Flotte og høje lagkager - sådan gør du det
Jeg har et lille tip, som jeg rigtig gerne vil dele med alle jer kagebagere derude. Det er et tip, der vil give jer mulighed for at lave de fineste, høje, lige og skarpe lagkager. Tippet gælder ikke kun kager der skal betrækkes med fondant, men kan lige så nemt bruges til den helt almindelige fødselsdagslagkage med syltetøj i, som måske “kun” skal pyntes med glasur eller sprøjtes med flødeskum.

Mit tip

Dette tip omhandler alle lagkager, uanset hvad der er i dem og hvordan de skal pyntes. Den endelige højde på kagen afhænger selvfølgelig helt af hvad du fylder i kagen.
I lagkagen herover har jeg brugt købte lagkagebunde og skiver af banan dækket med en lækker flødecreme (købt kagecreme rørt med flødeskum). På næste lagkagebund har jeg brugt en lækker og nem Nutellaskum. Altså er dette en helt “almindelig” fødselsdagslagkage.
Dem har jeg lavet masser af gennem tiden, men de har ikke altid stået så flot, som den på billedet herover. Se herunder hvordan jeg gør det.
Flotte og høje lagkager - sådan gør du det

Flotte og høje lagkager – sådan gør du det

Mit tip er, at bruge en bagering til lagkagerne. Denne bagering som jeg bruger er justerbar, det vil sige, at den kan gå fra en diameter på 15 cm til 30 cm, og er 9 cm høj. Det betyder, at du kan bruge den til forskellige størrelser kage indenfor målene 15-30 cm. Jeg bruger en bagering hver gang jeg bager, jeg kan simpel hen ikke undvære den. Kagerne står bare super skarpe, når de bliver bygget om i en bagering.

Flotte og høje lagkager - sådan gør du det
Her køber du den runde bagering (link). Den er lavet af rustfrit stål og kan vaskes i opvaskemaskinen, hvilket jeg personligt er ret glad for.

Flotte og høje lagkager - sådan gør du det

Her køber du den firkantet bagering (link). Den kan justeres fra en størrelse på 25 til 50 cm i længden, og 22 til 41 cm i bredden. Denne bagering er 7 cm i højden.

Sådan bruger du bageringen til dine lagkager

Sørg for at have lagkagebunde klar og evt. fyldet til den første bund. Læg den nederste bund på det fad du skal bruge, og sæt bageringen rundt om. Spænd den godt ind omkring lagkagebunden, men ikke så meget så lagkagebunden “kravler” sammen, den skal ligge helt lige.
Fyld nu fyldet udover bunden. Jeg bruger gerne selv en sprøjtepose, for at være sikker på at fyldet bliver helt jævnt fordelt. Men fordelen ved en bagering er, at du kan trykke let på den bund du lægger ovenpå, og på den måde fordele fyldet jævnt. Tryk let på bunden indtil du synes at bunden ligger helt lige og sæt den på køl. Jeg plejer ikke selv at lave begge slags fyld færdig på en gang, men gør du det, så fylder du selvfølgelig det altsammen på, inden du sætter kagen på køl.

Læg den sidste bund på din kage og tryk let på den, så den ligger lige. Pak kagen ind i film og sæt den nu på køl. Jeg har gerne sådan en kage stående minimum et halvt døgn i køleskabet, så fyldet kan få lov til at sætte sig rigtig godt.

Firkantet lagkage med fyld

Så er det tid til at få kagen ud af bageringen. Jeg bliver tit spurgt, om jeg ikke bruger kageplast. Men det gør jeg altså ikke, og det går helt fint uden.
Jeg tager en høj og tynd kniv, og skærer hele vejen rundt om kagen, for at løsne den fra bageringen. Der vil nok sidde noget fyld fast på bageringen, men ved lige at skære rundt i kanten, får man det meste med.
Kagen er nu klar til at pynte
Fordi kagen nu står så høj og lige, er den meget nemmere at pynte med f.eks. flødeskum langs siderne.

Kagen herover endte med at se sådan her ud. Kagen er smurt op med ganache, som består af mørk chokolade og fløde. Det er super lækkert og et skønt alternativ til den søde fondant, hvis man ikke er så meget til den.

Chokolade lagkage

Siden her indeholder affiliatelinks.

Print Friendly, PDF & Email
5 Comments

5 comments on “Flotte og høje lagkager – sådan gør du det”

 1. Hej Annette
  Super fint med en “how to do” på hvordan kan laver kager med fine kanter. Jeg har også både runde og firkantet justerbare samle forme. De er gode.
  Jeg er lidt nysgerrig på, hvad du mener med: “Jeg plejer ikke selv at lave begge slags fyld færdig på en gang”. Fylder du den ene slags i først, sætter på køl og så går du i gang med næste slags fyld, så den først kommer i lang tid senere?
  Jeg plejer at have begge slags fyld klar, og samler så hele kagen med det samme inden den kommer på køl.
  Jeg vil jo gerne lære nye tricks 😉
  Tak / Nanna

  • Hej Nanna
   Ja det er et fantastisk trick det her og jeg elsker at det også kan bruges på de helt almindelig lagkager. Så man behøver ikke have den store erfaring eller bagelyst, for at få glæde af det:). De sidste par gange jeg har lavet lagkager med fyld har jeg brugt hindbærmousse og “rigtig” chokolademousse, og der er ikke noget der skal køles i flere timer, så derfor kan jeg lave det på den måde som jeg beskriver. Men jo hvis det er noget der skal køles ned først, som f.eks. ganache, så laver jeg gerne begge typer fyld, så de er klar nogenlunde samtidig:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *