De bedste boller
Skønne hjemmebagte fødselsdags boller.

Hjemmebagte boller smager bare helt fantastisk, især når de er nybagte. Jeg har fået opskriften her fra min svigermor, og vi bruger ikke andre opskrifter på boller herhjemme. De er skønne luftige og super nemme at lave. De skal hæve 2 gange, 1. gang når dejen er rørt sammen og 2. gang når bollerne er formet. Det kan for nogen godt virke besværligt og irriterende. Men det er det hele værd, bollerne bliver så gode.

Hjemmebagte boller opskrift (ca. 12 stk. hvis du vejer hver bolle af til ca. 80-85 g)

100 g smør/bagemargarine
2 dl mælk
50 g gær
500 g mel (evt. mere, så pak ikke posen helt væk)
50 g sukker
2 æg
1 tsk. salt

Evt. rosiner hvis det ønskes.

Smør og mælk lunes i en gryde indtil smørret er smeltet. Opløs herefter gæren i, men lad det lige køle lidt, hvis det er blevet meget varmt. Tilsæt resten af ingredienserne men melet lidt af gangen og ælt dejen godt sammen. Her går jeg lidt efter Mette Blomsterbergs regel om at man skal passe på med for meget mel. Det gør dejen og de færdige boller meget tørrer, hvis du bruger for meget mel. Så det gør ikke noget at den er en smule klistret. Stil den til hævning et lunt sted i 30 minutter.
Ælt dejen igennem og del den op til boller. Du behøver ikke veje dejen af, jeg synes bare det gav et fint ensartet resultat. Når jeg laver boller klistrer de lidt, det gør det nemmere at lave dem fine runde. Jeg laver en “klo” med min hånd og kører bollen rundt på bordet i cirkler inde i “kloen” ;). Ja jeg håber at I kan se det for jer;). Det giver i hvert fald flotte runde boller. Sæt bollerne på en bageplade og dæk dem til igen for at hæve endnu 30 minutter. Tænd samtidig din ovn på 200 grader (ikke varmluft)

Hjemmebagte boller
Hjemmebagte boller klar til ovnen.

Når bollerne er færdig hævet pensles de med mælk eller æg og sættes i ovnen. Jeg bager dem gerne 8-10 min., men prøv evt. at banke dem lidt i bunden hvis du er i tvivl. Lyder bollerne hule er de fine.

Tag dem ud og afkøl.

Hvor længe de kan holde sig ved jeg ikke, de er altid væk efter et par dage, når vi bager dem herhjemme;)

Hjemmebagte boller
Nybagte boller med lidt solskin;)


Print Friendly, PDF & Email

4 comments on “Hjemmebagte fødselsdags boller”

  1. Lorte opskrift den vil over hoved ikke hæve og er vildt klistret selv om man har puttet 200 g mere mel i end hvad der stod i opskriften

    • Hej Laura
      Jeg har aldrig oplevet det du beskriver, så jeg tænker at du måske ikke har fulgt opskriften fuldstændig. Det er ret vigtigt når man bager brød, da det ellers nemt kan gå galt. Jeg håber at du har mod på at prøve igen, for det færdige resultat er virkelig godt:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *