Æble cupcakes med karamel

Æble cupcakes med karamelfyld og creme cheese frosting. Det går man aldrig galt i byen med. Disse cupcakes er lækre svampet og smager bare helt fantastiske.

Æble cupcakes opskrift (ca. 30 stk.)

370 g mel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
½ tsk. salt
226 g smør
500 g sukker
4 store æg
1 dl varmt vand
4 (mellem store) frisk revet æble

Fremgangsmåden for æble cupcakes med karamelfyld

Alle ingredienser skal have stuetemperatur.
Smøret piskes alene indtil det er let og luftigt. Sukker tilsættes og piskes med. Tilsæt et æg af gangen og pisk det godt ind i dejen. Mel, bagepulver, kanel og salt sigtes sammen i en skål. Tilsæt melblandingen af 3 gange, sammen med det varme vand. Rør til sidst de revet æbler forsigtigt ind i dejen.

Fyld papirsformene 2/3 op. Bag kagerne ved 170 grader (ikke varmluft)  i 20-25 min. Men begynd at tjekke allerede ved 15 min.

Karamel opskrift

500 g sukker
1 spsk. vand
170 g smør
1 tsk. vanilje essens
2,5 dl fløde

Fremgangsmåden for karamel

Alle ingredienser skal have stuetemperatur.
Sukker og vand puttes i en gryde, og røres rundt indtil sukkeret er helt opløst og flydende. Pas på det ikke brænder på. Smør og vanilje tilsættes. Rør rundt indtil smørret er helt indarbejdet i massen. Tag det af pladen og tilsæt fløden stille og roligt. Pas på, det kan godt sprøjte og sprutte;). Lad karamellen køle af i ca. 20 min. og sæt den i køleskabet for at afkøle yderligere.

Creme Cheese Frosting opskrift (til ca. 30 cupcakes)

600 g flormelis
60 g smør
1/4 tsk. vanilje essens
200 g smøreost

Fremgangsmåden for creme cheese frosting

Alle ingredienser skal have stuetemperatur.
Pisk smør blødt og tilsæt flormelis og vanilje essens. Pisk det godt sammen og tilsæt smøreosten.

Frostingen her bliver ikke så stiv, så man kan lave en meget høj swirl. Ønsker du sådan en creme cheese frosting kan du prøve min egen opskrift af her.

Når først der er karamel indeni kagen bliver det hele meget sødt, og personligt synes jeg, at kagen i sig selv er sød nok sammen med frostingen. Det bliver en rigtig lækker og svampet cupcake du får ud af denne opskrift. Med en dejlig smag af æble og kanel.

Når kagerne og karamellen er godt afkølet, laver du et fint hul i midten af din cupcake, evt med en æble udhuler eller en teske. Her hælder du karamel ned og dækker hullet med lækker frosting. Dine æble cupcakes med karamelfyld er klar til servering.
Bemærk at denne meget fugtige opskrift kan få papirsformene til at give slip på kagerne. Så hold dig til opskriften og put ikke ekstra æble i.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *