Hindbær mousse

Denne opskrift på hindbær mousse med hvid chokolade er helt fantastisk. Den tager dog lidt længere tid end den sædvanlige med hindbær vendt i flødeskum. Opskriften er fra Copenhagencakes. Cecilia har omskrevet Blomsterbergs Blåbærmousse til hindbær mousse, og den kan altså varmt anbefales herfra.

Hindbær mousse med hvid chokolade opskrift

300 frosne hindbær
korn fra 1 vanlije stang
125 g sukker
saften fra 1 lime (evt. skal også hvis de er økologiske)
1/2 l fløde
100 hvid chokolade (den fra Odense er udemærket)
4 blade husblas

Fremgangsmåden for hindbær mousse med hvid chokolade

Hindbær, limesaft, evt lime skal (hvis den er økologisk), sukker, vanilje og vanilje stang koges op i en gryde uden låg i ca. 15 minutter. Her er det jo at Blomsterberg altid skraber vanilje stangen og blander kornene med sukkeret. Så bliver det lidt mere jævnt fordelt, fremfor at du ender med en stor vanilje klump.
Kernerne og vanilje stangen sies fra og blandingen sættes på køl.

Læg husblas i blød i 1/2 liter vand i en halv time.

Den hvide chokolade hakkes fint og hældes i en skål.
Varm piskefløden op til ca. 80 grader, så den næsten koger.
Halvdelen af fløden hældes over chokoladen og der røres indtil den smelter. Tilsæt resten af fløden lidt af gangen. Rør indtil chokoladen er helt smeltet og blank.

Vrid vandet fra husblassen og tilsæt den til chokolade massen under omrøring. Bliv ved indtil husblassen er helt opløst.

Put køkkenfilm over din creme, helt ned til cremens overflade så der ikke opstår kondens. Sæt skålen i køleskabet til den er helt kold. Det tager minimum 3 timer.

Pisk chokolade cremen let og luftig og tilsæt hindbærmassen. Pisk indtil den er helt blandet.

Smag på din mousse.

Jeg har efterfølgende prøvet at tilføje friske hindbær til moussen og det var SUPER lækkert. En virkelig god kombination med lidt surt til den søde mousse. Husk at hvis du bruger frosne hindbær, skal de have et opkog før du putter dem i. Her vil friske hindbær helt sikkert være bedst.

Hindbær mousse


Print Friendly, PDF & Email

43 comments on “Hindbær mousse med hvid chokolade”

 1. Jeg har tænkt mig at lave denne hindbær creme med hvid chokolade til min søns dåbskage, hvor jeg bruger dine hvide bunde og en bund af mud cake. Men jeg er lidt nervøs for, at denne hindbærcreme med hvid chokolade er for flydende, så jeg har svært ved at smøre kage op. Har du haft problemer med dette?
  Og husblas er jeg bare ikke venner med :-(. Men når du skriver 4 blade, er det så de små?
  Fed hjemmeside 😉
  Naja

  • Hej har lige prøvet den af idag, så nem fremgangsmåde og så lækkert resultat, skal helt sikkert bruges igen. Var i tvivl om den kunne bruges i kage som det var meningen, men efter creme og bær var sat sammen satte det sig så hurtigt. lækkert lækkert,

   • Fantastisk Malene:). Og ja denne mousse kan sagtens bruges som fyld i en kage. Men jeg kan godt forstå at du bliver i tvivl når du ser billedet øverst i indlægget:). Super du skriver, så kan andre læse at det altså er muligt;)

 2. Hej

  Jeg skal lave kage til 55-60 personer og vil lave et lag skildpaddemousse og et lag hindbærmousse. Hvad vil du tro jeg skal gange dine opskrifter op med? Det skal ikke være for tynde lag.

  • Hej Christina
   Det er faktisk lidt svært at svare på uden at vide hvor stor du vil lave din kage? Men umiddelbart tænker jeg at du skal gange opskriften med 3 eller 4:)

   • Tusind tak for dit svar. Jeg tror faktisk 3 x portionen er helt fint, så det satser jeg på. Er så småt i gang med forberedelserne til pynten.

    Kh Christina

 3. Hej Annette

  Jeg skal bruge denne opskrift til min datters dåbskage og vil derfor høre om du tror, det er for tidligt at lave moussen klar torsdag aften, når kagen først skal spises om lørdagen eller om det sagtens kan gå? Eller om jeg skal vente til om fredagen?

  På forhånd tak 🙂

  Mvh. Christine

  • Hej Christine
   Når jeg selv laver kage til om lørdagen, så laver jeg moussen og fylder kagen torsdag aften. Så kan jeg smøre op fredag morgen, betrække med fondant et par timer senere og derefter pynte løs;). Så det ville jeg ikke være bange for:)

   • Super, tak for svar 🙂 man hører jo bare så meget med, at når det er fløde kan det ikke holde så længe osv osv. Så ville lige have svar fra en kyndig, før jeg kastede mig ud i det og evt. Stod med en uspiselig kage om lørdagen 🙂

    • Bare køb den fløde der kan holde sig længst når du handler:). Vi plejer faktisk at kunne spise kagerne op til 2 dage efter de er serveret, så det bliver jo i alt 4 dage. Det har aldrig været et problem:)
     God fornøjelse med projektet:)

  • Hej Mari
   Hvis du vil have tynde lag af moussen, så kan du godt få til 2 lag. Men ellers ville jeg sige til et enkelt lag:)

 4. Hej.
  Dejligt med en super nem og lækker side 😊
  Jeg skal lave en fondantkager her i weekenden.
  Jeg har en rigtig god veninde, som hader chokolade, men elsker hindbær.
  Jeg har derfor tænkt på at lave de der cakeboss sponge bunde (3 stk.), med din hindbærmousse.
  Jeg vil have to cremer, men hvad kan jeg ellers lave af creme, når det nu ikke må være noget med chokolade og den ikke må være alt for sød, når nu sider skal fondantovertræk udenpå?

  Mine smagsløg kan næsten ikke blive for søde nok, men tænker nu også på mine gæster i dette tilfælde 😉

  Mvh.
  Anna

  • Hej Anna
   Ja jeg ser først din kommentar nu, desværre. Men jeg er da nysgerrig efter hvad du fandt på:). Måske det kan inspirere andre der læser med herinde:)

   • Hejsa.
    Jeg lavede som sagt din hindbær/hvid chokolademousse i det ene lag og i det andet lag lavede jeg en citronfromage efter Blomsterberg opskrift og det smagte virkelig godt og gik godt i spænd med den lidt fede smag fra hvid chokolade/fløden og kan virkelig anbefale det til andre, som ikke er så glad for mørk/mælkechokolade creme/kager, som jeg selv.
    Kagens udseende og indhold kan ses på min blog eller Instagram under samme navn englemor81 😉
    Selv Vores søn på 3 var vild med den, da han fik lidt her i eftermiddags og han er normalt ikke til sådanne kager. Han er særligt sensitiv, på rigtig mange områder, så hans smagsløg er bla. lidt mere skarpe, end Vi “normale” menneskers er, så det er ikke sidste gang den bliver lavet 😀
    Mvh Anna.

 5. Hej Annette
  Jeg skal lave denne fantastiske hindbærmousse til på lørdag. Mit spørgsmål er; om jeg kan lave chokoladecremen og hindbærpuren torsdag morgen og vente med at blande dem sammen til fredag aften? Og så komme det i kagen fredag bagefter?
  Mvh Julie

  • Hej Julie
   Ja jeg kan se at mit svar kommer lidt for sent. Vi har holdt fri i stor stil herhjemme;), så jeg har ikke fået tjekket bloggen. Jeg plejer gerne at klargøre cremerne et halvt døgn før jeg blander/pisker dem og fylder dem i lige derefter. Det du beskriver vil blive næsten halvanden døgn. Jeg vil personligt ikke gøre det, men dermed ikke sagt at det ikke kan lade sig gøre. Jeg ved det desværre ikke.

 6. Hej 🙂
  Jeg vil gerne bruge denne opskrift til en studenter kage, og tænkte om man kan udskifte hindbærerne med blåbær. Og så ville jeg bruge disse bunde “Cake Boss sponge bundene med kakao pulver”, om det kan lade sig gøre, og så ville jeg hvor lang tid før man kan ligge kagen sammen, og kan den komme i fryseren med mousse og kage
  Mvh. Trine 🙂

  • Hej Trine
   Du kan til hver en tid skifte bærerne ud med nogle andre. Men lige denne opskrift er lidt anderledes, da der er hvid chokolade i. Det er ikke alle bær der ville kunne gå godt sammen med den hvide chokolade. Du må lade det komme an på en prøve eller også bruge den anden opskrift på hindbær mousse jeg har og bruge blåbær istedet:)
   Og ja du kan sagtens bruge de bunde med kakao til:). Jeg lægger som regel mine kager sammen et par dage før de skal bruges, om du kan gøre det endnu tidligere ved jeg ikke.
   Ang. det med at fryse kagen med fyld, så har jeg læst om flere der har prøvet det med succes, men jeg har ikke selv prøvet det.:)

   • Takker mange gange for dit svar, jeg prøver mig frem, og håber på et godt resultat 🙂
    Hilsen Trine 🙂

 7. Hej Annette. Jeg står og skal igang med et nyt kageprojekt de kommende dage. Min tanke var at dekorere kagen med “rose swirl” og til det vil jeg meget gerne bruge den FANTASTISKE hindbær mousse med hvid chokolade. Jeg har brugt moussen flere gange før, som fyld, og jeg har derfor ikke vurderet om den måske er for lind i konsistensen til dekoration. Har du nogen erfaring hermed? Kan jeg tilsætte en ekstra plade husblads måske, eller lidt mindre hindbær?
  Og hvis du har, hvor stor portion vil du tro skal bruges til en kage på ca 26 cm i diameter og 3 lag?
  – Anne

  • Hej Anne
   Det lyder som et spændende projekt du har gang i:). Desværre har jeg slet ikke erfaring med mousse og swirls. Jeg har prøvet det med flødeskum og diverse frostings, og det fungerede fint.
   Det kan godt være, at det kan lade sig gøre med lidt ekstra husblas (ikke for meget da det nok godt kan blive lidt for gummi/gele agtigt;). Lad moussen stå og sætte sig i en skål i køleskabet og rør den forsigtigt lidt op med en ske, inden du fylder den på sprøjteposen. Det er ikke sikkert, at du behøver røre rundt i den inden. Jeg kan ikke forestille mig, at der opstår klumper som ikke selv “jævner” sig ud i sprøjteposen og du kan nok risikere, at den bliver mere lind, hvis du rør for meget i den:)

 8. Hej Annette 🙂
  Ska lave denne mousse i en chokoladebund. Tænker lidt enten at bruge din almindelig chokoladebund eller din mudcake og alm chokoladebund samtidig. Hvordan vil det gå? Og hvad foretrækker du til denne mousse?

  • Hej Debbie
   Det kan du sagtens gøre. Mudcake skiller sig ud da det er en tung konfektkage, så det vil ikke være 2 af den samme bund, hvis du sætter den sammen med en almindelig chokoladekage. Jeg synes at chokolade og hindbær går rigtig godt sammen, så din ide er helt fin:). Du kunne også spare dig selv for en masse bagning og nøjes med enten mudcake bunde eller chokoladekage bunde:)

 9. Hej Annette
  Kan man skifte hindbærrene ud med hindbær ekstrakt, da jeg kender en der ikke tåler for godt friske/fost hindbær? Hvor meget ekstrakt vil du tror jeg skulle bruge?

  • Hej Käthe
   Det kan jeg desværre ikke svare dig på. Hindbærerne giver jo god fylde til opskriften, så jeg tror ikke som sådan at man bare kan udskifte dem med ekstrakt. Du er i hvert fald nød til at bruge nogle andre bær, og så kunne man evt. godt prøve med hindbær ekstrakt sammen med dem.:)

 10. Hej . Vil denne hindbær mousse blive meget tynd ? Skal nemlig lave en stor bradepande lagkage og er måske bange for at moussen bliver for tynd ?

 11. Hejsa

  Har du prøvet at bytte hindbær ud med brombær? Tror du det vil kunne lade sig gøre?

  Mange hilsner Christina

  • Hej Christina
   Nej det har jeg ikke prøvet, men jeg tænker godt at det kan lade sig gøre, da brombær også har en smule syrlighed i sig. Det må komme an på en prøve:)

 12. Hej Annette.

  Jeg skal lave en chokoladekage toppet med hindbærmousse til fredag aften.
  Jeg kan læse i din opskrift, at chokolade, husblas og fløde skal være på køl minimum 3 timer.
  Mit spørgsmål er så, om det kan stå natten over, så jeg først fredag morgen samler min mousse (altså cremen med hindbær saften)?

 13. Hej
  Jeg vil gerne bruge denne opskrift i glas sammen med din chokolade mousse her juleaften! Mit spørgsmål er, hvor mangler mousse får man ud af denne opskrift ?

  Mvh
  Sandra Frederiksen

  • Hej Sandra
   Jeg beklager mit alt for sene svar, jeg håber at du prøvede dig frem. Når jeg laver disse opskrifter så er det jo i forhold til fyld i en kage. Men du giver mig faktisk en ide til at måle fyldet op i ml/L, så jeg kan skrive det i opskriften. Så tak for dit spørgsmål.

 14. Hej jeg er en dreng på 11 år der godt kan lide at lave kager. Jeg for besøg af en veninde og vi skal lave en kage. Jeg havde tænkt mig at vi skulle lave hindbær/hvidchokolade moussen og solbær moussen kan det passe samme mvh Jacob

  • Hej Jacob
   Hvor hyggeligt at du kigger ind på min blog:)
   Jeg må indrømme at jeg ikke før har lavet en kage med 2 frugt mousser, så jeg kan ikke give dig et ordentlig svar med hensyn til om de kan passe sammen. Jeg bruger selv en form for chokolade creme/mousse sammen med frugtmoussen. Men kast jer ud i det, og smag. Den vil uden tvivl kunne spises og være dejlig frisk. Hindbær moussen med hvid chokolade er noget sødere end de andre hindbær mousser, så det kunne måske blive godt med den syrlige solbær mousse:)

 15. Kære Annette.
  Tak for din fantastiske, let overskuelige blog!
  Det er efterhånden en årlig begivenhed at jeg besøger dig i søgen efter know how der matcher de ambitioner jeg har for min datters fødselsdagskager. I år er det en hundekage, med hoved og krop i tre lag, betrukket med fondant, jeg har kastet mig over. Jeg vil lave et lag med denne hindbær/chokolade mousse og et med chokolade creme/mousse- men jeg havde tænkt mig at smøre kagen op med hindbærfrosting.. Mit spørgsmål er derfor, tror du det bliver for sødt med både hindbær/choko mousse og hindbær frosting? I så fald, er der en anden frosting du tænker er at fortrække- eller et lag et eller andet jeg evt kunne afbalancere alt det søde med. – Vi elsker sødt, men frygter pludselig det bliver for sødt.

  • Hej Inger
   Åhh tusind tak for de meget fine ord om min side:). Det betyder SÅ meget at den er overskuelig og lige til at gå til for alle.:)
   Det lyder som et super spændende projekt med en hundekage. Den vil helt sikkert vinde begejstring fra din datters side.
   Altså jeg synes jo at denne hindbær frosting er let syrlig i det og derfor god til alt det søde. Men når det er sagt, så er den jo også stadig lidt sød i det. Alternativt kan du bruge en ganache til at smøre op med. Hvis du bruger mørk chokolade er det ikke sødt. Forholdet hedder 1:1, altså 1 dl fløde til 100 g mørk chokolade. Det skal smeltes og afkøles, og inden det når at sætte sig helt hårdt, smører du kagen op med det. Jeg bruger det gerne selv når det har en nutella lignende konsistens:)
   Vend endelig tilbage hvis du har flere spørgsmål:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *