Hjemmelavet is af kondenseret mælk

 Hjemmelavet is af kondenseret mælk

Så er der en nem og virkelig lækker vaniljeis opskrift på bloggen, og den kræver ikke en ismaskine.
Isen er lavet af kondenseret mælk og flødeskum, nemmere kan det næsten ikke blive. Opskriften her på vaniljeis kan du bruge som en base, hvor du efterfølgende blander den med det du nu har lyst til. Det kan være en bær kompot, smeltet chokolade, hakket chokolade, hakket nødder osv.
Mulighederne er faktisk nærmest uendelige, og jeg vil komme med masser af bud på forskellige slags is du kan lave. Du kan allerede se lidt forslag nederst på siden her.
Du er også velkomne til at komme med ideer og dine egne favorit opskrifter nedenunder.
Når jeg laver is, så laver jeg først basen af 1 dåse kondenseret mælk som herunder. Herefter deler jeg den op i 2, og laver 2 forskellige slags is. Men det afhænger jo helt af hvor meget is du skal bruge.
Opskriften stammer fra Nestles dåser med kondenseret mælk.

Bemærk at mængden af færdig is kan variere alt efter hvilken is du laver. Vaniljeisen her giver ca. 1,3 l færdig vaniljeis, vælger du at lave en kirsebæris vil du ende ud med ca. 1,5 l færdig is pga. den store mængde kirsebærsovs du blander i. Derudover kan det også have betydning hvor luftigt du får pisket din ismasse.

Vaniljeis af kondenseret mælkVaniljeis opskrift (giver ca. 1,3 l færdig vaniljeis, det kan variere alt efter hvor luftigt du pisker den)

1 dåse kondenseret mælk
1/2 l fløde
1 vaniljestang (undlades evt. hvis du skal lave en anden smagsvariant)
1 tsk. vanilje essens

Ovenstående giver en vaniljeis.
Alle ingredienserne skal være iskolde for det bedste resultat.
Vanilje essensen indeholder alkohol og er godt for isen så du undgår krystaller, derfor er den god at tilsætte, også selvom du skal lave en anden smagsvariant.

Hjemmelavet is af kondenseret mælk

Tilsæt vanilje kornene til fløden og pisk den stiv. Den færdige flødeskum skal ikke være pisket let og heller ikke for meget. Det skal en være en flødeskum som du ville lave til fx. en lagkage.

Hjemmelavet is af kondenseret mælkTilsæt iskold kondenseret mælk og vanilje essens til den færdig pisket flødeskum og pisk videre indtil det igen bliver tykt.
Når massen igen er godt cremet er din vaniljeismasse færdig og klar til frysning. Hæld den i en silikoneform, en brødform eller andre forme du har, som kan tåle frysning.

Jeg lader gerne isen fryse i 1 døgns tid, så synes jeg at den bliver bedst. Der står nogle steder at man kan nøjes med at fryse den 5-6 timer, men min erfaring er, at så klæber isen til ganen pga. af fløden, og det er altså ikke ret lækkert. Dette forsvinder, hvis isen får lov til at fryse længe nok ind.
Når det kommer til holdbarhed, skulle den være god i et par uger. Jeg har dog selv konstateret, at smagen er forringet allerede efter halvanden uge. Men det har selvfølgelig også noget at sige, hvor lang tid isen står på bordet, inden du smider den i fryseren igen. Er den en smule flydende, vil den være krystalliseret næste gang du spiser af den, og det gør også lidt ved smagen.
Det overraskende ved denne opskrift var for mig, at resultatet slet ikke var så sødt, som jeg frygtede. Jeg smagte selvfølgelig på is massen inden den røg i fryseren, og den smagte fantastisk, men var meget sød. Noget af den sødme forsvinder simpelt hen når massen fryser.

Mit bud er, at det må være den nemmeste måde at lave is på, da du bare skal piske lidt flødeskum og kondenseret mælk sammen. Men det kræver selvfølgelig noget planlægning, da isen skal fryse godt ind.

Vend endelig tilbage med dine erfaringer og tips til andre smage:). Jeg vil løbende tilføje forskellige smagsvarianter som jeg selv får afprøvet.

Chokoladeis
Daimis
Hindbæris
Jordbæris
Kirsebæris m. hakket chokolade
After eight is


Print Friendly

8 Comments on Hjemmelavet is af kondenseret mælk

 1. Kurt
  10. juni 2016 at 1:44 pm (11 måneder ago)

  Det lyder godtnok både nemt og lækkert (mums) men er der noget andet man kan bruge istedet for Vanille essenssen fordi jeg er allergisk overfor alkohol??

  Svar
  • Annette
   17. juli 2016 at 5:47 pm (10 måneder ago)

   Hej Kurt
   Lige umiddelbart så tror jeg ikke at det får konsekvenser for iskrystallerne at du undlader vaniljeessens. Den kondenseret mælk skal nok sørge for at de holder sig væk;), da den jo er fyldt med sukker. Så brug en vaniljestang istedet for, en rigtig lækker en, så du får en skøn vaniljesmag ud af det:)

   Svar
 2. Sanne Baun
  19. juni 2016 at 8:37 pm (10 måneder ago)

  Hej, jeg hat prøvet at lave din opskrift og non klistre stadig til ganen og det som du selv siger lidt ulækkert. Den har nu stået 1 døgn fryseren – hvad har jeg gjort galt?
  Med venlig hilsen Sanne

  Svar
  • Annette
   17. juli 2016 at 5:17 pm (10 måneder ago)

   Hej Sanne
   Det lyder da virkelig mærkeligt, det har jeg altså kun selv oplevet hvis jeg smager på isen før der er gået 1 døgn. Du har gjort som der står i opskriften ik? Pisket fløde til skum og efterfølgende med den kondenseret mælk. Jeg sidder og tænker om fløden måske er pisket for meget? Er det noget du har kastet dig ud i igen?

   Svar
 3. kirsten andersen
  11. juli 2016 at 8:35 pm (10 måneder ago)

  Sikke en nem – og god .- opskrift.Jeg har lige lavet en udgave med lime-saft – ca. 1 dl.. Smagte virkelig godt. Glæder mig til den er færdig i fryseren.

  Svar
  • Annette
   17. juli 2016 at 5:05 pm (10 måneder ago)

   Hej Kirsten
   Det lyder rigtig spændende. Hvordan smagte den så? Jeg har jo lidt problemer med vaniljeisen, da jeg synes at den er alt for sød pga. den kondenseret mælk. Men jeg sidder lige og tænker, nu hvor jeg læser din kommentar, om man kan tilføje noget syrligt, for at nedbringe sødheden.:)

   Svar
   • kirsten andersen
    26. juli 2016 at 4:03 pm (9 måneder ago)

    Den smagte rigtigt godt. Og med terninger af frisk ananas til – helt kanon. Gæsterne var meget glade.
    Jeg må indrømme, at jeg brugte en smule mandelessens, da jeg ikke lige havde vanilleessens. Der er jo også lidt alkohol i, og da der jo ikke skal ret meget i, mente jeg, det kunne gå. Det gjorde det.

    Svar
    • Annette
     28. juli 2016 at 9:20 am (9 måneder ago)

     Fantastisk Kirsten:), altid skønt med en succes:)

     Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *