How to – Cupcakes med navn

Her følger en lille how to der viser hvor nemt du kan lave fine Cupcakes med navn til for eks. barnedåben eller fødselsdagen.

Redskaber du skal bruge for at komme igang.

Af redskaber skal du bruge en rullepindfondantstempelsættet og en udstikker som for eks. et hjerte (se forskellige udstikkere her) Du kan sagtens bruge en anden udstikker til det her, du skal bare tage højde for at navnet kan stå der. Du kan evt. også farve din fondant.

Du ruller din fondant ud. Den skal ikke være for tynd da prægningen så vil gå igennem og hjertet vil knække, en 3-4 mm tykt passer meget godt. Så udstikker du dit hjerte.

Sæt navnet i prægeren, og tryk den forsigtigt ned i fondanten.

Med stempel sættet følger en lille holder, hvori du sætter de bogstaver du skal bruge. Husk det skal vende spejlvendt. Så sætter du prægeren på hjertet og trykker jævnt på hele holderen. Men ikke alt for hårdt, da kanten af holderen så kan blive trykt ned i.

Det færdige fondant hjerte. Lad det nu tørre i minimum 1 døgn, gerne mere.

Her er så det færdige resultat, et personligt hjerte:)

Perfekte til barnedåben eller fødselsdagen.

Hjertet skal tørre minimum 1 døgn og gerne mere. Får det ikke lov til at tørre ordentligt, vil det suge fugten fra frostingen til sig og blive blødt. Så lav det nogle dage i forvejen.
Pynt evt. med små fondant blomster eller hvad du ellers kan finde på.

 
Denne side indeholder affiliatelinks

Print Friendly

10 Comments on How to – Cupcakes med navn

 1. Sarah
  10. februar 2015 at 7:35 am (2 år ago)

  Jeg har ikk prøvet før at arbejde med fondant, men kaster mig ud i det til den kommende barnedåb 🙂 Skal fondant hjerter tørre i køleskabet eller i stuetemperatur? Og kan man lægge dem oven på hinanden uden de klister sammen?

  Svar
  • admin
   11. februar 2015 at 1:59 pm (2 år ago)

   Hej Sarah
   Du skal altid tørre fondant ved stuetemperatur. Jeg plejer gerne at putte min pynt i en frysepose og lade den stå åben. Så undgår man fnulder på det. Ja, hvis du lægger det ovenpå hinanden, så vil det klistre sammen. Så skal man lave meget pynt, kan det godt komme til at fylde en del på køkkenbordet;).
   God fornøjelse med projektet til barnedåben:)

   Svar
 2. Anja Fairfaks
  4. august 2015 at 4:47 pm (2 år ago)

  Opskrift??? På både kage og Frostning og hvor købe stempel sættet

  Svar
  • Annette
   5. august 2015 at 7:10 pm (2 år ago)

   Hej Anja
   Hvis du klikker dig ind under opskrifter på cupcakes herover, kan du finde masser af opskrifter. Jeg vil skyde på at det er en vanilje opskrift jeg har brugt. Frostingen er nok den klassiske frosting, som du også kan finde oppe i fanerne. Link til stempelsættet finder du herover i min billede guide. Klik på den lyserøde tekst, så kommer du frem til bagetid.dk hvor du kan købe det:)

   Svar
 3. Louise
  28. august 2016 at 10:32 pm (10 måneder ago)

  Hej.
  Hvis man nu køber fondant færdiglavet (fx fra odens marcipan) ved du så om man stadig skal lade der tørre eller er der mindre “vådt”?

  Svar
  • Annette
   29. august 2016 at 8:38 am (10 måneder ago)

   Hej Louise
   Jeg går ud fra at du mener at det er hvis man har lavet noget ud af fondanten ik? Som f.eks. blomster eller pynten herover. For ja så skal du stadig lave fondanten tørre:)

   Svar
 4. Joan
  27. september 2016 at 11:41 pm (9 måneder ago)

  Hvis man køber færdiglavet fondant i hvid og lyserød pastafarve, hvordan blandes det så, så hjerterne får farven. Er massen blød nok til at det kan blandes sammen?

  Svar
  • Annette
   29. september 2016 at 10:16 am (9 måneder ago)

   Hej Joan
   Du kan godt bare nøjes med at bruge den lyserøde fondant, medmindre du synes at den skal være mere lys i det. Så kan du sagtens blande den med hvid fondant:). Og ja det er blødt nok, du kan sammenligne det med børnenes modellervoks:)

   Svar
 5. Helene Sylvester
  6. januar 2017 at 9:17 am (6 måneder ago)

  Hej annette!

  Jeg vil kaste mig ud i disse smukke cupcakes, men jeg er ikke så vild med fondant. Kan man tørre marcipan på samme måde, så det kan anvendes til disse cupcakes? Jeg vil købe noget lyserødt farvet marcipan fra odense marcipan i stedet 🙂

  Hilsen Helene

  Svar
  • Annette
   7. januar 2017 at 9:23 am (6 måneder ago)

   Hej Helene
   Det ved jeg desværre ikke, men jeg tænker umiddelbart at man godt kan. Prøv evt. Odense Marcipans hjemmeside. De sælger jo også farvet marcipan:)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *