Banan cupcakes med jordbær frosting

En lækker banan cupcakes opskrift lavet af den amerikanske banankage dej, toppet med jordbær frosting og et skønt jordbær.:). En fantastisk cupcake opskrift som jeg laver rigtig tit, og især når det er børn der skal bages til.

Banan cupcakes opskrift (30 stk.)

225 g smør
496 g sukker (oprindeligt mål er i cups, derfor det skæve tal)
4 æg
2 ½ dl creme fraiche
425 g mel
2. tsk bagepulver
5 modne bananer

Fremgangsmåden for banan cupcakes

Smør og sukker røres til en blød, luftig, cremet masse. Æggene tilsættes et efter et. Herefter tilsættes creme fraiche og når det er rørt godt sammen, sigtes mel og bagepulver i dejen af et par gange. Til sidst vendes de moste bananer i og dejen fyldes i papir forme, ca lidt mere end halvt op. De bages i ovnen ved 175 grader i ca 25 min. Stilles til afkøling på en rist, så de kan blive klar til topping.

Jordbær frosting opskrift

250 g smør (stue temp)
630 g flormelis
1 tsk. vanilje essens
1 tsk. sødmælk (stue temp)
1-2 dl blendet jordbær (50-100 g)

Alle ingredienser, med undtagelse af jordbær, piskes sammen til det er let og luftigt. Jordbær tilsættes og piskes ind i frostingen. Hold øje med konsistensen undervejs så frostingen ikke bliver alt for flydende. Det er ikke sikkert altsammen skal tilsættes. Smag dig også frem undervejs. Bemærk at hvis dine jordbær ikke har stue temperatur vil din frosting skille. Dette kan reddes ved at sætte den på køl 1/2-1 time, og derefter piske op igen. På den måde vil alle ingredienser opnå samme temperatur og samle sig igen.

Print Friendly, PDF & Email

6 comments on “Banan cupcakes med jordbær frosting”

  • Hej Anne-Sofie og tak for de søde ord:)
   Disse cupcakes kan sagtens laves dagen før, faktisk er de lidt bedre efter lidt tid i køleskabet;). Det samme gælder frostingen, bare lav dem helt færdige dagen før og sæt dem på køl. Dog ville jeg vente med fondant pynt til lige inden de skal serveres:). Ellers kan du risikere at det klasker sammen.

  • Hej Freja
   Ja du kan til hver en tid skifte en type vanilje ud med en anden, vaniljestænger er virkelig lækre, så brug endelig det:). Og ja du kan også godt bruge frosne jordbær, bare sørg for at de ikke er meget kolde når du laver frostingen, for så vil den skille:)

 1. Hej Annette. Jeg elsker din blog,- den sætter prikken over i’et på min datters fødselsdag hvert år 🙂 Tredie omgang bagning er sat i ovnen, denne gang disse fine cupcakes som skal serveres for børnehaven på onsdag. Derfor mit spørgsmål,, ville du fryse disse eller stille dem på køl til onsdag? Vh Inger

  • Hej Inger
   Åhh øv jeg ser først dit spørgsmål nu. Men jeg ville personligt ikke sætte cupcakes på køl for længe, men lige disse banancupcakes plejer godt nok ikke at tage skade af det. Tværtimod er de lækre når de er kolde. Det med at fryse er lidt svært, for jeg oplever selv at papirsformene løsner sig, når jeg tager dem ud af fryseren igen. Men om det bare har været uheld pga dårlige papirsforme, ved jeg ikke. Lad mig høre hvordan du løste det og hvordan det gik:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *