Hindbær frostingLækker frisk og syrlig hindbær frosting opskrift, lavet af den klassiske vanilje frosting.

Hindbær frosting opskrift (til ca. 12 cupcakes med en fin stor swirl)

250 g blødt smør
500 g flormelis
Saft fra frosne hindbær der har fået et opkog
(Du kan også vælge at bruge 200 g friske hindbær til denne frosting. De skal blot skylles i koldt vand, duppes tørre og derefter tilføjes hele til frostingen).

Fremgangsmåden for hindbær frosting

Start med at smide de frosne hindbær i en gryde med lidt vand og bring det til at koge. Si saften fra og sæt den til afkøling. Den skal være helt kold, når du tilsætter den, da frostingen ellers vil smelte. Pisk smør og flormelis let og luftigt. Det er virkelig vigtigt, at det piskes længe nok, da det ellers vil være meget “smør agtigt” og ikke smage særlig godt.

Tilsæt hindbær saften lidt af gangen og pisk godt til. Hindbær frostingen får en helt fantastisk farve af saften og smager virkelig friskt. Smag undervejs og tilsæt evt. lidt mere saft. I mange frosting opskrifter tilsætter man vanilje essens, selvom der også skal en anden smag i. Det kan du også gøre her. Jeg havde ikke noget vanilje essens hjemme og måtte derfor springe det over. Men jeg synes ikke, at det gjorde noget.

Frostingen smager helt fantastisk af friske hindbær. Du kan bruge den som topping på cupcakes eller til opsmøring af dine kager.

Jeg valgte at bruge denne portion hindbær frosting ovenpå mine vanilje cupcakes med skyr

Print Friendly, PDF & Email

39 comments on “Hindbær frosting – frisk og syrlig”

 1. Jeg tog 150 gram friske hindbær, moste dem på en tallerken og sigtede det i en skål så jeg fik kernerne fjernet. MUMS! Der blev til 6 spsk saft. Mmmh hvor smager den bare LÆKKERT! Kan klart anbefales. Tak for dine lækre opskrifter 😀

 2. Hej 😀
  Det ser super lækkert ud men jeg er lidt i tvivl om mængden af frosne hindbær. hvor mange brugte du til at lave dit opkog?

  Vh Emilie

 3. Hej vil det lyser røde farve trænge igennem lyser blå fondant ? Og den chokolade smør crem vil det trænge igennem ?

  • Hej Lisette
   Det burde ingen af dem altså ikke kunne, men det kommer selvfølgelig nok lidt an på hvor tyndt et lag fondant du betrækker med. Jeg har ikke selv oplevet det og betrækker selv med et lag fondant på 3-5 mm:)

 4. Hej jeg vil bare lige høre hvis jeg laver en dobbelt portion hvor lang tid skal jeg då piske frostingen før hindbærrene er kommet i?

 5. Tror du det vil være muligt at få frostingen lilla når den har den her lyserøde farve… Skal bruge det til min datters fødselsdag og lilla er bare farven lige i øjeblikket

  • Hej Christina
   Det er et rigtig godt spørgsmål om det er muligt. Man kunne jo prøve med lidt blå farve, da rød og blå giver lille. Du må prøve det af og meget gerne melde tilbage om det virker:)

  • Hej Ellen:)
   Jeg bruger stort set altid saltet smør i mine frostings og bageværk. Også selvom der egentlig står at det skal være usaltet i opskriften. Personligt kan jeg simpelt hen ikke smage forskel, men det ville en rigtig bager nok kunne;).

  • Hej Sara
   Ja det vil jeg tro at den kan. Jeg kan dog godt blive lidt usikker på om hindbærernes syrlighed kan gøre noget ved marcipanen. Jeg har ikke selv arbejdet så meget med marcipan, så det må nok komme an på en prøve:)

 6. Hej

  Jeg skal lave en lagkage til barnedåb på søndag og tænker at dække kagen med rose swirls med denne opskrift, men kan jeg godt sprøjte den om lørdagen når den først skal spises søndag eftermiddag? Prøvede med imbc og det blev stenhård af at stå i køleskabet.

  Blir denne creme så stiv at man kan lave roserne på siden også? Eller ville du bare smøre kagen op i denne creme og så roser på toppen?

  Hvor meget creme tror du der skal bruges til en lagkage der hedder 30×20 og 8 cm høj?

  Tak for hjælpen og en skide god side 🙂

  • Hej Kristina
   Der er desværre en masse kommentarer der har forputtet sig, så jeg ser den først nu. Det beklager jeg. Jeg svarer alligevel i tilfælde af at andre kan have samme spørgsmål. Denne frosting bliver også hård af at stå i køleskabet, da der er smør i. Så det kan ikke undgåes. Så skal du sprøjte roserne på lige inden servering i hvert fald. Jeg tror sagtens at du kan lave roser på siden, bare sørg for at frostingen er klistret nok og ikke tør. Hvis den er for tør vil den ikke klæbe til kagen. Du kan justere dette ved at tilføje væske:)
   Roser kræver ret meget frosting, så jeg ville nok lave dobbelt portion måske endda x 3:)

 7. Kære Annette
  Måske er det et dumt spørgsmål, men kan det fryses? Jeg skal lave din brownie med hindbærfrosting og ville gerne lave den nogle dage i forvejen, hvis det kan lade sig gøre.

  • Hej Nønne
   Det er bestemt ikke et dumt spørgsmål:), og ja det kan du sagtens kaste dig ud i:). Men jeg vil sige at hvis det kun er nogle dage det drejer sig om, ville jeg ikke være bange for at have den stående i køleskabet. Det kan den sagtens klare:)

 8. Hejsa 😊
  Jeg har før prøvet frostings med frugt, og har desværre oplevet at det begyndte at skille 😔
  Har du oplevet dét med denne opskrift?
  Mvh Anja 😊

  • Hej Anja
   Det lyder virkelig irriterende man ja det kan jo godt ske. Når jeg oplever at mine frostings skiller, så er det fordi at mine ingredienser ikke har haft den samme temperatur, da jeg har lavet frostingen. Så efter en halv time i køleskabet plejer jeg at kunne piske den godt sammen igen:). Denne frosting er super lækker og jeg elsker at man bare lige tilføjer et par håndfulde friske hindbær og får den der lækre syrlige smag i alt det søde;). Jeg har ikke oplevet at den skiller. Men der er nok også forskel på at bruge friske bær og en blendet udgave af hindbær:)

 9. hej Anette jeg er 12år og skallave denne kage til min mors arbejde hvor de nok arbejder 20 stykker skal jeg så lave dobbelt eller

  kh.cecillia

  • Hej Cecillia
   Det lyder da spændende med et lille bageprojekt:). Jo jeg ville nok lave dobbelt portion, så du er sikker på at der er nok. Resten kan fryses ned hvis det ikke skal bruges.:)

  • Hej Helene
   Der må jeg desværre melde pas, det har jeg endnu ikke selv prøvet. Umiddelbart tænker jeg ikke at det påvirker fondanten, men det må nok komme an på en prøve:). Jeg vil lige huske det til næste kage jeg skal lave, så jeg kan teste det:)

 10. Hej Annette!
  Ville høre om du havde prøvet denne frosting som opsmørring, under fondant nu? den lyder vildt lækker, og knap så “tung” som mange af de frostings man bruger som opsmørring… syntes tit det kan blive lidt for meget!
  Jeg syntes bare jeg har hørt at syren fra frugten kan opløse fondanten, som forrige læser også skrev…
  hilsen Camilla

  • Hej Camilla
   Det har jeg vist ikke fået prøvet endnu, men jeg kan sagtens følge dig i at ville prøve noget andet. Den syrlige smag gør nemlig at kagen er knap så sød, og det kan altså godt blive for meget med alt den sødme. Som alternativ kunne du bruge ganache af mørk chokolade, det er ikke tungt og sødt:). Kig evt. på denne kage jeg har lavet, dog uden fondant, men det kan man sagtens:)

 11. Hej !
  Jeg lavede denne opskrift – smagen var lige i skabet, men jeg syntes den blev “grynet” eller som om man tydeligt fornemmede sukkeret i cremen. Hvad har jeg mon gjort galt? for meget hindbærsaft ?
  Jeg havde stuetemp smør og hindbærsaften var kold.

  • Hej Winnie
   Skønt at du kunne lide den:). Når du skriver at du kunne fornemme sukkeret, så tænker jeg at du ikke har fået pisket sukker og æggeblommer godt nok. Det skal piskes rigtig lækkert og luftigt, og når du når til det stadie burde sukkeret være helt opløst:). Derudover er det vigtigt ikke at få pisket flødeskummet alt for “hårdt”. Det må godt være en let flødeskum, men ikke flydende. Det kan nemlig også give en grynet mousse, hvis flødeskummet er pisket meget.

 12. Hej tak for fine og gode fif og opskrifter.

  Jeg står og skal lave Cupcakes til en barnedåb. Det er lidt presset for mig at tylle kagerne på dagen. Kan det gøre 1-2 dage før?

  Havde tænkt at bruge din hindbær frosting, en hvidchokolade hyldeblomst creme og (IMBC) luksus smørcreme evt med smag.

  Har du nogle erfaringer med dette?

  Og hvilke cupcakes vil være gode til at sætte sammen med dette?

  Håber du har tid til at hjælpe.

  Mvh Kristine

  • Hej Kristine
   Tusind tak for de meget søde ord om min side:), det er skønt at andre kan finde inspiration i mine ideer:)
   Du kan sagtens pynte kagerne 1-2 dage før. De skal så bare på køl indtil servering. Køl kan godt udtørre kagerne, det kommer lidt an på opskriften, så det er en risiko du løber. Men test evt. opskriften inden den store dag. Hindbær frostingen er god og en lækker IMBC er også lækker, jeg kender ikke til hvid chokolade hyldeblomst creme, men det lyder virkelig lækkert. Det må da bare prøves:)
   Vanilje cupcakes er jo altid gode, især sammen med en smagfuld frosting, og ellers er en cupcake med smag i, fx hindbær cupcakes, lækker med en helt simpel vanilje frosting. Det er en smagssag hvad man er til. Jeg synes personligt at sødt og surt er ret lækkert sammen.
   2 forskellige slags cupcakes som minimum er en god ide, hvis nogen ikke kan lide den ene slags, kan de nok lide den anden slags;).
   God fornøjelse med projektet:), skriv endelig igen hvis det ikke var svar nok:)

 13. Hej,
  Super lækre opskrifter 👍
  Jeg er langt fra øvet og har ødelagt rigtig mange kager 😜
  Derfor – ville man kunne bruge denne frosting som fyld i kager?

  Mange hilsner
  Jane

  • Hej Jane
   Åhh ja, det kender jeg altså også godt. De kager når som regel ikke til kameraets linse;). Men ja, du kan godt bruge denne frosting som fyld. Det med at bruge frosting som fyld i kager er dog en smagssag. I USA bruger man det rigtig meget. Mit råd vil i hvert fald være at piske den godt, så der slet ikke er smørsmag og så tilsætte godt med smag. Så kan det sagtens lade sig gøre. Tag den ud før den skal serveres, da frostingen bliver helt hård som smør i køleskabet, det er ikke så nemt at spise. Så skulle det vist også være muligt:)

 14. Hey

  Jeg står og skal lave bryllupskage, parret ønsker hverken marcipan eller fondant overtræk, så vil smører kagen op med frosting. Jeg synes bare ofte at frosting bliver enormt søde, men bliver nu i tvivl om denne frosting bliver sød eller syrlig? 🤔 Min tanke var at bundene skal være dine drømmekagebunde, limemousse og en choko ganache/mousse og så smøres op med hindbærfrosting. Men er bange for at det måske bliver for syrligt med lime og hindbær sammen…

  • Hejsa
   Spændende projekt du har gang i😊
   Jeg kan sagtens følge din tanke omkring den søde frosting, for de er som regel ret søde. Du kan vælge at tage halvt af hver, altså 500 g smør til 500 g flormelis, så bliver det ikke så sødt, som med dobbelt flormelis. Det er tit den opskrift de bruger i Amerika. Den skal bare ikke serveres direkte fra køleskabet, da den vil være ret hård så. Med hensyn til smag så ville jeg personligt ikke vælge hindbær, da den vil fungere som den 3. smag i kagen. Det er selvfølgelig en smagssag, men for mange smage kan godt ødelægge helhedsindtrykket. Jeg ville lave frostingen med lime, nu hvor du i forvejen vil lave en limemousse.
   Håber det var svar nok og ellers spørger du bare igen.

 15. Kan det passe du kun bruger saften fra de hindbær? skal de ikke i selv? overvejer at lave den til en barbie kage som jeg vil prøve at lave.

  • Hej Louise
   Ja det passer at jeg kun putter saften i, men det er fordi at jeg ikke bryder mig om fornemmelsen af alle kernerne mellem tænderne😉. Du bruger bare det hele hvis du vil det😃

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *