photo19Disse Jordbær cupcakes med Baileys frosting, blev dejlige med en frisk smag af jordbær. Det er jo med at udnytte de friske råvarer så længe vi har dem. De er toppet med en marengssmørcreme med Baileys i.

Jordbær cupcakes opskrift (ca. 20 stk.)

300 g mel
2 1/2 tsk. bagepulver
113 g smør
350 g sukker
1/4 tsk. salt
2 store æg
2 1/2 dl sødmælk
ca. 200 g blendet jordbær (du kan også vælge at hakke dine jordbær)

Alle ingredienser skal have stuetemperatur når du går igång. Tag også højde for at dine jordbær kan være kolde indeni. Start evt. med at blende dem, så det kan stå og få den rette temperatur.

Smør og sukker piskes godt så det bliver let luftigt.
Tilsæt æggene et af gangen og pisk undervejs. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Hæld vaniljen i  mælken. Tilsæt melblandingen og mælken lidt af gangen over 3 gange, og pisk stille og roligt ind imellem. Skrab evt. kanterne på skålen undervejs.
Vend til sidst dine jordbær i.
Dejen fyldes i papirsforme ca. 2/3 dele op. Bages ca. 20 min ved 170 grader. Tjek evt. undervejs med en tandstik.

Kagerne køles helt af.

Frosting

 

Baileys frosting opskrift (stor portion med nok til ca. 30-35 cupcakes).

8 store æggehvider (pasturiseret)
500 g sukker
690 g smør
1 spsk god vanilje ekstrakt
1/4 dl Baileys

Sukker og æggehvider hældes i en skål der kan tåle vandbad. Jeg bruger skålen til min kitchenAid. Stil skålen over en gryde med varmt vand, men ikke kogende vand, da dine æg ikke gerne skulle koge. Skålen må slet ikke røre vandet, det er dampen vi skal bruge.
Brug dit sukker termometer til at følge med i sukker massens temperatur. Jeg fandt et til ca. 70 kr i kop og kande. Når massen når en temperatur på ca. 66 grader burde sukkeret være opløst, jeg bruger et lille piskeris til at røre i massen undervejs.

Tag skålen af varmen og pisk et par minutter på medium hastighed. Pisk derefter på fuld hastighed 5-7 minutter, det burde give en dejlig marengs.
Sæt nu hastigheden ned på lav og pisk indtil din marengs har stue temperatur. Jeg gør som regel det at jeg stopper og sætter skålen i køleskabet 15-20 minutter. Så går det lidt hurtigere med at nå stuetemperatur Det er meget vigtigt at den ikke er for varm når du tilsætter smørret, da det så vil smelte og det hele falde sammen. Det kan godt tage lidt tid, men det er som sagt en vigtig ting.

Når din marengs har nået stuetemperatur kan du tilsætte smørret. Kvinden bag opskriften tager sin smør ud inden hun sætter æggene over vandbadet, så passer det med at den er blevet lidt blød men stadig er lidt kold.
Bruger du en røremaskine skal du skifte til kage spaden, inden du tilsætter smørret.
Så skal der røres indtil du får en blød og glat smørcreme, det kan tage alt fra 5-10 minutter. Oplever du at din smørcreme falder helt sammen kan det sættes i køleskabet i en halv times tid.

Så er det tid til at tilsætte din Baileys. Pisk imens du forsigtigt tilsætter den langs kanten på skålen. Tilsæt lidt af gangen og pisk det godt ind, smag evt. undervejs og stop når du synes der er nok i. Men ikke meget mere end 1/4 dl da din frosting så kan falde sammen og blive meget flydende.

På kagerne her har jeg brugt 2C tyllen fra Wilton, til at lave den fine swirl.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *