Klassisk vanilje frosting

Frosting

Cupcakes pyntet med vanilje frosting og lidt fine fondant blomster som matcher konfirmations temaet.

Denne opskrift bruger jeg både til at smøre mine kager op med og som frosting på de fleste af mine cupcakes. Den smager skønt og man kan tilsætte lige den smag man har lyst til, for eks. friske hakket jordbær;). Det smager fantastisk:)

klassisk Vanilje frosting

250 g smør (stuetemp. og helst den pakket i papir som lurpak eller en kopi))
500 g flormelis
Mælk til at justere konsistensen med (ikke for meget da frostingen så bliver flydende)
Et par dråber vanilie essens (eller hvad man nu er til)

Det hele piskes sammen til det har en luftig konsistens. Personligt har jeg altid syntes at denne type smørcreme er for vammel, fordi der er så meget smør i. Men det er netop alt det smør som gør den super god til opsmørring, fordi det bliver meget hårdt, når det kommer på køl. Det gør det nemmere at få fine kanter og hjørner på kagerne. Samtidig har jeg haft et problem med, at den anden smørcreme blev blød i det øjeblik jeg lagde fondanten over kagen. Fordi fondanten jo bliver varm af at blive æltet med hænderne. Og blød smørcreme på kagen er det samme som ingen smørcreme, man kan se alle ujævnhederne igennem fondanten. Og det kan vi ikke ha;).


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Translate »