Baileys marengs frosting – til cupcakes og kager

Cupcakes

En lækker udgave af marengs smørcremen (smbc). Du kan egentlig tilsætte lige den smag du har lyst til, her har jeg brugt en lækker cremet Baileys, og er endt ud med en Baileys marengs frosting.

Baileys marengs frosting (stor portion med nok til ca. 30-35 cupcakes).

8 store æggehvider (pasturiseret)
500 g sukker
625 g smør
1 spsk god vanilje ekstrakt
1/2 dl Baileys (smag dig frem)
150 g smeltet lys chokolade (kan udelades, jeg tilsætter det hovedsagligt for at give frostingen lidt farve, så den ikke fremstår gul)

Sukker og æggehvider hældes i en skål der kan tåle vandbad. Stil skålen over en gryde med varmt vand, hold godt øje da dine æg ikke gerne skulle koge. Skålen må slet ikke røre vandet, det er dampen vi skal bruge.
Brug dit sukker termometer til at følge med i sukker massens temperatur. Jeg fandt et til ca. 70 kr. i kop og kande. Når massen når en temperatur på ca. 66 grader burde sukkeret være opløst, jeg bruger et lille piskeris til at røre i massen undervejs.
Tag skålen af varmen og pisk et par minutter på medium hastighed. Pisk derefter på fuld hastighed 5-7 minutter, det burde give en dejlig marengs.
Sæt nu hastigheden ned på lav og pisk indtil din marengs har stue temperatur. Det er meget vigtigt at den ikke er for varm, når du tilsætter smørret, da det så vil smelte og frostingen vil falde sammen. Det kan godt tage lidt tid, men det er som sagt en vigtig ting.

Når din marengs har nået stuetemperatur, kan du tilsætte smørret. Kvinden bag opskriften tager sin smør ud af køleskabet, inden hun sætter æggene over vandbadet, så passer det med, at den er blevet lidt blød, men stadig er lidt kold.
Bruger du en røremaskine, skal du nu skifte til kage spaden, inden du tilsætter smørret.
Så skal der røres indtil du får en blød og glat smørcreme, det kan tage alt fra 5-10 minutter. Oplever du at din smørcreme falder helt sammen, kan den sættes i køleskabet i en halv times tid.Tilsæt vaniljeessens.
Sæt chokoladen over vandbad og lad den smelte. Den behøver ikke at være helt flydende, bare der ikke er klumper i.
Så er det tid til at tilsætte din Baileys. Pisk samtidig med at du forsigtigt tilsætter Baileys langs kanten på skålen. Tilsæt lidt af gangen og pisk det godt ind i frostingen, smag evt. undervejs, og stop når du synes der er nok i. Tilsæt den smeltede chokolade og pisk til frostingen er ensartet.


Print Friendly

2 Comments on Baileys marengs frosting – til cupcakes og kager

 1. Helle Borg Cardona
  20. maj 2016 at 11:34 am (11 måneder ago)

  Ih, det lyder lækkert! Men kan man mon gøre et med æggehvidpulver og vand i stedet for æggehvider?

  Svar
  • Annette
   28. maj 2016 at 12:54 pm (11 måneder ago)

   Hej Helle
   Der må jeg desværre være dig svar skyldig, for det er slet ikke noget jeg selv kender til eller har prøvet. Prøv evt. google, der må stå noget et sted om hvad æggehvidepulver kan erstatte:)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *