Lagkagebunde bagt i springform - Annetteskager

Så har jeg fået en opskrift på helt almindelige lagkagebunde på bloggen. Denne opskrift på lagkagebunde giver nogle lette lagkagebunde, som minder meget om dem man kan købe.

Det er noget jeg længe har ledt efter, da jeg synes at de hjemmelavede lagkagebunde godt kan blive lidt for luftige. Bundene her er lavet af en rørt dej, det er det der gør forskellen. Disse bunde er mest egnet til kager der skal spises med det samme.

Ingredienser til lagkagebunde (rund form på 25 cm, giver en ca. 3 cm høj kage)

250 g smør
250 g sukker
4 æg
150 g selvhævende mel (alternativ: 150 g almindelig mel og 2 tsk. bagepulver og lidt salt)
150 g kartoffelmel
2 tsk. vaniljepulver eller sukker

Fremgangsmåde

Alle ingredienser bør have stuetemperatur.

    • Smør og sukker piskes godt, indtil alt sukkeret er opløst og massen er hvidlig, det kan godt tage 7-10 minutter.
    • Tilsæt et æg af gangen og pisk det godt ind.
    • Selvhævende mel, kartoffelmel og vaniljesukker blandes i en skål og sigtes i dejen lidt af gangen.
    • Vend forsigtigt melblandingen ind i dejen med en dej skraber, indtil dejen er jævn.
    • Klip bagepapir ud til bunden af formen og sæt det fast med smør. Smør siderne af formen med smør.
    • Hæld dejen i formen og bag den ved 180 grader i ca. 25 minutter. Hold godt øje.
    • Ønsker du en kage som på billedet øverst, uden buler kan du kigge på min vejledning til hvordan du bager jævne kager.

Når kagen er færdig, lader du den stå i formen i 5 minutter. Tag herefter kagen ud og læg den på en bagerist, så den kan køle af. Del først kagen i flere bunde når den er helt afkølet. Min kage her blev 3 cm høj, og gav mig 3 fine bunde på hver 1 cm. Jeg har på bloggen skrevet et indlæg om hvordan du laver de fineste høje lagkager.

Opbevaring

Skal du ikke bruge bundene med det samme, kan de sagtens fryses i et par måneder. Læg bagepapir imellem bundene inden du smider dem i fryseren, så er de nemmere at håndtere, når du tager dem op af fryseren, og de skal bruges. Jeg plejer at sige max 2 dage på køkkenbordet efter bagningen, ellers ryger de i fryseren. Dette for at undgå at de bliver tørre.

Lagkagebunde i form

Mange af jer vil nok spørge til den selvhævende mel, som jeg har skrevet i opskriften. Det er et forholdsvis nyt produkt fra Amo, som jeg har testet, og er blevet ret glad for (Produktet er ikke længere på markedet, da der ikke var stor nok efterspørgsel på det) Du kan sagtens lave det selv ved at blande bagepulver med mel. Hvor meget af hver kan du finde på Google. Jeg har altid lavet mit selv, men jeg synes faktisk, at det er rart, bare at kunne købe det færdiglavet nu. Derudover synes jeg, at blandingen virker finere i det, end når jeg selv blander det.

8 Comments on Lagkagebunde

  1. Hej Annemarie
    Hmm, det er ikke noget jeg selv har oplevet. Hvis de er gennembagt kan de godt bruges, jeg skal ikke kunne sige hvorfor de er blevet klistret. Hvor tykke er bundene blevet?

  2. Hej Annette

    Jeg har prøvet at bage dine bunde men halverede opskriften så jeg kunne bage dem enkeltvis, de er dog blevet meget klisteret især på overfladen (de fik ca. 20 min i en springform på 24 cm) hvad kunne grunden til det være og kan de stadigvæk bruges.

  3. Hej Katrine
    Tusind tak for de fine ord om min side:)
    God ide at bage dem hver for sig, dog ville jeg lave en større portion hvis det skal være 3 forskellige farver. Når jeg bager denne opskrift bliver der 3 tynde bunde. Når man deler den op i 3 og farver, så vil der gå lidt til spilde i skålene og på bageredskaberne. Jeg ville nok lave dobbelt op tror jeg, for at være sikker på at der er nok dej, så bundene ikke bliver alt for tynde. 🙂 Jeg bruger altid almindelig ovn når jeg bager 🙂

  4. Hej Annette.
    To små spørgsmål 🙂
    Jeg skal lave to lagkager til min datters fødselsdag og vil prøve at lave regnbuekager, altså forskellig farvet bunde. Jeg tænker at jeg vil dele dejen i tre og farve hver sin. Hvad tænker du om bagningen? Kan jeg bage en farvet del af gangen og skal bagetiden så mindskes?
    Derudover har jeg tænkt på om det er alm ovn eller varmluft du bruger?
    Tak for en god blog som jeg altid går ind på 👍

    Mvh Katrine

  5. Hej Janni
    Tak for de søde ord om min side:). Jeg nyder virkelig også at lave den fin og brugbar for jer allesammen:)
    Først vil jeg sige at jeg ville ikke personligt lade en kage stå så mange dage på køl inden servering. Det er ikke til at vide om mousserne er blevet sure. Når jeg har haft gang i de store kage projekter er jeg tidligst startet torsdag med at klargøre fyldet, fylde kagen fredag. Smøre den op lørdag og betrække med fondant. Så har jeg resten af lørdagen til at pynte i og kagen serveres søndag. Dog bruger jeg i dag nogle typer af fyld som ikke skal stå flere timer før det kan fyldes på kagen. Det kan som regel bruges med det samme.
    Her på min side er chokolademousse og ganache ikke det samme. I min mousse er der også æggeblommer pisket med sukker og stiftpiskede æggehvider. Hvor en ganahce kun består af fløde og chokolade. Men det er lidt svært at finde ud af. Hvis du googler mousse, siger de kloge nemlig at det kun består af flødeskum, husblas og fx bærkompot. Jeg har lidt opgivet det, og kalder dem med æg for mousse;). Forskellen er luftigheden. En rigtig chokolademousse er super luftig pga æggene, og det ville jeg til hver en tid foretrække selv:)
    Du kan sagtens bage bundene før tid, så bare smid dem i fryseren. Så bliver de ikke tørre.
    Når du skal transportere kagen ville jeg bruge en termokasse og køleelementer. Det fungerer super godt når vi skal have en kage med på farten. :). Jeg ville ikke turde at transportere den uden køl når der er flødefyld i. Termokasser kan du få i mange byggemarkeder fx.
    Jeg håber at det hjalp lidt og ellers spørger du bare igen:)

  6. Hej Anette

    Sikke en fin hjemmeside
    Jeg har et par spørgsmål, som jeg håber du måske kan hjælpe mig med 🙂

    Jeg skal lave en fondant kage til min datters 2 års fødselsdag og vil meget gerne forsøge at lave en af dine opskrifter 🙂
    Jeg vil gerne forsøge at lave en kage med mudkage i bunden, 2 lyse bunde ovenpå med hindbær og chokolade mousse – er chokolade mousse det samme som granche?
    Jeg kan se du fraråder at de lyse bunde står ude mere end 2 dage 🙂
    Jeg skal serverer kagen en lørdag og tænkte at lave selve bundene en uge før er det for tidligt? efter to dage vil jeg lave fyldet og fylde kagen op og stille den på køl dvs den er på køl med fyld i 5 dage er det for meget ? derudover skal jeg transportere kagen fra kbh til jylland – hvor den skal stå på køl i to dage inden servering – ved ikke om resultatet bliver godt ift. det at kagen kommer ud fra køleskabet i nogle timer og så tilbage på køl – hvad vil du anbefale ? 🙂
    Eller har du et helt andet bedre foreslag ?

    Vh
    Janni

  7. Hejsa

    Lækker blog.

    Nu har jeg forsøgt at bage disse bunde. Da jeg efter 25 min kiggede til kagen blævrede den helt. Så gav den 5 min ekstra. Tænkte at den måske vil sætte sig.
    Men resultatet var bare at den faldt lidt sammen og da jeg skar i den da den var kølet helt af var den ikke færdigbagte i midten, faktisk helt flydende i midten.
    Har du prøvet lign eller har du ideer til hvad der kan være gået galt!?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *