter, saft og frugtkød
1/4 tsk. vanilje essens
1 1/4 dl kærnemælk

Bland mel, salt og bage pulver i en skål. I skålen til din røremaskine med kagespaden sat i, rør du sukker og smør let og luftigt. Det tager 3-4 minutter på medium volumen. Har du ikke røremaskine bruger du selvfølgelig din hånd pisker.
Tilføj æggene et af gangen, og rør godt efter hvert. Stop evt undervejs og skrab siderne af skålen.
Rør lime saft og kød i blandingen. Bliv ikke nervøs hvis dejen skiller nu, den skal nok samle sig igen.
På lav volumen tilsætter du mel (af 3 omgange startende og sluttende med mel) skiftevis med kærnemælk. (mel-kærnemælk-mel-kærnemælk-mel). Rør indtil det er blandet godt sammen.
Fyld dejen i formene ca. 2/3 op og bag dem ved 160 g (ikke varmluft) i ca. 20 minutter.

Lad kagerne køle af og lav din frosting.

Frosting opskrift

500 g flormelis
250 g smør (lurpak eller en anden smør i papir. Det er vigtigt at smøret bliver meget hårdt på køl, da dine swirls ellers ikke vil holde.
Lidt vanilje essens (smag dig frem)
Lidt mælk til at justere konsistensen.

Jeg brugte ikke lime saft i min frosting, men det kunne man sagtens, da smagen i kagerne er meget mild.
Pisk smør og flormelis godt og luftigt og tilsæt vanilje og lidt mælk hvis frostingen er for fast/tyk undervejs. Men lidt af gangen, da din frosting kan blive for flydende.

Sprøjt frostingen på de afkølede lime cupcakes, pynt evt. med en lime skive og server de færdige lime cupcakes med vanilje frosting.

Er du til en mere let frosting uden smør? Så har jeg en ret god opskrift på bloggen, som også kunne være lækker til disse cupcakes.

Print Friendly, PDF & Email

2 comments on “Lime cupcakes med vanilje frosting”

    • Hej Christina
      Et par dage vil jeg mene at du kan lave dem før og ja jeg tror sagtens at du kan fryse dem ned. Jeg ved dog ikke hvad det har af konsekvenser for papirsformene, jeg kan godt være bange for at den løsner sig når kagerne skal tø op. Men så kan man evt. bare sætte kagerne i en ny form:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *