Nemme brownies

Jeg har tit tænkt på at bage brownies, fordi de ser så lækre ud og indeholder masser af chokolade. De er nemme at bage og gode til kaffen. Men de opskrifter jeg er faldet over, indeholder som regel nødder, og det er jeg ikke til. Ikke at jeg ikke kan lide nødder, men jeg vil bare gerne have min brownies uden.

Jeg faldt over en blog på et tidspunkt, der havde lavet en brownie opskrift af Martha Stewart. Derfor kiggede jeg hendes hjemmeside igennem og fandt den her opskrift. Lækre brownies fra Martha Stewart. Jeg er helt forelsket i den, fordi den er nem og lækker. Der skal ikke en masse ingredienser i, som man ikke normalt har hjemme og man “pisker” den sammen med et piskeris. Det betød at min datter på 3 1/2 år kunne være med hele vejen. Ikke at hun ikke kan holde en el-pisker, men det er begrænset hvor længe hun kan.

Her kommer den oversatte opskrift på de lækre brownies fra Martha Stewart. Ønsker du en gluten fri udgave skal du blot erstatte de 95 g mel med 50 g mandelmel. Mandelmel kan købes, men du kan også meget nemt hælde mandler i en lille køkkenhakker og lave dit eget. Jeg har selv haft stor succes med at bruge hjemmelavet mandelmel i denne opskrift.

Kagen er bagt i en firkantet form på 20×20 cm og kan skæres ud til ca. 16 brownies.

Brownies opskrift

113 g smør (opskriften siger usaltet, men jeg brugte almindeligt saltet)
230 g god mørk chokolade (jeg brugte Callebaut 60%, lys kan også bruges)
330 g sukker
4 store æg
2 tsk vanilje sukker (opskriften siger 1 tsk. vanilje essens)
95 g mel
1/2 tsk. salt

Fremgangsmåden for Brownies

Smør og chokolade sættes over vandbad til det er smeltet, lad det afkøle til stuetemperatur.

Rør sukker i chokolade blandingen med piskeris. Herefter tilsættes æggene et af gangen og røres godt ind i dejen. Rør vaniljen godt ind. Tilsæt mel og salt og vend det forsigtigt i dejen med for eks. en dejskraber.

Hæld dejen i en foret bageform og bag ved 180 grader (ikke varmluft) i 40-45 minutter. Tag kagen ud og afkøl. Kagen kan opbevares i lufttæt emballage op til 3 dage. (Så lang tid holdte den dog slet ikke her;).

Kage

Du kan jo lave en lækker ganache eller måske en creme cheese frosting og tilføje ovenpå kagen. Eller måske lidt rørt vanilje is. Jeg havde selv lyst til en meget enkel kage uden alt muligt på og det smager den ikke mindre godt af:). En super lækker kage med en skøn smag af chokolade.

Brownie med hindbærfrosting 4

Jeg har brugt denne virkelig lækre hindbær frosting oven på brownie opskriften her, og det er en skøn kombination.

Jeg har ganget opskriften her med 2 1/2 til en form på ca. 37 cm x 22 cm.


Print Friendly, PDF & Email

2 comments on “Lækre brownies fra Martha Stewart”

    • Hej Bente
      Det med bagetid er svært at sige, for det kommer an på din form. En brownie skal helst være “flad”. Altså man kan ikke putte den i en form der er 10 cm høj og forvente at den bliver på samme måde. Hvis du laver den i en bradepande, ville jeg give den 10 minutter mere og så teste med en tandstik. Jeg kan simpel hen ikke huske hvor lang tid jeg selv gav min. Men jeg plejer gerne at give 10 minutter ekstra og tjekke løbende.:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *