Æble cupcakes med karamel fyld og frosting

Disse æble cupcakes er perfekte til det efterårsvejr vi har fået nu. Æble og kanel er en super lækker kombination, og sammen med karamel bliver det bare endnu mere lækkert.

Opskrifterne er ikke nye på siden, jeg har bare ikke brugt dem sammen før.

Æble med karamel cupcakes opskrift (ca. 30 stk.)

226 g smør
500 g sukker
4 store æg
370 g mel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
½ tsk. salt
1 dl varmt vand
4 (mellem store) frisk revet æble

Alle ingredienser skal have stuetemperatur. Smøret piskes alene indtil det er let og luftigt. Sukker tilsættes og piskes med. Tilsæt et æg af gangen og pisk det godt ind i dejen. Mel, bagepulver, kanel og salt sigtes sammen i en skål. Tilsæt melblandingen af 3 gange, sammen med det varme vand. Rør til sidst de revet æbler forsigtigt ind i dejen.

Fyld papirsformene 2/3 op. Bag kagerne ved 170 grader (ikke varmluft)  i 20-25 min. Men begynd at tjekke allerede ved 15 min.

Karamel opskrift

250 g sukker
1/2 spsk. vand
85 g smør
1/2 tsk. vanilje essens
1 1/4 dl fløde

Alle ingredienser skal have stuetemperatur.

Sukker og vand puttes i en gryde, og røres rundt indtil sukkeret er helt opløst og flydende. Pas på det ikke brænder på. Smør og vanilje tilsættes. Rør rundt indtil smørret er helt indarbejdet i massen. Tag det af pladen og tilsæt fløden stille og roligt. Pas på, det kan godt sprøjte og sprutte;). Lad karamellen køle af i ca. 20 min. og sæt den i køleskabet for at afkøle yderligere.

Den klassiske frosting med karamel

500 g flormelis
250 g smør
vanilje essens
karamel

Pisk smørret blødt og luftigt. Tilsæt flormelis og essens og pisk igen. Når den bliver for hård at piske tilsætter du lidt karamel. Bliv ved på den måde indtil din frosting når en konsistens som er blød, men stadig kan holde formen når du sprøjter den på.

Resten af karamellen hældes på en flaske så du kan pynte dine cupcakes med karamel sprøjtet indover frostingen.Lav et lille hul midt i din cupcake, størrelsen på hullet afhænger helt af hvor meget karamel du vil have i. Jeg synes at kagen er meget sød i sig selv, derfor vil jeg ikke have for meget karamel i. Men det er jo som sagt en smagssag.

Så hælder du din karamel i kagen, indtil du kan se at der er fyldt godt op. Herefter tager du din sprøjtepose og laver en fin swirl ovenpå kagen. Til sidst slutter du af med karamel indover din swirl for at gøre dem rigtig fine.Kagerne på billedet er jumbo størrelse. Det er en bageform samt papirsforme fra Wilton i ekstra stor størrelse.

Lige den her opskrift anbefaler jeg ikke at bruge til mini cupcakes. På rigtig mange af mine kager slap kagen papirsformen meget hurtigt. Det sker normalt kun, hvis man har fået pakket kagerne sammen, inden de er ordentligt afkølet, eller hvis papirsformene er af meget ringe kvalitet. Min teori er simpel hen at dejen har svært ved at holde sammen pga. æblerne, og da der ikke skal så meget dej i en mini cupcake, går det galt. Der var ingen problemer med de store jumbo cupcakes jeg lavede samtidig. Du kan evt. vælge at halvere mængden af æbler hvis det SKAL være mini cupcakes.


Print Friendly, PDF & Email

4 comments on “Æblecupcakes med karamel fyld og frosting”

    • Hej Ida
      Ja det var da en væsentlig ting at vide;).
      Jeg har tilføjet mængden af mel og tak fordi du gjorde mig opmærksom på at det manglede:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *