Jordbær mousse

Denne jordbærmousse kan du bruge som fyld i en lagkage eller som jeg har gjort herover, hvor den er støbt ovenpå en lækker brownie. Den er perfekt hvis du mangler lidt lækkert til kaffen.

Opskriften herunder er skrevet som fyld i en kage, hvilket vil sige at den ikke svarer til den mængde fyld du ser på billedet. Ønsker du samme tykke lag (2,5 cm højt) fyld som på billedet, finder du en opskrift på det her.

Jordbærmousse opskrift (rund kage på ca. 20 cm, ca. 2 cm)

200 g jordbær (frosne eller friske)
3 blade husblas
70 g sukker
4 pasteuriseret æggeblommer
2 1/2 dl fløde

Læg de 3 blade husblas i is koldt vand i et kvarter.

Fremgangsmåden for jordbærmousse

Blend eller hak dine jordbær til en puré og hæld det i en gryde sammen med husblas. Varm det langsomt op og rør lidt undervejs så husblassen smelter. Tag det af varmen når det så småt begynder at boble. Køl det af. (Kogningen er af hensyn til de bakterier der kan opstå i poser med frosne bær. Bruger du friske bær, kan du tage puréen af varmen når husblassen er smeltet helt.)
Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt til det er helt hvidt. Pisk fløden til en let flødeskum.

Vend æggesnapsen i din lune jordbær puré lidt af gangen. Det er en vigtig detalje at tage lidt af gangen, så masserne langsomt får den samme temperatur uden at få et temperatur chok. Vend herefter blandingen i den lette flødeskum.

Din jordbærmousse er klar til brug med det samme. Fyld den i din kage, i portionsglas eller støb den ovenpå for eks. en brownie. Lad den stå og sætte sig i køleskabet.


Print Friendly, PDF & Email

11 comments on “Jordbærmousse”

 1. Hej Annette.
  Hvis man vil bruge den her i en lagkage, hvilken anden mousse kan du så foreslå/anbefale man bruger sammen med? 🙂
  Min kæreste kunne egentlig godt tænke sig en bananmousse – men jeg ikke lige finde nogle opskrift på sådan en, nogen steder 🙂 ..
  Vh Jeanette

  • Hej Jeanette
   Jeg har ikke selv prøvet bananmousse, men jeg havde engang en kollega som moste bananer og blandede dem med flødeskum, det blev ret godt. Så det skulle kunne lade sig gøre:)

   • Hej Annette

    Okay, det lyder jo ret enkelt med bare bananer og flødeskum 😉 det vil jeg da overveje. Har du ellers andre frugt-mousse, som vil være gode med jordbær? 🙂

    • Hej Jeanette
     Lige denne opskrift på mousse er den jeg bruger som standard. Den er nem og smager virkelig lækkert. Hvis du mener at du vil have en anden frugtmousse i en kage sammen med jordbær mousse, ja så er det jo lidt en smagssag. Jeg har aldrig selv brugt 2 typer frugtmousse i den samme kage. Jeg kan godt lide det modspil som en chokolademousse giver til frugten:)

 2. Hej Jeanette (og Annette),
  Den kan sættes sammen med en limemousse eller en koldskålsmousse (dette er jo højsæson nu).
  Hilsen
  Pernille

 3. Hej Annette

  Jeg skal holde barnedåb for min pige om et par uger, så vil lave en kage med 2 mousser (jordbær eller hindbær også en tobleronemousse), er bare i tvivl om hvor mange personer den rækker til. Vi bliver 23 med børn.
  Og kan man bruge marcipan som overtræt i stedet for fondant?

  Hilsen
  Janni

  • Hej Janni
   Nu ved jeg ikke om jeg misforstår dit spørgsmål, men du spørger om hvor mange personer denne jordbærmousse rækker til?
   Opskriften herover er til en kage på ca. 20 cm med en tykkelse på ca. 2 cm. Jeg kan ikke rigtig komme det nærmere hvor mange personer det er til. Men skal du lave 3 kager fx., ville jeg gange opskriften med 3 selvfølgelig. Jeg håber at det er svar nok:)

 4. Hej annette.. Jeg ville gerne bruge denne mousse til min nieces konfirmationskage.. Kan jeg samle kagen 2 dage før brug når der er æggeblommer i ..?
  Mvh
  Maria

  • Hej Maria
   Når jeg har lavet store flotte fondantkager, så starter jeg gerne 2 dage i forvejen. Bare sørg for at købe ingredienserne med længst mulig holdbarhed. Her tænker jeg sådan noget som fløde og æg:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *