Ganache til opsmøring

Lagkage smurt op med ganache

Jeg kan godt lide fondant kager. De er super fine, men enormt tidskrævende. Derfor kan jeg rigtig godt lide, at der er et alternativ indimellem. Dette alternativ er super lækkert, og det bliver ikke sidste gang, at jeg prøver det af. Kagen herover er smurt op med en lækker ganache, af en super lækker mørk chokolade. En ganache er fantastisk nem og består kun af 2 ingredienser, nemlig chokolade og fløde.

En ganache har faktisk flere anvendelses muligheder. Du kan piske den op, og bruge den som en creme i en kage. Du kan gøre som jeg har gjort, og smøre en kage op.. Og du kan lade den stå og sætte sig lidt længere, og fylde den på en sprøjtepose og sprøjte den ud på en kage eller cupcakes.

Jeg har smurt rigeligt med ganache på kagen herover. Du kan vælge at skrabe den godt efter hver påsmøring, så du får en skarp kant på kagen istedet. Da ganachen havde stået og sat sig lidt på kagen, har jeg taget en spise ske og lavet det fine mønster, ved at køre skeen rundt. Vil du have krymmel på, skal du arbejde lidt hurtigt, så det hænger ved.

Chokolade ganache opskrift til opsmøring (kagen er 25x25cm og ca. 12 cm høj)

510 g mørk chokolade
4 dl fløde

Du kan enten hælde fløde og chokolade i en skål, og smide det over vandbad. Eller du kan hakke chokoladen fint, varme fløden op og hælde den over chokoladen. Rør indtil chokoladen er helt smeltet.

Uanset metoden skal ganachen nu i køleskabet og køle af. Sæt film over, og sørg for at den kommer helt ned og røre overfladen af din ganache. På denne måde undgår du kondens. Jeg lod min ganache stå et par timer i køleskabet. Vær ikke bange for at den får sat sig for meget,  en tur i mikroovnen og så er den klar til brug. Bare pas på at du ikke får brændt den.
Den skal ikke være flydende, for så kan du ikke få det tykke lag som jeg har på kagen på billedet. Den skal være sådan lidt tyk cremet i det. Brug en palet eller kniv og smør ganachen udover kagen.

Sæt kagen på køl så ganachen rigtig kan sætte sig.

Print Friendly

14 Comments on Ganache til opsmøring

 1. Christina
  14. april 2015 at 12:16 pm (2 år ago)

  Hej, jeg ville høre dig om man kan bruge en chokolade ganache i stedet for en smørcreme når man laver kager med marcipan?

  Svar
  • admin
   14. april 2015 at 1:59 pm (2 år ago)

   Hej Christina
   Jeg har ikke selv prøvet det, men jeg kan ikke se hvorfor man ikke skulle kunne gøre det.:)

   Svar
 2. Jannie
  17. april 2015 at 10:33 am (2 år ago)

  Vil man kunne bruge denne under fondant som en smørcreme?

  Svar
  • admin
   17. april 2015 at 11:36 am (2 år ago)

   Ja Jannie:) det ville du sagtens kunne:)

   Svar
   • Jannie
    17. april 2015 at 11:58 am (2 år ago)

    Mums… Og den bliver ligeså stiv som en palmin smørcreme?

    Svar
    • admin
     17. april 2015 at 12:36 pm (2 år ago)

     Jeg kender desværre ikke palmin smørcreme, så det kan jeg ikke svare på. Men den burde blive hård, så kagen er stabil når du betrækker med fondant:).

     Svar
 3. Lise
  6. august 2015 at 2:35 pm (2 år ago)

  Kan man bruge hvid chokolade i stedet for mørk? Og stadig samme mængde?

  Svar
  • Annette
   9. august 2015 at 7:07 pm (2 år ago)

   Hej Lise
   Du kan sagtens bruge hvid chokolade men så hedder forholdet 1:3. Altså 1 dl fløde til 300 chokolade. Det er en ret stor forskel, men det er man nød til for at få en ganache der kan bruges og størkner rigtigt:). Her er du selvfølgelig nød til at lave vandbad med det hele i skålen. Man kan ikke bare varme fløden og hælde det over chokoladen, det er umuligt at smelte alt den chokolade. Så langt havde jeg ikke selv tænkt første gang jeg prøvede det af;)

   Svar
 4. Lene Nygaard
  5. februar 2016 at 8:52 pm (1 år ago)

  Hej, kan man fortynde sin creme med pisket flødeskum når man har pisket cremen op og syntes den er for kraftig?
  Lækre opskrifter du har her på siden😊
  Hilsen lene

  Svar
  • Annette
   5. februar 2016 at 8:54 pm (1 år ago)

   Hej Lene
   Ja sagtens, altså jeg har ikke prøvet det, men det kan jeg ikke forestille mig at der skulle ske noget ved. Ganache er jo fløde og chokolade, så lidt ekstra fløde (flødeskum) kan da ikke skade. Bare vend den forsigtigt i chokoladecremen:)

   Svar
 5. Line
  18. oktober 2016 at 10:26 pm (8 måneder ago)

  Jeg har set i nogle ganache opskrifter der bliver også brugt smør, hvad er forskellen på at bruge smør og ikke?

  Svar
  • Annette
   25. oktober 2016 at 8:22 pm (8 måneder ago)

   Hej Line
   Ja det har jeg også set, og jeg har faktisk også selv tænkt på at prøve det. Der hvor jeg har læst, at det kan gøre en forskel, er i forhold til glans. Hvis man bruger ganachen flydende, du ved hælder den udover kagen, ser det super flot ud hvis den skinner lidt. Men om det har andre egenskaber ved jeg ikke:)

   Svar
 6. Tanja
  1. maj 2017 at 9:50 am (2 måneder ago)

  Hej

  Hvor meget ganache bruger du til sådan en forkantet kage? Jeg vil gerne lave det i hvid chokolade men er meget i tvivl om hvor meget der skal bruges til en kage på feks. 30×35 cm.

  På forhånd tak for hjælpen 🙂

  Svar
  • Annette
   8. maj 2017 at 9:50 pm (2 måneder ago)

   Hej Tanja
   Åhh det er altid så svært det med mængder. Det kommer jo selvfølgelig helt an på højden af kagen, men jeg ville nok lave ganache af minimum 900 g hvid chokolade til 3 dl fløde. Og ja det er meget chokolade og lidt fløde. Men hvid chokolade opfører sig meget anderledes, så derfor hedder forholdet 1 del fløde til 3 dele hvid chokolade (en del er 100 g). Jeg har ikke selv prøvet det. Alternativt kan du prøve at google det, og se om andre har erfaring med det:)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *