Lime cupcakes

Kokos og lime marengs frosting (også kaldet smbc)

Frosting opskrift (til ca. 15-20 cupcakes)
4 store æggehvider (pasturiseret)
250 g sukker
300 g smør
Frisk revet skal fra 2 økologiske lime
8 spsk kokosmælk
Evt. lidt kokos essens hvis du har for at forstærke smagen.

Sukker og æggehvider hældes i en skål til vandbad. Jeg bruger skålen til min kitchenAid. Stil skålen over en gryde med varmt vand, men ikke kogende vand, da dine æg ikke gerne skulle koge. Skålen må slet ikke røre vandet, det er dampen vi skal bruge.

Brug dit sukker termometer til at følge med i sukker massens temperatur. Når massen når en temperatur på ca. 66 grader burde sukkeret være opløst, jeg bruger et lille piskeris til at røre i massen undervejs. Tjek ved at gnide lidt af sukkerlagen imellem dine fingre, for at se om alt sukkeret er opløst.
Tag skålen af varmen og pisk et par minutter på medium hastighed. Pisk derefter på fuld hastighed 5-7 minutter, det burde give en dejlig marengs.
Sæt nu hastigheden ned på lav og pisk indtil din marengs har stue temperatur. Det er meget vigtigt at den ikke er for varm når du tilsætter smørret, da det så vil smelte og det hele falde sammen. Det kan godt tage lidt tid, men det er som sagt en vigtig ting. Skulle det ske alligevel sætter du bare skålen i køleskabet en halv times tid.

Når din marengs har nået stuetemperatur kan du tilsætte smørret.
Bruger du en røremaskine skal du skifte til kage spaden, inden du tilsætter smørret. Bruger du elpisker fortsætter du bare med at piske.
Så skal der røres indtil du får en blød og glat smørcreme, det kan tage alt fra 5-10 minutter.

Når din frosting er færdig tilsætter du revet lime skal og kokosmælken, 2 spsk af gangen. Pisk det hele godt og smag på frostingen. Du kan evt. prøve med lidt mere kokosmælk hvis du ikke synes smagen er kraftig nok, men pas på din frosting ikke bliver flydende. Har du essens tilsætter du den nu. Som alternativ kan du også bruge kokosmel, men så bliver din frosting ikke fin glat.

Put frostingen på en sprøjtepose og lav fine swirls på dine cupcakes.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *