Browniekage med hindbær mousse

En lækker opskrift på browniekage med hindbær mousse. Opskriften her er nem og super lækker til kaffen eller som dessert.

En skøn opskrift på chokoladekage med hindbær mousse på toppen. Det kan ikke blive mere enkelt og dog SÅ lækkert.

Start med en brownie bund og hæld en hindbær mousse udover. Pynt med flødeskum. En browniekage med hindbær mousse er virkelig nem at lave. Lad dig ikke skræmme af at der skal husblas i moussen. Jeg lover dig, at det smelter fuldstændig i den varme hindbær puré.

Ingredienser til brownie bund (bagt i en 20 cm rund form, ca. 2 cm høj)

56 g smør
115 g god mørk chokolade
165 g sukker
2 æg
1 tsk. vanilje sukker
47 g mel
En smule salt

Fremgangsmåde

  • Smør og chokolade smeltes i en gryde, evt. vandbad så det ikke brænder på.
  • Hæld det i en skål og lad det afkøle en smule.
  • Tilsæt sukker og rør rundt med et piskeris.
  • Tilsæt æg et af gangen.
  • Tilsæt vanilje sukker og rør godt ind i dejen.
  • Vend til sidst mel og salt i dejen med en dej skraber.
  • Smør formen eller pak den ind i bagepapir.
  • Hæld dejen i og bag ca. 25 min ved 180 grader. Tjek evt. undervejs.

Opskriften er en halvering af den brownie opskrift jeg har her på bloggen.

Tag kagen ud og afkøl den fuldstændig. Jeg har brugt et “pap” fad til denne kage på 1 cm tykkelse. Jeg har altid nogle stykker af disse fade i skabet. De er så simple og neutrale, og det kan jeg godt lide. Jeg tørrer dem gerne over med en klud efter brug, og bruger dem 2-3 gange før de ryger ud.
Sæt en bagering eller springform rundt om, og stram godt ind, så moussen ikke kan løbe ud i siden. Nu er du næsten klar til at lave din browniekage med hindbær mousse.

Chokoladekage med hindbær mousse - Annettes kagerBrowniekage med hindbær mousse - Annettes kager

Ingredienser til hindbær mousse (Se billedet for mængde, kagen er ca. 20 cm i diameter)

100-150 g hindbær (friske eller frosne)
3 blade husblas
70 g sukker
4 past. æggeblommer
2 1/2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

 • Læg de 3 blade husblas i is koldt vand i et kvarter 20 minutter.
 • Blend eller hak dine hindbær til en puré og hæld det i en gryde.
 • Varm pureen op, put husblassen i og rør rundt indtil den smeltet.
 • Tag det af varmen når det så småt begynder at boble.
 • Køl det af. (Kogningen er af hensyn til de bakterier, der kan opstå i poser med frosne bær. Bruger du friske bær, kan du tage puréen af varmen når husblassen er smeltet helt.)
 • Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt, til det er helt hvidt.
 • Pisk fløden i en anden skål, til en let flødeskum.
 • Vend æggesnapsen i den lune hindbær puré lidt af gangen. Det er en vigtig detalje at tage lidt af gangen, så masserne langsomt får den samme temperatur uden at få et temperatur chok.
 • Vend herefter ægge/hindbær blandingen i den lette flødeskum.
 • Moussen er klar til brug med det samme.

Samling af kagen

Hæld moussen over kagen, og ryk den lidt frem og tilbage for at få en jævn og glat overflade. Stil kagen på køl. Min mousse havde sat sig allerede efter 2 timer, så du behøver ikke lave denne dessert en dag i forvejen. Men moussen får selvfølgelig lidt mere smag, jo længere tid den står. Opskriften her er fra min hindbær mousse jeg også bruger til kagefyld.

Hindbær mousse med husblas - Annettes kagerBruger du denne mousse som fyld i en kage, kan du godt nøjes med 2 blade husblas.

Browniekage med hindbær mousse

Browniekage med hindbær mousse - Annettes kagerSkær rundt i kanten af bageringen, inden du forsigtigt tager den af kagen. Pynt herefter med fx. flødeskum og hakket mørk chokolade som jeg har gjort eller noget helt andet.

Opbevar den i køleskabet indtil den skal spises, tag den ud 1 kvarters tid før, så den ikke er helt køleskabs kold.

Print Friendly, PDF & Email

142 comments on “Browniekage med hindbær mousse”

 1. Den ser så lækker ud den kage! 🙂 Der står man skal gøre hindbærrene til en pure og derefter hælde det i en gryde med husblasen i. Hvor lang tid har husblasen stået i det kolde vand inden? Og når det puttes sammen i en gryde, skal det så varmes lidt op eller opløses husblasen af sig selv med hindbærrene ?

  • Hej Regitze
   Det er nogle gode spørgsmål som jeg lige får flettet ind i opskriften. Jeg lader husblassen ligge i et kvarters tid til 20 minutter. Og ja din puré skal varmes op så husblassen smelter. Bruger du frosne bær vil jeg anbefale at bringe det i kog, for at slå de bakterier ned der kan opstå i poser med frosne bær. Jeg har umiddelbart kun hørt det om hindbær, men der er jo ikke noget galt i at være forsigtig;).

  • Hej jeg er bange for at kagen ikke kan være i en springform fordi at min springform er meget lav men hvor høj bliver kagen ca.?:)

   • Hej Heidu
    Det er altid lidt tricky med husblas når man ganger en opskrift op. Jeg tror at jeg ville bruge 2 blade ekstra. Så jeg ville ikke gange det med 3:)

 2. hej Annette
  Den høje bage ring du har brugt på billedet, hvor høj er den og hvor har du købt den?

  Hilsen
  Merethe

  • Hej Merethe
   Jeg vil skyde på at den er 10 cm høj:). Jeg mener at det var den hollandske shop jeg købte den i, men jeg kan simpel hen ikke huske det. Men de forhandles rigtig mange steder, også i isenkram butikker:)

 3. Endnu et spørgsmål:-)
  Brownie bunden, kan jeg gange den 4 gange op og bage i springform 26 cm,
  Og dele i tre, til lagkage?

  Hilsen
  Merethe

  • Hej Merethe
   Jeg har selv prøvet netop det du beskriver, og det gik ikke godt. Kagen blev slet ikke færdigbagt og den blev brændt på ydersiden. Jeg tænker at en brownie er lidt speciel da den er meget svampet indeni, og at det forsvinder hvis man gennembager den i den tykkelse. Kan du følge mig? Jeg ville nok bruge en mudcake istedet. Eller bage dine brownie bunde af 3 gange, det kan selvfølgelig sagtens lade sig gøre:)

 4. Altså der står: “Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt til det er helt hvidt. Pisk fløden til en let flødeskum.” Skal disse piskes i hver sin skål? Og efterfølgende blandes sammen eller hvordan? (-:

  • Ja sagtens:). Det skal bare være noget man kan tage af uden at ødelægge moussen:). Jeg får lige skrevet det ind i opskriften;)

 5. Hold nu op en fin blog, det er bare synd man har valgt en farve til skriften som er virkelig svær at se på en skærm

  • Hej Heidi
   Ja umiddelbart kan jeg ikke se at man ikke skulle kunne det. Man kan fryse kager med mousse som fyld og en brownie kan man også sagtens fryse, så gør du bare det:). Meld endelig tilbage når du så skal bruge kagen, om det er gået godt og hvordan den smager. Så kan jeg skrive det ind i indlægget som info til andre:)

  • Hej Joan
   Det er egentlig sjovt at jeg ikke er blevet spurgt om det før;). Men jeg tror jeg vil sige en 8 pers., men så er det jo ikke et kæmpe stykke til hver. Så det handler selvfølgelig også lidt om hvornår den skal serveres, og om det er til nogen som elsker kage;)

 6. Jeg har kun en 26 cm-form herhjemme. Kan jeg bruge den? Er bange for at kagen vil være alt for ”flad”. Skal jeg doble din opskrift for at få den fine form som du har? På forhånd tak.

  • Hej Gülcan
   Ja brug du bare den form og så dobbelt op af opskrifterne.:). For jeg tror ikke at der vil være nok mousse hvis du kun laver 1 portion:)

    • Tak fordi du deler Rikke:). Jeg står faktisk selv og skal lave en på 25 cm på fredag, så jeg vil da gøre det samme som dig og tilføje det til opskriften:)

     • Hej Rikke og Annette

      Jeg har lige et enkelt spørgsmål, i skriver i ville lave 1,5 portion til en 26 cm springform, vil i så også tage 1,5 gang af husplads eller ville i bare bruge de 3 stk. der står i opskriften, jeg har nemlig ikke prøvet før at arbejde med husplads, så vil helst ikke putte for meget i, hvis dette giver en forkert effekt 🙂

 7. Kagen ser bare super lækker ud! og vil rigtig gerne prøve og lave den i morgen. jeg vil også lave 1,5 portion 🙂
  Men jeg har kun AgerAger og plejer at bruge det til cheese cake osv..
  Har du en ide om hvor meget jeg skal bruge til 1,5 portion i stedet for husblas ?

  • Hej Maria
   Jeg ser desværre først din kommentar nu, da jeg ikke var hjemme hele dagen igår. Jeg håber at du har fundet en løsning på dit spørgsmål og fik afprøvet den lækre opskrift:)

 8. Hej
  Jeg synes denne kage ser rigtig dejlig ud og skal helt sikkert prøve den. Jeg arbejder med fødevarer til hverdag og er blevet anbefalet af fødevarerstyrelsen altid at varmebehandle hindbær fra frost 🙂
  Metalringen har jeg købt i kop og kande, har også tit brugt plastik ringe fra samme butik. Mvh mette

 9. Hvordan kan det være, at moussen har brug for det ekstra blad husblas? For mig at se ville “kage-låget” da trykke ned på moussen hvis den skal bruges som fyld, og derfor behøver den vel også være godt afstivet (i min logik 😉 ). Ligesom den skal når den som her står frit?
  Jeg er på ingen måde særlig erfaren indenfor mousse kager. 😉 Men hvis jeg prøvede denne opskrift, ville jeg jo snige mig til at nøjes med 2 blade husblas. Så jeg spørger for at undgå en flydende fiasko. 😀
  Det er mit første besøg her hos dig, og jeg er slet ikke færdig med at kigge. Der er mange lækre kager, og du styler dem meget indbydende.
  Jeg kom for at se chokolade frosting, men kom vidt omkring.

  • Halløjsa:). Skønt at du kan bruge min side til noget:). Og skønt med kritiske spørgsmål;).
   Jeg kan sagtens følge dig i dit spørgsmål.
   Forskellen på antallet af blade husblas påvirker “blødheden” af din mousse. Når moussen selv skal stå, så skal den være noget stiv i det, uden at blive budding agtig. Mens den som fyld i en kage godt må være lidt mere cremet.
   Denne mousse er meget flydende, inden den får lov til at sætte sig, derfor skal man bruge en kagering rundt om kagen, når man fylder den. Det vil jeg til enhver tid anbefale til alle fyldte kager, også helt “almindelige” lagkager. Det giver en super flot, høj og lige lagkage. Når du bygger en kage op i en kagering, vil kanten holde fyldet inde i kagen, og derfor sker der ikke noget når du lægger “kage-låget” ovenpå.:)
   Jeg håber at det var svar nok, og ellers må du endelig skrive igen. I sidste ende kan du også sagtens bruge 3 blade husblas selvom det er til fyld, det er helt op til dig:)

  • Hej Milla
   Det ved jeg faktisk ikke, men jeg ville ikke gøre det. Årsagen er at moussen jo er blottet, og ikke lukket inde i en kage. Men brownien kan du godt bage før tid, og moussen tager ikke forfærdelig lang tid at lave.:)

 10. Lyder sørme lækkert!

  Jeg kunne godt tænke mig at lave den med blåbær i stedet for hindbær – har du et bud på mængde og evt. andre forbehold jeg skal tage for at få et godt resultat?

 11. Det ser ud til at være en rigtig lækker kage. Jeg ku godt tænke mig at lave den, men jeg har måske er lidt dumt spørgsmål 😉
  Skal kagen bages ved 180 i alm. ovn eller varmluftsovn?

  • Hej Christina
   Det er altså også en virkelig lækker og nem kage:). Du spørger ikke dumt, jeg kan også selv blive i tvivl når jeg finder opskrifter. Men jeg har lært at hvis der ikke står andet, så skal man gå ud fra at det er almindelig ovn. Så det er det også her:)

 12. Hold da fast mand hvor blev min kage flot!!! Jeg var jo også så klog at bruge jordbær istedet for hindbær og først BAGEFTER opdage, at du også have en opskrift med jordbær, så derfor kom der lidt for lidt jordbær i, men ikke noget gæsterne lagde mærke til! 🙂

  • Det lyder rigtig godt Simon:). Mængden af jordbær og hindbær har jo bare en indflydelse på smagen, der kan man selv eksperimentere lidt:). Jeg ville da rigtig gerne se din kage:). Hvis du har lyst til at dele er der facebook siden: Cupcakes med stil eller Instagram profilen: Annettescupcakes;)

 13. Hej Annette 🙂 jeg skal lave en lagkage, og hende jeg skal lave den til, vil gerne have en brownie bund nederst, det er en bradepande lagkage, kan jeg godt lave denne opskrift, hvis jeg ganger den med tre og så bruge den som bund?

  Mvh. Simone.

 14. Hej Annette,
  Hvor høj bliver selve delen med mousse? Jeg påtænker nemlig at købe noget kage folie som jeg kan bruge som kant inden jeg hælder moussen ovenpå bunden.
  Vh. Manuela

  • Hej Manuela
   Det var et rigtig godt spørgsmål du kom med der, og jeg er bange for at jeg ikke kan svare dig præcist. Mit bud må være ca. 4 cm. Kagen i alt er ikke højere end 10 cm:). Jeg håber at det kan hjælpe dig lidt:)

  • Hej Ida
   Det tror jeg sagtens at du kan, det er jo så bare en lagkage.
   Men jeg ville lave den i en ring der passer i højden, så den får lov til at sætte sig i den. Skal den bare serveres sådan, uden opsmøring eller noget andet, så ville jeg først tage den ud af ringen lige inden den skal serveres. Står den først og opnår stuetemperatur, vil jeg være nervøs for, at den kan blive så blød, så moussen bliver mast ud mellem bundene.

 15. Et tip: tilføj tre spiseskeer portvin til browniebunden. Det gjorde jeg, og det blev den bare endnu mere lækker af 🙂
  Tak for den dejlige opskrift.

 16. Jeg lavede denne kage i dag og den blev en vildt succes! Formåede dog ikke at piske æggesnapsen helt hvid og luftig, da jeg piskede både æg og sukker sammen fra starten. Jeg kan forstå at man skal starte med æggene før man kommer sukker i. Men det gik alligevel med den konsistens jeg fik 🙂
  Lavede også fødselsdagsbollerne efter din opskrift. Aldrig har jeg set så flotte og smagt så gode boller 🙂
  Jeg er virkelig ikke særlig erfaren, når det kommer til bagning, men fulgte dine opskrifter, så tusind tak!! Og tak for en god blog og flotte billeder 🙂

  • Hej Camilla
   Skønt med dine succeser med opskrifter her på min blog:). Det lyder da godt at det gik fint med moussen selvom du ikke fulgte opskriften 100 %:). Det er en virkelig lækker kombination med brownie og mousse:).
   Opskriften på bollerne er jo fra min skønne svigermor, og ja de er virkelig gode:). Vi laver dem HVER gang vi holder fødselsdag herhjemme, og også når vi bare vil hygge med nybagte boller;).
   Tak for de meget søde ord om min blog:). De varmer:)

 17. Min er blevet en smule hård rundt i kanten men dejlig svampet i midten. Har givet den ca 20 min ved 180 grader. Andre der har oplevet det? Tænker ar skære de 0,5 cm af inden jeg kommer moussen på.

  • Hej Ditte
   Ja det er lidt ærgerligt når det sker, for en brownie er ikke god hvis den er alt for hård og smager brændt. Der er forskel på ovne, måske du skal prøve at skrue lidt ned eller også bage den i kortere tid næsten gang:)

 18. Hej

  Vil gerne lave ovennævnte kage, men anvende en hjertebageform på 26cm. Hvor mange gange skal jeg gange op vil du tro? På forhånd tak

  Hilsen Karin

  • Hej Kamilla
   Det var da et godt spørgsmål, for jeg har aldrig haft problemer med det. Jeg bager ved almindelig ovn, og så er kagen jo ikke så høj, så det er meget begrænset hvor meget den hæver. Jeg håber at det svar kan hjælpe dig:)

 19. Jeg har lige lavet denne lækre kage. Jeg fulgte din opskrift, dog med lidt flere bær i moussen.
  min brownie bund blev helt knasende af sukker i bunden, er det normalt?
  Det var en helt lækker detalje.

  • Hej Lise
   Nej det er ikke meningen at det skal knase af sukker. Det må være fordi at det ikke har kunne nå at smelte af den lune chokolade.
   Heldigt at det ikke gjorde noget:)

 20. Hej. Hvis man bruger en almindelig springform, og smørre en smule olie rundt i kanten, kan det så lade sig gøre at få den af uden moussen bliver ødelagt? 🙂 👍

  • Hej Anne
   Hvis du bruger en springform, er det samme princip som med den her ring jeg har brugt. Du tager bare en tynd eller lang kniv og skærer lige kanten fri hele vejen rundt, inden du åbner din springform:) Ingen olie:)

 21. Hej.
  Har lavet kagen og mums den var god, syntes hele familien. Men ville høre om man muligvis kunne lave den med blåbær istedet for hindbær?:-)

  • Hej Mia
   Jeg tænker at du kan lave den med lige de bær du har lyst til:). Alternativt kunne du fylde friske blåbær ovenpå hindbærmoussen:)

 22. Kan den pyntes med hvid chokolade ganache eller blir det for vammelt?

  Hvis jeg gerne vil have et råt/rustikt look, ville du så smøre ganache på med en smørkniv eller??

  Jeg vil gerne pynte med små blå/lilla og gule blomster, men ved ikke hvilke man kan bruge – nogle input?

  Og tak for en dejlig side – skønt med inspiration 😀

  • Hej Kicki
   Hvid chokolade ganache er sødt ja, men det er jo en smagssag om du synes at den skal på denne kage. Jeg ville dog smøre den på når kagen stadig står i formen, da en mousse jo ikke er så stabil. Men hvis du evt. bare hælder den ud over kagen, så kan du jo sagtens gøre det uden formen lige inden servering. Så kan du evt. hjælpe ganachen lidt på vej, så den løber ned af siderne, det ser meget fint ud:)
   Blomster til pynt ved jeg desværre intet om, jeg er faktisk ikke engang klar over om de er spiselige de blomster andre kagebagere bruger.

 23. Jeg vil prøve at lave den på lørdag og skal servere den søndag.
  Jeg har 2 spørgsmål, det ene er om en springform er for lav? Og det andet er om jeg skal fjerne ringen/siderne umiddelbart lige efter at moussen har sat sig eller om jeg godt kan lade dem stå i formene med siderne på til lige inden den skal pyntes og servere?

  • Hej Majken
   Du har nok fået kastet dig ud i projektet ud, men jeg vil alligevel svare på dine spørgsmål. En springform er ikke for lav, medmindre man har planer om at fylde virkelig meget mousse på kagen. Og ja jeg lader altid mine kager stå i formen indtil de skal serveres. Selvom der er husblas i, kan jeg forestille mig at moussen kan stå og blive en smule “træt” i det, hvis den kommer ud af formen længe før servering.:)

 24. Hej 🙂 jeg vil prøve denne kage i næste weekend. Og er lidt i tvivl 🙂 skal min form ikk smøres inden jeg kommer mouse i?
  Jeg har kun en springform – så skal jeg tage brownie ud og køle og så ligge i igen og så hælde mouse i?

  • Hej Leila
   Jeg plejer selv at bage kagen i en anden form, for så at samle den i bageringen, derfor har jeg ikke tænkt over det før. Men jeg ville tage kagen ud og vaske springformen inden jeg samler den igen med mousse. Moussen sidder kun fast i kanten af formen og det plejer at gå fint med at skære den løs hele vejen rundt, inden man tager formen væk:)

 25. Hejsa, bagte lige kagen den ene dag og den er da bare helt fantastisk nem at lave. Jeg er 14 år og er meget glad for bagning. Det er en af de første kager jeg laver med mousse, og det har givet mig mod på det.

  Har lige et spørgsmål, kan denne mousse også lavet med andre bær?

  • Hej Sara
   Jubii og fantastisk med succes når man bager noget for første gang:).
   Ja du kan sagtens lave moussen med andre bær, faktisk vil jeg mene at du kan bruge lige de bær du har lyst til:)
   Rigtig god fornøjelse med det:)

 26. Hej, jeg bagte denne super lækre kage forleden. Jeg oplevede dog at moussen og brownien ikke hang helt sammen – så da den skulle skæres ud dagen efter skilte de to dele sig lidt fra hinanden. Har jeg mon gjort noget forkert ? 🙂 …men ellers smagte den super godt 🙂

  • Hej Helene
   Fantastisk at du kunne lide kagen:). Min første tanke er at der måske har været for meget husblas i din mousse, har du holdt dig til opskriften? Jeg har aldrig selv oplevet det:)

 27. Hej Annette.
  Jeg skal bage kagen i weekenden, men skal lave den dobbelt.
  Skal jeg også fordoble husblas, eller hvor meget tænker du der skal i?
  Vh Camilla

 28. Hej 🙂
  Skal man si kernerne fra hindbærrene væk efter de er blendet eller skal de med i moussen?
  Kan jeg lave moussen dagen før den skal spises? Og så have i køleskabet indtil?

  • Hej Yvonne
   Ja du kan sagtens si kernerne fra hvis du ikke bryder dig om dem. Det er heller ikke altid så rart at sidde tilbage med dem mellem tænderne;). Du kan sagtens lave moussen dagen før, men den skal hældes på kagen når den er færdiglavet. Så kan kagen stå i køleskabet 1 dag. Hvis du laver moussen dagen før vil den sætte sig allerede efter nogle timer, og den vil ikke sætte sig igen hvis du så rør rundt i den dagen efter og hælder den på kagen.:)

 29. Hejsa 😊 Den ser bare så fin ud den kage, den skal jeg prøve at lave ☺️ Har du erfaring med at lave den eller evt. blot nogle af elementerne dagen i forvejen? Mvh. Stephanie

  • Hej Stephanie
   Den er også virkelig lækker og ret enkel at lave. Selve kagen kan du sagtens lave et par dage i forvejen og pakke godt ind i film, så den ikke bliver tør:). Men moussen sætter sig ret hurtigt, så den skal du først lave lige inden du hælder den på kagen.:)

 30. Jeg vil gerne lave kagebunden inkonvenabel bradepande , skal jeg gange opskriften med 3 eller 4 ?
  Har planer om at lave solbærmousse som jeg vil sprøjte ud som toppe ovenpå kagebunden a’la form som flødeboller
  Skal jeg lave moussen med 3 blade husblas så toppene ikke falder sammen ?
  Skal jeg lave moussen et par timer før jeg sprøjter toppene ud på kagen så moussen kan sætte sig , eller anbefaler du noget andet ?

  • Hej Pia
   Jeg tror at jeg som minimum ville gange denne opskrift med 4 eller 5. Du kan også tage opskriften her fra mine brownie cupcakes, der er opskriften doblet op, og du skal så gange den med minimum 2 måske 2,5.
   Hvis du skal sprøjte moussen skal den laves før, da denne opskrift er helt flydende, når den er klar til brug. Jeg har ikke selv prøvet det før, som du vil gøre, og ved ikke hvordan moussen vil opføre sig, hvis du først lader den sætte sig, for derefter at hælde den på en sprøjtepose og sprøjte ud. Jeg kan godt blive nervøs for om den vil blive lidt mere flydende igen, men det må komme an på en prøve tænker jeg.:). Ja det er måske en meget god ide at bruge lidt mere husblas:)

 31. Har du ikke sigtet dine hindbær efter de er kogt? 🙂 Tænker for at undgå alle kernerne.
  Jeg glæder mig til at afprøve den til min fødselsdag i denne måned.

 32. Hejsa.

  I morgen skal jeg til optagelsesprøve til bagedysten, og jeg har overvejet denne kage. Dog har jeg tænkt mig at tilføje en myseostmousse:
  200 g myseost
  2 spsk. honning
  2 spsk. fløde
  4 blade husblas
  3 dl fløde
  200 g friske jordbær

  tror du, det vil passe ind?

  Skriv gerne på 25 68 59 49, idet jeg mangler lidt råd.

  Mvh,
  Laust

 33. Hejsa! Vil man kunne lave kagen to dage før den skal serveres og bare opbevare den på køl?Eller vil du anbefale måske 1 dag før? Dette er mere pga. tidspres 🙂

  Mvh Natasha

  • Evt. skulle jeg så lave browniebunden 2 dage før og så måske moussen 1 dag før eller evt. et par timer før den skal serveres? Hvad ser du mest optimalt 🙂

   • Hej Natasha
    Jeg ville nok selv lave brownien et par dage før, pakke den godt ind i film og have den stående på køkkenbordet. Så ville jeg lave moussen dagen før og smække den på.:)

 34. Hej 🙂

  Jeg synes den ser så lækker ud! Tænker at lave den til min kæreste til hans fødselsdag. Men tænkte om det ville du med en bund af hakket kiks vendt i smør, med chokoladeknapper i?

 35. Hej Annette
  Jeg vil forsøge at give mig i kast med en fondantkage til min søns fødselsdag. Han kan ikke tåle mælkeprodukter, så jeg må derfor tænker lidt i alternativer. Jeg have drømt om din mud-kage som bund, og så de to andre kagelag med lyse bunde. Dog er der mælk i mud-kagen. Tror du sådan en browniebund her ville kunne bruges i stedet for? Og har du ellers erfaringer med mælkefri fondantkager? Jeg har fundet en allergi-fløde, som jeg håber kan erstatte alm fløde i mousserne

  • Hej Mathilde
   Det lyder som en spændende udfordring du skal igang med:)
   Jeg ved ikke hvordan en mudcake ville være uden mælk, så jeg tror faktisk at jeg ville tage brownien som du selv forslår. Men den er altså også virkelig lækker og svampet, så det kan du roligt gøre:). Nej jeg har desværre ikke erfaring med mælkefri kager i det hele taget, men prøv google, evt. på engelsk, jeg er sikker på at der er masser af andre kage bagere der har god erfaring inden for det:)

 36. Kære Annette

  Jeg skal bage kagen i dag, og den skal serveres i morgen eftermiddag. Jeg skal bage den med en brownie bund og hindbær mousse og en brownie bund som top. Kan man det ?

  Jeg har tænkt mig at tage den ud af formen og overtrække den med fondant kan man det ? og kan man overtrække den i dag og sætte den i køleskabet og servere den i morgen?

  kærlig hilsen Anne

  • Hej Anne
   Det er jo desværre lidt sent at svare dig kan jeg se, så jeg håber at du fandt en løsning. Hvis der skulle være andre med samme spørgsmål vil jeg alligevel svare:).
   Umiddelbart tror jeg godt at du kan lægge en browniebund ovenpå, men det er ikke noget jeg selv har prøvet. Det er jo sådan med mousse at den kan “splatte ud” mellem kagebundene, og det vil man helst undgå. Så jeg vil tro at det kommer an på konsistensen af moussen, altså hvor fast den er og hvor tyk browniebunden der kommer ovenpå er. Ja jeg tror sagtens at du kan overtrække med fondant, men så ville jeg nok smøre den op med noget først. Som smørcreme eller ganache.:)

 37. Hej Annette
  Dejlig opskrift!!!
  Kunne det tænkes at man kan lave/servere kagen hver for sig. En dessert som portionsanrettes, hvor moussen afkøles og sætter sig i en sprøjtepose, for derefter at sprøjte små hindbærmousse toppe?
  Kh

 38. Hej Annette. Jeg er lige faldet over din lækre kage. Hvor meget tror du, at du ville gange op når jeg har en springform på 24 Ø?

  • Hej Maiken
   Tja for ikke at stå med for mange halve besværlige mål, så ville jeg nok tage en halv x af opskriften mere med. Det betyder jo selvfølgelig at der vil være en lidt tykkere kagebund og mousse, men det gør nok ikke noget;).

  • Hej Karen
   Den er virkelig også lækker:). Ja hvor mange der er til er nok lidt et spørgsmål om temperament. Men jeg vil skyde på en 8 stykker:)

 39. Kære Anette

  Min kusine og jeg har vundet en kagekonkurrence med din dejlige brownieopskrift.

  Tak for opskriften!

  Mvh.

  Sofie, 9 år

 40. Lækkert ser det ud.
  Jeg vil lave en lagkage med en mudcakebund, tobleronecreme og dine cake boss bunde som midt og top. Øverste lag havde jeg tænkt skulle være denne mousse med hindbær. Kan jeg lave den i dag og så først lægge kagen sammen i morgen når den efterfølgende skal smøres op med frosting?

  • Hej Maria
   Jeg ser desværre først dit spørgsmål nu. Denne mousse opskrift kan ikke laves på forhånd, da den vil sætte sig meget hurtigt efter at den er lavet. Så kan du evt. lave hindbær skum istedet😊

 41. Hej.
  Jeg skal lave kagen her imorgen men jeg skal lave 2 af dem, også ved jeg ikke om jeg skal lave dobbelt af det hele også bare lave de to kager samme tid eller om jeg skal lave den ene først også den anden bag efter?
  Da jeg har hørt noget med husblas og sådan 🙂

 42. Hejsa
  Jeg lavede kagen igår ,med blåbær mousse istedet for ,jeg dobbelt op opskriften op , men jeg syntes at brownies knasede noget som om sukkeret ikke var smeltet ??? Og den fik ca 12 min mere i ovnen .
  Vh Karin 😀😀

  • Hej Karin
   Hmm, det har jeg ikke selv oplevet før. Du kan prøve næste gang, at varme smør og chokolade lidt længere tid og blande sukker i lidt af gangen mens du rør. Så kan sukkeret nå at smelte lidt allerede inden du bager kagen.
   Jeg har faktisk indimellem gjort det at jeg hælder sukkeret i den skål/gryde som jeg smelter smør og chokolade i. Det kunne du prøve næste gang😊.
   Det kunne faktisk være interesant, at se hvordan brownien bliver, hvis sukkeret er helt smeltet inden bagningen. Men det er måske bare en kagenørd tanke😉

 43. Hej Annette. Vil lave din kage næste weekend. Jeg har aldrig lavet mousse før, men kunne godt tænke mig at den ikke bliver før sød, da en brownie er det. Synes din opskrift virker rigtig god, men kan den ikke godt blive for sød, hvis der ikke er creme fraiche eller andet surmælksprodukt i? Derudover vil jeg spørge om du bruger kagefolie til din kage? Min springform er ikke så høj, så vil tro det er nødvendigt for mig at bruge det. Men kan jeg få plads til at sætte det ned om bunden efter bagning? Er helt nybegynder, beklager alle spørgsmålene 😉

  • Hej Louise
   Det lyder som et spændende projekt😊. Jeg beklager hvis jeg er for sent ude med at svare.
   Denne hindbær mousse er dejlig syrlig og netop tilpasset i sukkermængden af samme årsag som du skriver. Jeg kan godt lide at smagene er tilpasset, når jeg laver kager, og er ikke fan af alt for søde kager.
   Nej jeg bruger ikke kagefolie men det kan du sangens gøre. Sæt springformen på den afkølede kage, og sæt folien rundt on kagen inden de lukker springformen tæt rundt om kagen. Så skulle den holde fint😊

  • Hej Bent
   Ja det er jeg faktisk begyndt at gøre, fordi jeg synes at det er irriterende at sidde tilbage med dem i munden. Men det er jo en smagssag. Jeg synes at smagen er lige så intens uden kerner, så ingen fare for at forringe moussen ved at si dem fra:)

 44. Hej Annette
  Kan jeg bruge en silikoneforn til mousse, har nemlig fået en vagueform fra silikomart men er i tvivl om den så skal køl el frost og om der skal mere husblas i.

  • Hej Sussie
   Ja det tænker jeg sagtens at du kan. Man ser da masser af klip på Instagram hvor folk støber mousse kager i forskellige silikoneforme.
   Du skal selvfølgelig være sikker på at det er en mousse der sætter sig så meget, så du kan “rode lidt rundt med den”, når du skal have den ud af formen. Og hmm ved ikke helt om det er nødvendigt at fryse den, inden du tager den ud af formen. Det må du nok prøve at google dig frem til eller spørge i et kageforum et sted:). God fornøjelse:)

 45. Hvor længe før de skal spises er det oki at begynde sin kage?? Ik bare denne men også hvis man bruger dune musser og cremer i lagkage?? Kan man godt begynde at lave kager allerede om Torsdagen, hvis de skal spises om Lørdagen??

  • Hej Louise
   Ja det kan du sagtens. Jeg ville sige 2 dage før, så bare kast dig ud i det. Bare sørg for at bruge så frisk fløde som muligt (bare for en sikkerheds skyld) og undgå at have den alt for meget ude af køleskabet, så den hele tiden er godt kold:)

 46. Hej Annette
  Jeg har lavet din kage før og elsker den! Nu skal jeg holde min fødselsdag og vil gerne lave den igen, men jeg kan ikke huske hvor mange personer kagen passer til og syntes ikke jeg kan læse det. Vi bliver 45 så skal have positionen ganget op og kan læse lidt at jeg ikke skal gange husblassen op? Hvor mange gange tror du den skal ganges op?
  Har tænkt mig og lave den firkantede så jeg kan lave små firkantede “hapsere”

  • Hej Rebecca
   Hmm det er et godt spørgsmål hvor mange den er til. Det er jo en brownie bund som ligger lidt tungt. Jeg vil mene et sted mellem 10 og 12 personer. Alt efter hvor kagesultne folk er:)
   Du kan jo lave en bradepande, der ville jeg nok gange med 3 1/2 – 4 stykker. Det er lidt svært at sige. Men tag 4, så er du sikker. Det er denne opskrift du skal gange med 4.
   Hindbær moussen ville jeg nok gange med, hmm ja nok også 4. Det er virkelig svært bare at komme med et bud. Så du må ikke halshugge mig hvis det er helt galt;). Men i denne opskrift herover er kagen 24 cm i diameter, og en bradepande er jo temmelig stor. Men ellers prøv at regne lidt selv:). Husblas ville jeg nok bruge en 7-8 stk.:)

  • Hej Sara
   Det kan jeg desværre sket ikke svare på, da jeg ikke kender produktet. Men prøv at google dig til et svar, der er helt sikkert andre der har prøvet det og kan fortælle dig om der er forskel på mængden.:)

 47. Hej Annette
  Jeg har kun 2,5 blade husblas og har tænkt at placerer frosne moussebomber oven på kage – tror du det vil gå?

  Mvh Susanne

 48. Hej Anette
  Jeg har lavet denne kage til en barnedåb, og den var bare et kæmpe hit. Jeg vil gerne lave en af de nye moderne “talkager”, til min veninde der snart har fødselsdag (jeg ved ikke, om du kender dem).
  Jeg tænker, at jeg gerne vil have, at det bliver 2 lag. Tror du, at moussen kan hældes i en sprøjtepose? Hvor jeg så bruger en tyl, til at lave “dutter” med. Vil moussen stadig stå fast tror du?
  Jeg håber, at du forstår, hvad jeg mener …….. :);)
  Hilsen Hanne

  • Hej Hanne
   Skønt at kagen var en succes😊.
   Hmm jeg er lidt i tvivl om man kan det du spørger om. Så skal moussen jo i hvert fald sætte sig først. Man kunne jo prøve at hælde moussen på en stor sprøjtepose og lade den sætte sig i den. For så at sprøjte de her dutter ud. Men hvordan moussen opfører sig herefter ved jeg ikke. Jeg er usikker på om konsistensen vil ændre sig, når den bliver sprøjtet ud. Det må nok komme an på en lille prøve😊. Skriv endelig hvis du prøver det af😊

 49. Hej Annette! Tak for en dejlig blog, og en lækker kage jeg vil bruge til barnedåb på søndag! 🙂 Jeg lavet tre browniebunde, og laver dobbelt mousse, så jeg lissom får to kager i én, oven på hinanden. Det er i hvert fald tanken – men jeg er blevet i tvivl om, om især det nederste lag mousse kan holde til at få vægten af to bunde mere oven på sig? Jeg har ikke prøvet sådan noget med mousser før, og ved ikke om husblas er nok til at det blir så solidt, for bundene er jo ret tunge… Har du et bud? Tak for hjælp! Kh Ida

  • Hej Ida
   Tak for de meget søde ord om min blog:) Jeg ser desværre først dit spørgsmål nu, da jeg har holdt ferie med mine piger.
   Det er et godt spørgsmål du stiller og jeg tør simpel hen ikke give dig et svar på det, da jeg ikke ved det. Som du selv er inde på så vil vægten nok være noget tung, med både brownie og mousse ovenpå. Normalt når vi laver lagkager, er bundene jo noget tyndere, end denne brownie bund vil være. Umiddelbart tror jeg ikke at det kan holde, men det kan sagtens være. Du må gå efter din mavefornemmelse:). Meld gerne tilbage hvordan det går, hvis du kaster dig ud i det:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *