Bær mousse 3

En ny lækker bær mousse opskrift med hindbær, brombær og jordbær. Opskriften er den samme som min hindbær mousse, men med flere slags bær. Du kan bruge den som fyld i en kage eller som en lækker bær dessert i portionsglas.
Ideen til denne mousse stammer fra en milkshake, vi køber i det lokale center. Den hedder berries og består netop af hindbær, brombær og jordbær. Smagsmæssigt rammer den ret godt.

Bær mousse (som fyld i en kage til et lag på ca. 2,5 cm)

95 g jordbær
65 g hindbær
65 g brombær
3 blade husblas
70 g sukker
4 past. æggeblommer
2 1/2 dl fløde
Læg de 3 blade husblas i iskoldt vand i et kvarter til 20 minutter.

Bær mousse 1

Blend eller hak dine bær til en puré og hæld det i en gryde sammen med husblas. Varm det langsomt op og rør lidt undervejs så husblassen smelter. Tag det af varmen når det så småt begynder at boble. Køl det af. (Kogningen er af hensyn til de bakterier der kan opstå i poser med frosne bær). Bruger du friske bær, kan du tage puréen af varmen når husblassen er smeltet helt.

Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt til det er helt hvidt. Pisk fløden til en let flødeskum.

Vend æggesnapsen i den lune bær puré lidt af gangen. Det er en vigtig detalje at tage lidt af gangen, så masserne langsomt får den samme temperatur uden at få et temperatur chok. Vend herefter blandingen i den lette flødeskum.

Din bær mousse er klar til brug med det samme. Hæld moussen på kagen og lad den stå og sætte sig i køleskabet. Bemærk at denne mousse er meget lind inden den har sat sig. Så bruger du en bagering til at bygge kagen op med, skal du sørge for at den er strammet godt rundt om kagen. På den måde undgår du at moussen løber ud.
Skal moussen bruges til at spise som dessert, skal den på køl minimum et par timer.

Du kan også vælge at putte dine bær i et bæger og blende det med vanilje is, så har du en ret lækker milkshake.


Print Friendly, PDF & Email

6 comments on “Hindbær/brombær/jordbær mousse”

 1. Hej Bage-dronning,
  Kan man lade moussen sætte sig først og så komme den i en lagkage derefter? for at sikre sig at den eks. ikke løber?

  • Hej Annemette
   Hold da op en titel at få;), jeg siger tak. Nej denne mousse sætter sig efter nogle timer og hvis du begynder at røre rundt i den og forstyrre den, kan du ikke regne med at den sætter sig igen. Så du er desværre nød til at bruge den så snart den er lavet:)

 2. Hej!!
  Denne opskrift kan den bruges med en pose blandede bær??
  Og hvilken størrelse kage passer den til???
  Hilsen Sandra

 3. Jeg har lige set at den skal bruges med det samme. Jeg havde tænkt at stille bærene inkl. Husblas på køl da jeg først lige har sat bundene i ovnen. Er det nu helt ødelagt og skal jeg lave en ny omgang bær og husblas når bundene er klar?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *