Banankage med chokolade ganache

En lækker og lidt klæbrig banankage som smager rigtig godt, især når den er kold. Pynt den med en lækker chokolade topping af chokolade og fløde eller den klassiske glasur med flormelis, vand og kakao pulver. Jeg opbevarer denne kage i køleskabet, det bliver den ikke tør af.

Banankage opskrift (en form på 25 cm x 25 cm)

225 g smør
300 g sukker
3 æg
2,5 dl creme fraiche
425 g mel
2 tsk. bagepulver
5 modne bananer

Fremgangsmåden for banankage

Alle ingredienser skal have stuetemperatur inden du går igang.

Smør og sukker piskes let og luftigt, det kan godt tage mellem 5 og 10 minutter.
Tilsæt et æg af gangen og pisk det ind i dejen, men pisk kun indtil det er indarbejdet i dejen. Tilsæt creme fraiche og pisk lidt igen.
Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt melblandingen i dejen over nogle gange, og vend det forsigtigt med en dejskraber.
Når alt mel er indarbejdet, moses de 5 banener og vendes i dejen.

Hæld dejen i formen (selvfølgelig med bagepapir i). Bag den ved 175 grader alm. ovn i ca. 40 min. Tjek undervejs da ovne kan være forskellige. Når du trykker forsigtigt på kagen, skal den “springe” tilbage igen.
Tag den ud af ovnen og afkøl den helt. Skal det gå lidt hurtigt kan du godt sætte den i køleskabet efter den er kølet en smule, så går det hurtigere. Jeg opbevarer denne kage i køleskabet hele tiden, da den bare er bedst når den er kold.

Chokolade topping opskrift

3 dl fløde
400 g god lys chokolade (mørk chokolade er også godt til banankage, men så skal du kun bruge ca. 200 g)

Fløde og chokolade hældes i en gryde og varmes langsomt op. Når alt chokoladen er smeltet tages den af varmen og hældes i en skål. Sæt film på skålen, men helt ned så den rør ganachen. På den måde undgår du kondens, som kan ødelægge din ganache. Sæt skålen i køleskabet og lad den køle helt.
Du kan vælge at smøre toppingen på kagen, når den stadig er meget blød, eller du kan vente, til den bliver lidt mere stiv i det.

Banankage

Print Friendly, PDF & Email