Daim creme

Daim creme

Denne Daim creme er super lækker og meget simpel at lave. Den skal ikke piskes, og er derfor ikke lufttig som andre chokolade cremer. Den består af 3 ingredienser: Daim, fløde og husblas.

Jeg laver som minimum mine chokolade cremer af 1/2 l fløde, da jeg alt for mange gange er endt ud med for lidt, når jeg kun bruger 1/4 l. Jeg skal måske lige nævne at jeg godt kan lide masser af fyld i en kage. For lidt er simpel hen for kedeligt efter min smag.

Daim creme opskrift

6 pakker Daim af 56 g (336 g)
1/2 L fløde
3 blade husblas

Fremgangsmåden for daim creme

Start med at lægge husblas i blød i iskoldt vand, det må gerne ligge en halv times tid. Hak din daim chokolade godt ud. Men ikke helt fint. Lige præcis daim creme må gerne være lidt crunchy, og det er kun chokoladen der smelter. Daim og fløde hældes i en gryde og varmes op til alt chokoladen er smeltet. Rør godt rundt i det undervejs og hold øje så det ikke brænder på.
Når chokoladen er smeltet, tages den af varmen. Jeg har ikke personligt oplevet at cremen ikke vil lykkedes, fordi det ikke når en bestemt temperatur.
Fortsæt med at røre lidt. Så vrider du alt vandet fra husblassen og tilsætter den til chokoladen/fløden. Rør godt rundt til du er sikker på, at det er helt opløst. Hvis det ikke smelter helt, kan du ende op med “vingummier” i din creme, og det er ikke så lækkert.

Når du har tilføjet alt husblas sætter du film over din creme, helt ned så det rør cremen, for at undgå kondens. Det kan nemlig ødelægge din creme. Sæt cremen i køleskabet og lad den blive iskold.

Jeg laver den gerne enten om morgenen, hvis jeg skal fylde kagen om aftenen. Eller om aftenen og lader den stå natten over.

Fjern filmen og rør i din creme med en helt almindelig ske. Det er fantastisk nemt og du risikerer ikke at stå med en creme der er skilt, fordi du har pisket for meget. Det har jeg selv oplevet alt for mange gange. Men som nævnt længere oppe, så bliver cremen her ikke lufttig når den ikke piskes. (Ønsker du det, skal du tilføje noget mindre chokolade til fløden, og piske den op når den er kold).
Rør indtil du synes cremen er jævn og cremet. Den bliver jo ikke flødeskums stiv, men cremet nok til at putte på en sprøjtepose (hvis du bruger sådan en når du fylder din kage) og sprøjte på kagen.
Hvis nogen skulle undre sig over at jeg gør det på den måde, er det for at få et jævnt lag fyld. Er du god til øjemål, kan du sagtens bare hælde cremen på kagen og jævne den ud med en kniv eller lign. Det er bare vigtigt, at det er helt lige/jævnt, da du ellers kan ende op med en skæv kage.


Print Friendly

13 Comments on Daim creme

 1. Maria
  11. marts 2015 at 4:28 pm (2 år ago)

  Hej lækker opskrift

  Svar
 2. Maria
  11. marts 2015 at 4:29 pm (2 år ago)

  Hvor stor springform passer denne mængde til?

  Svar
  • admin
   12. marts 2015 at 11:05 am (2 år ago)

   Hej Maria
   Det er af en ½ l fløde, så der bliver temmelig meget creme ud af det. Jeg vil sige omkring en 25 cm, men det afhænger helt af hvor meget fyld du godt kan lide i dine kager:). Personligt er jeg selv ret glad for meget fyld;)

   Svar
 3. Tina
  9. februar 2016 at 9:01 am (1 år ago)

  Hej Annette
  Ville lige høre om dine fyld kan fryses
  Da jeg skal lave 3 kager men de skal fra Sjælland til nord Jylland og samles der derfor må de gerne være lavet før
  Tak for nogle dejlige opskrifter
  KH Tina

  Svar
  • Annette
   9. februar 2016 at 10:12 am (1 år ago)

   Hej Tina
   Jeg plejer gerne selv at fryse rester af mine frugtmousser, og det er gået fint. Jeg har også læst om andre der fryser fyldte kager ned for at tø dem op igen når de skal spises, uden problemer. Prøv evt. Google for at finde noget omkring det:)

   Svar
 4. Ginnie
  2. august 2016 at 6:48 pm (9 måneder ago)

  Hej. Kan man bruge fx Toblerone i denne i stedet for daim? Så det ikke bliver din Toblerone creme, men mousse fordi man komme husblas i? 😊

  Svar
  • Annette
   4. august 2016 at 8:09 pm (9 måneder ago)

   Hej Ginnie
   Du kan sagtens bare tilføje et blad husblas til toblerone cremen:). Bare sørg for at den varme chokolade og fløde er varm nok, altså uden at være brændende varm, så husblassen kan smelte:)

   Svar
 5. Maria Louise
  25. september 2016 at 11:02 am (7 måneder ago)

  Kan man bruge denne som fyld ovenpå en kage? 🙂
  Tænkte eventuelt at sprøjte den på med en sprøjtepose.

  TAK for lækre kage opskrifter.

  Svar
  • Annette
   28. september 2016 at 7:35 pm (7 måneder ago)

   Hej Maria Louise
   Det burde også være muligt at bruge den som fyld ovenpå en kage. Dog skal du være opmærksom på at bruge en åben lidt stor tyl, da karamellen fra den hakket daim kan sætte sig fast i tyllen:)

   Svar
 6. Laima
  3. februar 2017 at 4:12 pm (3 måneder ago)

  Kan jeg komme denne creme på om aftnen, dagen før kagen skal bruges?

  Svar
  • Annette
   18. februar 2017 at 8:25 am (2 måneder ago)

   Hej Laima
   Ja du kan sagtens fylde cremen i kagen dagen inden den skal serveres:)

   Svar
 7. Maja
  10. marts 2017 at 10:25 pm (2 måneder ago)

  Hvor lang tid skal dem mindst stå på køl eller frys?

  Svar
  • Annette
   13. marts 2017 at 8:03 pm (1 måned ago)

   Hej Maja
   Det er lidt svært at sige. Den skal bare være iskold. Så sæt den nederst i køleskabet, der plejer at være koldest. Og tjek evt. efter et par timer:)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *