Skøn let og luftig hvid chokoladecreme. Cremen er sød, da hvid chokolade er sødt, derfor er den virkelig god med en syrlig mousse som for eks. hindbær- eller solbær mousse.

Hvid chokoladecreme opskrift (et godt lag fyld (ca. 1,5cm) til en rund kage på ca. 25 cm)

1/2 l fløde
300 g hvid chokolade (gerne en rigtig god en, det gør altså bare cremen mere lækker)
3 blade husblas

Læg husblas i iskoldt vand
Hak chokoladen fint og hæld den op i en skål. Hæld fløden i en gryde og varm det op. Det skal ikke koge, men bare være varmt nok til at smelte chokoladen og husblas. Jeg tager det gerne af pladen, når det er så varmt så jeg næsten brænder min lillefinger på det.
Hæld halvdelen af fløden over chokoladen og lad det stå 1 minuts tid, rør rundt så chokoladen smelter. Hæld resten af fløden over, og rør indtil chokoladen er helt smeltet. Vrid husblassen for vand, og smid dem op i. Rør igen godt rundt, indtil det er smeltet, og du har en ensartet masse.
Sæt film over, helt ned så det rør overfladen af cremen. På denne måde undgår du kondens, som vil ødelægge din chokolade creme.
Sæt det på køl enten til natten over, eller indtil det er koldt. Jeg sætter gerne skålen i bunden af køleskabet, hvor der er koldest, og efter 3 timer er den klar til piskning.
Pisk cremen let og luftig. Stop så snart du synes, at den er fin, da den godt kan skille ved overpiskning. Skulle dette ske, er din creme ikke uspiselig. Det ser bare ikke så pænt ud i kagen, og personligt er jeg heller ikke vild med konsistensen når man spiser det.

Fyldet hældes på kagen og fordeles udover bunden. Du kan også bruge en sprøjtepose, for et mere jævnt lag.

Sæt din kage på køl, og lad den meget gerne stå en nats tid i køleskabet og sætte sig.

Print Friendly, PDF & Email

32 comments on “Hvid chokoladecreme”

 1. Hej Annette

  Jeg skal snart til at lave en dåbskage til min datter og vil gerne bruge din opskrift på hvid chokoladecreme, i den forbindelse vil jeg høre hvilken hvid chokolade du vil anbefale at bruge så cremen bliver ekstra lækker?

  På forhånd tak

  • Hejsa:)
   Det lyder som et spændende projekt med dåbskage:). Jeg bruger altid selv Callebaut chokolade, og synes at det er bedst. Men ellers kan du altså få meget god kvalitets chokolade ude i butikkerne i dag. Der er også Valrhona:), det er også god chokolade:)

 2. Hej Anette. Dejlig overskuelig og brugbar side du har. Her kan jeg stort set finde alt til mine debut kager! Skønt.
  Men undrer mig over hvorfor der skal husblas i hvid chokoladecreme når der ikke skal i tobletonecreme? For synes opskriften ser ens ud, men måske har jeg ikke læst ordentligt!

  • Hej Line
   Tusind tak for de fine ord, jeg er glad for at du kan bruge mine opskrifter.
   Toblerone cremen er en “gammel” opskrift, fra dengang hvor jeg var husblas forskrækket. Men den er fin og du kan sagtens bruge den. Den hvide chokoladecreme er en af de helt nye opskrifter, hvor jeg ikke er nær så bange for at bruge husblas. Det er den helt simple årsag.
   Jeg synes til tider at mine chokoladecremer er for flydende, når man skærer i kagen. Derfor er jeg for nylig begyndt at arbejde med husblas. Men når det er sagt, så tror jeg at den flydende creme skyldes at jeg ikke pisker min chokolade creme uden husblas nok, da jeg er bange for at den skiller. Så om du vil bruge husblas eller ej er op til dig:). Alternativt kan du bruge den rigtige chokolademousse. Den behøver ikke husblas og sætter sig virkelig flot.

 3. Hejsa. Sikke en fin side. Kan man også bruge denne creme til at smøre en kage op med? Den skal pyntes med m&ms så det ligner en regnbue….

  • Hej Louise
   Nej desværre ikke, denne creme er som fyld i en kage. Men hvis du gerne vil smøre om med en hvid chokolade creme, så kan du godt det. Forholdet til hvid chokoladeganache hedder 1:3, det vil sige 1 dl fløde til 3 dl hvid chokolade (dobbelt op hvis du skal bruge meget, altså 2 dl fløde til 6 dl chokolade). Ja det er vildt meget chokolade, men det er nødvendigt i dette forhold for at ende med en creme der kan blive hård nok til at smøre en kage op med. Smelt det sammen i vandbad og sæt det til afkøling når alt chokoladen er smeltet. Efterhånden som det køler ned bliver konsistensen mere smør agtig. På det stadie kan du sagtens bruge den til at smøre kagen op med. Giv den nogle lag af flere gange, hvor du sætter den på køl efter hvert lag. Bliv ved indtil du er tilfreds med hvordan kagen ser ud. Er du meget omhyggelig kan du få en helt skarp kage, men du kan også vælge at lave mønster i med en ske eller noget, der er mange forskellige muligheder:)

  • Hejsa:)
   Det er jeg faktisk lidt usikker på om den kan. Jeg kan simpel hen ikke huske hvor fast den bliver. Dog tror jeg godt at du ville kunne lave dem oven på en kage, men jeg er lidt usikker på om den kan holde i siderne. Lad mig endelig vide, hvis du kaster dig ud i det, om det er muligt:)

 4. Kan man bruge denne opskrift til at smøre en kage op med og eventuel tage noget pastafarve i?
  Hvis ikke, hvilken hvid creme kan du så anbefale? 🙂

  • Hej Sofia
   Jeg ville nok bruge en ganache og så den der hedder 1:3, den bliver rigtig godt stiv og smøragtig. Det er 1 dl fløde til 300 g hvid chokolade. Hældes sammen i en gryde til chokoladen er smeltet. Sættes på køl med film helt ned og røre overfladen. Når først den begynder at afkøle sætter cremen sig og du kan smøre kagen op med den. Det sker allerede efter et par timer. Den skal ikke piskes, bare tag en kniv eller palet og begynd at smøre op:) Man siger jo at man ikke kan farve chokolade med pastafarve, så jeg tror at der skal eksperimenteres lidt, så man ikke ødelægger en hel portion. Det jeg her tænker er at man måske kan farve fløden, inden man hælder den i gryden sammen med chokoladen. Men jeg tror ikke at det virker, det er bare en tanke jeg har haft. Jeg har selv farvet hvid chokolade et par gange og der har jeg brugt pulver farve som er oliebaseret, det kan man sagtens. Og ellers findes der jo decideret farver til chokolade, så det er ikke helt umuligt:)

 5. Hej Anette.
  Jeg står for at skulle bage en bryllupskage, og er faldet over din opskrift. På den ene af dine opskrifter her: http://annetteskager.com/chokolade-ganache-12-l-flode/ skriver du samme opskrift på den hvide chokolade ganache, men skriver i parentes at “Mørk chokolade: 1:1 (1 dl fløde til 100 g chokolade)
  Lys chokolade: 1:2 (1 dl fløde til 200 g chokolade)
  Hvid chokolade: 1:3 (1 dl fløde til 300 g chokolade)
  (Disse forhold opover er til når du skal smøre en kage op, ganachen bliver meget hård og jeg ville ikke anbefale den til fyld i en kage.)”. Men denne opskrift er da 1:3 og til fyld og ikke opsmøring sådan som jeg forstår det? Kan du hjælpe?
  Kh. Trine.

  • Hej Trine
   Det lød lidt kompliceret og jeg blev faktisk helt nervøs for at jeg havde skrevet forkert. Nu må du endelig skrive igen hvis jeg misforstår dit spørgsmål. Men denne opskrift som du har skrevet kommentaren under hedder 5 dl fløde og 300 g hvid chokolade, hvilket slet ikke er det samme som 1:3 som når den skal være til opsmøring. Forskellen er at når det er til fyld skal der være mest fløde i ganachen, men når ganachen er til opsmøring skal der være mest chokolade. Jeg håber at det gav mening og var svar nok på dit spørgsmål:)

 6. Hej Anette

  Har du prøvet at lave en chokoladecreme med mørk chokolade? og i givet fald i hvilket forhold? Har selv prøvet den hvide chokocreme og det er bare så nemt at piske den op og efterlyser derfor en med samme fremgangsmåde bare med mørk chokolade

  Mvh Christin

 7. Hejsa! Jeg skal lave en kage til min mors bryllups, som skal være en “naked cake”, så der skal hverken marcipan, fondant, smørcreme eller andet oven over. Vil gerne have en lidt fast creme, så det tror jeg den her er passer til. Hvis jeg nu gerne ville have at den skulle smage af enten appelsin eller lime, kunne det så lade sig gøre? ved ikke om den her creme er for “tung” -har du eventuelt andre ideer?
  På forhånd tak 🙂
  Vh Annika

  • Hej Annika
   Meget spændende projekt du skal igang med:). Jeg har ikke selv så meget erfaring med at tilsætte smag til en hvid chokoladecreme, men jeg tænker at det bare er lidt saft og evt. lidt revet skal hvis man vil det:). Om den er tung er jo en smagssag, jeg synes at det er en ret lækker creme, men jeg synes også at den skal sættes sammen med noget syrligt, hvis man bruger den i sin rene smag af hvid chokolade:)

 8. Hej
  Jeg skal lave flødecreme, der står i opskriften flg: alle ingredienser varmes til lige under kogepunktet, incl. 1 blad udblødt husblas. Det har jeg aldrig hørt om før, kan det være en fejl eller skal jeg bare gøre det.
  venlig hilsen
  Dorte

  • Hej Dorte
   Jeg ville varme alle ingredienserne og så tage det af varmen. Herefter ville jeg tilføje det husblas der har ligget i koldt vandt 15 minutters tid, og røre rundt så det smelter:)

 9. Hej
  Hvor længe kan cremerne holde sig i køleskabet? Du skriver den kan stå natten over? Men jeg skal selv prøve at lave en kage til en fest og tænker lidt om man kan lave den dagen før dvs ville så lave cremen om aftenen to dage før, samle kagen dagen inden og så spise den på dagen og måske dagen efter, ja så altså 4 dage fra du laver cremen. Og er det samme holdbarhed på din hindbær mousse?
  Håber det giver mening, spørger fordi jeg har hørt at flødeskum kun må stå en dag i køleskabet
  Mvh
  Jeanette

  • Hej Jeanette
   Jeg laver altid selv mine cremer i det øjeblik jeg fylder kagen, og lader så kagen stå i op til 2 dage i køleskab inden servering. Når først kagen er serveret plejer selv at spise den i op til 2 dage efter, den har aldrig været dårlig. Det der kan være med en creme, ved at lade den stå i køleskabet før du fylder den i kagen, er at den kan stå og sætte sig lidt. Det ødelægger man så ved at røre rundt i den igen, og fylde den i en kage. Men det er nok mest konsistensmæssigt det har noget at sige, jeg tror ikke at det betyder noget smagsmæssigt.:)

   • Hej Annette
    Tak for svar
    Så hvis jeg forstår rigtigt, så lader du bare cremerne køler i nogle timer, samler kagen stiller den i køleskabet og ser kan den stå to dage inden den serveres og derefter yderligere to dage. Synes bare du skrev noget med at cremen skulle i køleskabet natten over så den var stiv nok men nogle timer skulle være nok? Også hindbær moussen?

    • Hej Jeanette
     Nu fik jeg lige læst opskriften igennem, jeg har jo flere og de er alle forskellige. Lige præcis denne hvide chokoladecreme skal jo piskes op, så derfor kan den sagtens stå natten over, eller indtil den er iskold:). Når jeg laver kage til f.eks. lørdag, så starter jeg med fyldet torsdag. Fylder kagen fredag morgen og kan så betrække og pynte kagen fredag aften. Det er derfor jeg skriver 2 dage inden servering:). Men køb en fløde der har lang holdbarhed, så er du på den sikre side:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *